Sponsor

Showing posts with label Dashing. Show all posts
Showing posts with label Dashing. Show all posts

Tuesday, 5 June 2018

Buih Mandian DASHING 2 in 1 Muka & Badan: Pelengkap Mandian Si Jejaka

9:43 am 14 Comments



Buih Mandian DASHING 2 in 1, Muka & Badan Sebagai Pelengkap Mandian Si Jejaka | 
Zaman Sekarang kaum lelaki juga perlu menjaga penampilan diri kan. Lagi-lagi bagi mereka yang bekerja. Penjagaan diri sememangnya penting sebab ia melambangkan identiti seseorang tu. Untuk hari ini, saya nak berkongsi la sedikit tentang info terbaru produk terbaru Dashing. 

Haaaa, jangan ingat budak budak je ada mandian 2in1 ni tau. Ala-ala head to toe gitu. Untuk produk Dashing ni, dikeluarkan produk Face & Body Wash. Haaa, tak ke senang macam tu. Sambil mandi tu boleh cuci muka sekali. Senang kan?

Tak perlu nak pening kepala nak beli produk mandian yang mana, untuk muka yang mana. Sebab dah disediakan dalam 1 pakej yang sangat memudahkan. 


Jom baca sedikit info mengenai produk ni. 

Dalam kehidupan dunia yang semakin mencabar  jejaka sentiasa berikhtiar  untuk memudahkan urusan agar dapat menikmat kehidupan sepenuh termasuk dalam rutin penjagaan harian. Dengan pelbagai  produk mandian di pasaran, pilihan  semakin sukar. Jangan risau! Mandian DASHING 2 in 1 Muka & Badan terbaru untuk si jejaka dengan formulasi yang  direka khas untuk membersihkan muka dan badan sekali gus!

Amalan rutin kebersihan harian dapat mengekalkan kebersihan dan meningkatkan keyakinan diri. Produk mandian yang unggul  dapat menghasilkan kulit yang bersih dan licin dengan membuka liang pori dan menyingkirkan toksin. Buih mandian DASHING 2 in 1 Muka & Badan memberikan kebersihan menyeluruh ini serta kesegaran berpanjangan untuk muka dan badan tanpa iritasi.

Kaum lelaki moden zaman sekarang mengambil berat tentang penjagaan diri. Membersihkan muka dan badan sebelum menghadapi hari yang mencabar dapat memberikan kesegaran serta menghalang pengeluaran minyak muka yang berlebihan. Manakala membersihkan wajah dan badan pada waktu malam pula akan menyingkirkan semua kotoran yang melekat pada kulit akibat daripada pencemaran, kelembapan dan habuk.

Oleh itu, untuk menjadikan proses pembersihan muka dan badan lebih mudah dan berkesan, DASHING melancarkan produk paling sesuai iaitu,  buih mandian DASHING 2 in 1 Muka & Badan. Pembersih wajah dan badan ini tersedia (hadir) dalam pek pam bersaiz 700-gram. Dirumus khas untuk wajah dan badan lelaki (si jejaka) agar kekal hidrat dan juga mencerahkan kulit. Selain itu, mandian khas ini padat dengan ramuan untuk menyingkirkan kotoran di kulit dan memberikan pembersihan muka yang mendalam  dari  muka hingga ke tapak kaki agar anda kelihatan bersih dan segar sepanjang hari.

Oleh itu, untuk menjadikan proses pembersihan muka dan badan lebih mudah dan berkesan, DASHING melancarkan produk paling sesuai iaitu,  buih mandian DASHING 2 in 1 Muka & Badan. Pembersih wajah dan badan ini tersedia (hadir) dalam pek pam bersaiz 700-gram. Dirumus khas untuk wajah dan badan lelaki (si jejaka) agar kekal hidrat dan juga mencerahkan kulit. Selain itu, mandian khas ini padat dengan ramuan untuk menyingkirkan kotoran di kulit dan memberikan pembersihan muka yang mendalam  dari  muka hingga ke tapak kaki agar anda kelihatan bersih dan segar sepanjang hari.


