Showing posts with label Contest. Show all posts
Showing posts with label Contest. Show all posts

Friday, 30 November 2018

⚡Contest pantas⚡ Tonton Video Bento Rilakkuma dan Menang"

4:27 pm 1 Comments
Hai readers.. Selamat petang..
Sambil santai santai tu, teringat pulak dengan 1 contest ni. Mujur sempat nak join. Sebab harini last. Kisahnya pasal Bento yang Annur sediakan.

Allah.. Teruja betul kita tengok. Sebab nak sediakan bento ni pun sebenarnya memerlukan daya kreativiti yang tinggi kan? Apatah lagi kalau bento yang kita buat tu,nak bagi galakan anak makan dengan selera.

Dulu masa sebelum kawen selalu tengok mak-mak yang kreatif sediakan bento ni. Sampai kita ni ikut teruja la orang kata. Tapi ntah kenapa la sekarang ni tak berdaya kreativiti sangat. Tapi bila tengok video Annur buat tu, rasa macam nak try buat je la. Sebab budak budak ni ada masa bab makan nasi payah. Ikut mood. 

Thank you Annur sebab sharekan tentang video tu. Boleh la lepas ni try buat. Moga moga berhasil la trick tu. Hehehe

Dan bagi yang berkesempatan, apa kata join contest Annur Syuhadah tu eh.. Sebab harini last okeh! Good luck semua. And moga ada luck jugak untuk diri sendiri. 😄😄

Contest pantas


View dan komen video BENTO NASI DENGAN KAREKTOR BERUANG RILAKKUMA, dan berpeluang memenangi lunchbox berkualiti import, Boximeal anda sendiri (lunchbox seperti tertera di dalam video yang bernilai lebih RM 60++).


idea bento untuk bekal anak ke sekolah - bento beruang rilakkuma yang comel; bento comel, idea bento mudah; bekal mudah; mudah berbekal ke sekolah




Syarat penyertaan:



  • 1. Tonton video ini sehingga habis.
  • 2. Tinggalkan komen "berkaitan" pada video tersebut. (komen yang unrelated akan dikira sebagai cheating dan penyertaan anda akan disqualified)
  • 3. Copy TEMPLATE CODING dari page contest, untuk buat entri di blog bertajuk "⚡Contest pantas⚡ Tonton Video Bento Rilakkuma dan Menang
  • 4. Tinggalkan link entri di blog contest.
  • Peraduan tamat , Jumaat 30 November 2018.




3 orang pemenang akan dipilih berdasarkan komen paling menarik. Dan keutamaan diberikan kepada yang subscribe channel Annur Syuhadah! ahaks~


Good luck!




Friday, 12 October 2018

Susu Fernleaf, 100% Susu Terbaik dari New Zealand

9:57 am 19 Comments

 Susu Fernleaf, 100% Susu Terbaik dari New Zealand


Ramai diantara kita telah lama mengenali susu fernleaf kan? Seingat saya masa kecil lagi, susu fernleaf sememangnya telah wujud. Tak sangka penjenamaan susu Fernleaf mampu berada dipasaran sehingga kini. Malah sentiasa menjadi permintaan ramai. 

Intro :
Di Fernleaf, lembu tenusu adalah jiwa dalam industri tenusu mereka dan para peladang telah menjaga hasil ternakan mereka dengan penuh dedikasi.

Di New Zealand, mereka mengusahakan ladang secara semulajadi, iaitu dengan memberikan kebebasan kepada lembu ternakan mereka untuk meragut di padang rumput yang subur.

Hasilnya, mereka memperoleh susu yang mempunyai hasil sumber makanan semulajadi kaya dengan kalsium yang mudah diserap dan digunakan oleh tubuh badan. Ia juga mengandungi banyak nutrien yang sangat penting seperti protien yang berkualiti tinggi, vitamin A dan juga vitamin D.


Pengenalan Susu Tenusu dan Rumput :
Sebenarnya bukan semua lembu tenusu diberikan makan rumput. Namun, di New Zealand, tanahnya yang subur, kadar hujan yang baik, cahaya matahari yang banyak telah menjadikan ianya salah satu tempat yang terbaik di dunia untuk menghasilkan susu.

Ia adalah salah satu negara yang mana lembu dapat meragut rumput secara bebas, tidak terkurung dalam kandang yang mana rumput mereka adalah rumput yang berkualiti tnggi dan terbaik dari alam.