DASHING 2 in 1 Muka & Badan terdapat dalam 4 variasi; Cool, Active, Hattrick dan Ultimate Kick. Diformulasi  dengan pewangi  DASHING eau de toilette (EDT), ia memberikan kesegaran serta haruman maskulin kekal lama untuk lelaki.

COOL- Khas untuk jejaka kontemporari yang berpesonaliti relak, gemar meluangkan masa dengan rakan-rakan serta menghadapi kehidupan dengan tenang. Haruman penuh maskulin ini melambangkan identiti dan daya tarikan maskulin lelaki. Haruman maskulin ini dilengkapi dengan gabungan wangian Bergamot dan Galbanum dengan campuran Powdery Amber dan Musk sebagai nota asas. Haruman ini direka untuk menyerlahkan personaliti lelaki yang cool dan maskulin.

ACTIVE- Pelengkap si jejaka yang bergaya lasak  dan  menikmati kehidupan aktif.
Haruman ini adalah gabungan nuansa Fougére dengan Citrus, Lavender, Muguet Heart dan Amber. Wangian ini dicipta untuk memastikan setiap lelaki tampil yakin dan berdaya aktif dengan aroma maskulin yang luar biasa.

ULTIMATE KICK- Wangian sebenar seorang juara. Ultimate Kick menyerlahkan ciri-ciri lelaki sofistikated dalam setiap aspek kehidupan modennya. Ultimate Kick mempunyai haruman yang menggabungkan ramuan Lemon, dipertingkatkan dengan kesegaran Cardamom serta disulami nota asas aroma Vanilla dan Musk.

HATTRICK- Simbol kemenangan unggul buat setiap lelaki DASHING, aroma misteri Hattrick membara  semangat dan keghairahan untuk mencapai  impian. Hattrick merupakan gabungan unik kesegaran Epal dan Citrus, berserta  dengan  haruman Amber.   

 Variasi Cool dand Hattrick buih mandian DASHING 2 in 1 Muka & Badan  mempunyai formula dwi-aksi dengan tiga kali ganda agen pemutihan yang lembut dan berkesan untuk membersihkan wajah serta memberikan anda tona kulit rata untuk tampil lebih cerah. Pada tubuh pula, formulasi penghidratan yang mengandungi mineral mikro membantu mempertingkatkan kadar lembapan kulit serta menguatkan sistem pertahanan kulit, agar lebih sihat dan segar.

Untuk variasi Active dan Ultimate Kick pula, kotoran dan minyak berlebihan pada wajah dapat dihapuskan agar kelihatan bersih dan tidak berkilat. Dengan ciri-ciri detox dan pembersihan yang mendalam, ia membantu kulit untuk mengatasi  sebarang habuk dan kotoran harian, serta memberikan anda pengalaman mandian yang hebat dan menyegarkan.


Buih mandian DASHING 2 in 1 Muka & Badan boleh didapati pada harga RM17.90 untuk pek bersaiz 700 ml. Buih mandian ini mempunyai harga yang sangat berpatutan dan berbaloi kerana memberikan anda manfaat 2 dalam 1 pada kulit dan tubuh badan.  







Saturday, 5 May 2018

DASHING SPORT Range – Eau De Toilette and Deodorant for the Adrenaline Seekers

2:34 pm 0 Comments


DASHING SPORT Range – Eau De Toilette and Deodorant for the Adrenaline Seekers


DASHING is releasing another sensational and exciting range of eau de toilette that captures all the elements of a body in motion. The DASHING Sport Range provides a fresh, stimulating grooming option with their newly released SPORT deodorant and eau de toilette collection.

The DASHING man has a presence that delivers masculinity and confidence. The new scent perfectly encapsulates the eau de toilette’s crisp yet profoundly modern notes. The SPORT eau de toilette has a composition of exhilarating sensations with a sporty and edgy fragrance that appeals to the risk takers and adrenaline seekers.

Sweating is a common occurrence. Whether you’re walking to your car, heading to a meeting, hitting the gym or any other activity, no men can avoid breaking a sweat, especially in Malaysia’s humid weather. Body odour is a problem to many particularly, those active with their dynamic work and social lifestyle. Men are increasingly more self-aware in this digital age and fighting body odour is a priority.

In battling the odour, deodorant and eau de toilette have been vital in men’s everyday grooming. Deodorants help in controlling body odour and boosting self confidence, while eau de toilette leaves a lasting scent and masks stench produced by the body. Finding the right deodorant and eau de toilette is important as there are deodorants and eau de toilettes that do not last long and leaves stains on clothes.

DASHING has heard the many woes of men out there and is releasing a new range which is DASHING SPORT to join the MCFC family. The DASHING SPORT range consists of deodorant body spray and eau de toilette.


 The SPORT Deodorant Body Spray comes in a 125 ml can and is not only formulated with 24 hours protection but it also has 6-in1 benefits that helps in the battle against body odour. The SPORT Deodorant Body Spray benefits urban men as it is anti-odour, anti-bacterial, quick drying, leaves no stains, has a lasting fragrance and provides ultimate freshness.


As for the SPORT Eau de Toilette, it comes in a new sporty 50ml sleek glass casing. This eau de toilette provides long-lasting sensational masculine fragrance with new formula and colour.

Both of the deodorant body spray and eau de toilette are limited editions. The SPORT Deodorant Body Spray and the Eau de Toilette are available in 2 new variants; Hitman and Golden Boot.

Hitman is for the sporty men who is always on the go. It has an aromatic tonic fragrance that has a lively and refreshing smell of sparkling citrus and iced cucumber. The Sichuan pepper and lavender gives a hint of spiciness and combined with the signature patchouli and gaiac wood, it gives that magnetic and daring scent that can easily boost the confidence of any man.

The Golden Boot variant has a more musky and alluring fragrance. The rhubarb leaves and pimento gives that masculine spiciness to the wearer while the blend of cashmere wood and leather creates an unforgettable and appealing signature smell.


The limited edition SPORT Deodorant Body Spray and the SPORT Eau de Toilette are both amazingly reasonably priced at RM12.90 and RM24.90, respectively.

For more information please visit :

Website : www.dashing.com.my

Sunday, 29 April 2018

DASHING SPORT – Eau De Toilette dan Deodoran Buat Lelaki Aktif

5:28 pm 9 Comments
DASHING SPORT – Eau De Toilette dan Deodoran Buat Lelaki Aktif

DASHING SPORT – Eau De Toilette dan Deodoran Buat Lelaki Aktif


Harini saya nak share la dengan semua, mungkin ada yang belum tahu lagi, satu jenama yang tidak asing lagi bagi semua kaum lelaki iaitu Dashing yang sememangnya kaum lelaki menggemarinya telah mengeluarkan satu lagi produk baru dipasaran. Boleh dikatakan, Dashing menjadi sebutan dan ramai yang menggemarinya. Ddy ZaraZhareef pun salah seorang yang menggunakan produk ni tau. Sebab tu dikatakan Dashing ni mendapat perhatian.


Baru-baru ni, saya hadiahkanlah produk baru Dashing ni pada suami. Sometimes kena la buat kejutan sikit kan? So harini baru la dapat share apa yang saya berikan pada ddy ZaraZhareef ni.. Nak tahu takDashing ni keluarkan produk apa? Jom baca coretan dibawah ni..
 

DASHING, jenama produk penjagaan diri lelaki kini melancarkan satu lagi rangkaian produk khas untuk lelaki yang aktif iaitu DASHING SPORT.
Rangkaian DASHING Sport pasti memenuhi kehendakan lelaki aktif yang inginkan deodorant dan pewangi yang maskulin, segar dan sesuai dengan kehidupan aktifnya.

Lelaki DASHING mempunyai aura yang menampilkan keyakinan dan sifat maskulin. Wangian baharu ini memberikan kesegaran maskulin namun masih mengekalkan ciri esen moden. Eau De Toilette DASHING SPORT mempunyai komposisi sensasi yang mengujakan dengan aroma “sporty” dan gaya ranggi yang sangat sesuai untuk lelaki yang berani menyahut cabaran dan kekal aktif pada masa lapang.

Berpeluh merupakan satu perkara yang biasa. Samada berjalan ke kereta, menghadiri mesyuarat, bersenam di gim, atau melakukan aktiviti harian yang lain, lelaki tidak dapat mengelak daripada berpeluh lebih-lebih lagi dengan cuaca panas di Malaysia. Bau badan merupakan masalah yang dihadapi oleh kebanyakan lelaki terutamanya mereka yang aktif dalam sukan. Keadaan ini menyebabkan kaum lelaki semakin mengambil berat terhadap kepentingan menjaga bau badan.

Untuk menangani masalah bau badan dan sentiasa segar, Deodoran Semburan dan Eau De Toilette telah menjadi produk penjagaan harian lelaki yang penting. Deodoran dapat membantu mengawal bau badan serta meningkatkan keyakinan diri manakala Eau De Toilette memberikan wangian yang tahan lama dan kesegaran. Memilih Deodoran atau Eau De Toilette yang bersesuaian amat penting kerana terdapat produk yang tidak mampu bertahan lama dan meninggalkan kesan kotoran pada pakaian.   

Memahami keperluan lelaki aktif untuk  berbau harum sepanjang masa, DASHING kini memperkenalkan 2 variasi baharu ke dalam rangkaian DASHING Sport. Dipasaran kini ialah variasi MCFC Hattrick dan Ultimate Kick. Variasi terbaru DASHING SPORT ialah Hitman and Golden Boot terdiri daripada Deodoran Semburan Badan dan Eau De Toilette.




Semburan Deodoran DASHING SPORT  bukan sahaja memberi perlindungan 24 jam tetapi juga memberikan manfaat 6-dalam-1 yang berkesan mencegah bau badan. Ia mengandungi anti-bakteria, formula cepat kering, tidak meninggalkan kesan di kulit atau di baju serta memberikan keharuman dan kesegaran maskulin optimum sepanjang hari.


DASHING SPORT Eau De Toilette dengan haruman maskulin berpanjangan boleh didapati dalam reka bentuk bottle yang sporty bersaiz 50 ml.

Rangkain produk DASHING Sport  boleh didapati dalam 2 variasi; Hitman dan Golden Boot.

DASHING Hitman dicipta khas untuk lelaki aktif yang sentiasa bersedia ke mana sahaja. Di dahului dengan aroma kesegaran Citrus dan Ice Cucumber. Diikuti dengan nota Sichuan pepper dan Lavender berserta dengan Patchouli dan Gaiac Wood, menjadikab wangian  daya tarikan  yang semestinya meningkatkan keyakinan setiap lelaki aktif.

Variasi DASHING Golden Boot pula mempunyai haruman yang lebih Musky dan menggoda. Aroma dari daun Rhubarb dan Pimento memberikan kehangatan maskulin kepada si pemakai, manakala kombinasi kayu Kashmir dan Leather memberikan aroma kelelakian maskulin yang memukau dan tidak dapat dilupakan.

Keluaran edisi terhad rangkaian DASHING Sport boleh didapati pada harga yang berpatutan iaitu RM12.90 untuk Semburan Deodoran 125 ml dan RM24.90 untuk Eau De Toilette 50 ml

So, sesiapa yang nak hadiahkan pada suami tersayang dengan produk baru ni, boleh la cari di pasaran sekarang. Atau mungkin nak jadikan ia sebagai set hantaran perkahwinan pun okay juga kan? Satu idea yang menarik. Pastinya penerima akan begitu teruja!

Nak dapatkan maklumat lanjut mengenai Dashing idaman setiap kaum lelaki ni bolehlah layari :

Website : www.dashing.com.my

Comments