Lembu-lembu ini menghabiskan masa 90% masa untuk meragut rumput secara bebas pada hari yang cerah dan secara tidak langsung mendapat kandungan Vitamin D yang sihat.



Susu Fernleaf, 100% Susu Terbaik dari New Zealand

Bercerita tentang susu Fernleaf, sebenarnya inilah kali pertama saya mencuba, rasai sendiri kelazatannya yang Mmmmmmmmmmmmmmmmm Sedap! Serius, rasa jatuh hati sangat dengan susu UHT Fernleaf ni.

Sebelum ni, apa yang saya bayangkan, Susu Fernleaf ni bukanlah susu sesedap ni. Pada logik akal, susu fernleaf ni rasa tawar dan kurang sedap. Ternyata pandangan tu jauh beza sekali.




Paling teruja dan tak sangka, anak-anak pun sukakannya! Wow sangat!.. Anak-anak boleh habiskan sekotak susu yang kecil tu sekelip mata. Serius, jatuh cinta pada rasanya.

Susu sememangnya sangat penting untuk tubuh badan kita. Seharian kita telah melakukan pelbagai perkara, tentukan kita memerlukan kalsium tambahan untuk menguatkan lagi tulang kita.
Sekalipun kita menganjak ke usia yang lebih dewasa, kita sangat-sangat perlu meminum susu pada setiap hari. Susu bukan sahaja terhad untuk golongan kanak-kanak sahaja.


Bagi saya yang agak kurang mengambil berat tentang meminum susu setiap hari ini, mungkin boleh memulakan minum susu secara sihat seisi keluarga mulai dari hari ini. Mungkin kita agak susah nak minum susu yang perlu dibancuh sendiri tu kan? Apa kata dapatkan terus yang ready untuk diminum, kerana khasiatnya juga sama.

Jika saya diberi pilihan, tentunya saya lebih sukakan susu fernleaf yang berperisa coklat. Ternyata sedap. Coklatnya yang pekat, namun tidak melekat sangat ditekak. Sangat sesuai juga untuk kanak-kanak meminumnya. Apatah lagi jika ia disejukkan di dalam peti sejuk terlebih dahulu.



Jangan lupa, dapatkan susu Fernleaf dipasaran sekarang untuk keluarga sihat, anda bahagia !
Anak cergas, ibu gembira!

Tuesday, 24 July 2018

Bisnes Yang Ingin Saya Mulakan.

10:28 pm 9 Comments


Bisnes Yang Ingin Saya Mulakan. | Assalamualaikum, hai readers semua. Hari ni saya nak bercerita la sikit tentang 'Bisnes Yang Ingin Saya Mulakan.'
Menarik kan kalau dihayati tajuk tu. Lagi-lagi kalau ada minat yang mendalam dengan bisnes. Rasanya zaman sekarang ni, ramai yang menceburkan diri dalam bidang bisnes kan? Sekecil-kecil bisnes boleh berjaya sehingga mempunyai satu peluang bisnes yang besar.

Kalau nak tanya saya minat ke tidak dalam bidang perniagaan ni, tentunya minat sangat.  Kalau diikutkan satu ketika dulu, saya bukanlah seorang yang meminati bidang 'bisnes'. Sebab apa? Sebab masa tu saya belum berfikir secara meluas. Kenapa mesti berbisnes? Sekiranya terlalu ramai berbisnes, saingan terlalu tinggi, dan siapa yang bakal menjadi pembeli? Itu fikiran sempit saya satu ketika dulu. 

Tapi Kenapa sekarang saya minat? Sebab dapat duit ke? Bukan soalan kewangan semata-mata. Tapi saya rasa macam satu kepuasan bila dapat berbisnes ni. Kepuasan bila kita menjual, customer pulak puashati dengan apa yang diterima. 
Baru saya tahu kenapa ramai yang berminat dengan bidang macam ni.
Macam sekarang ni pun saya memang ada buat bisnes kecil-kecilan. Join dropship. Seronok bila ada customer yang akan 'repeat order'. 
Makin bertambah seronok dengan feedback yang macam tu. Lepas tu berikan feedback keberkesanan produk yang dibeli. Rasa macam sangat sangat membantu customer tersebut. Lagi-lagi memang produk tersebut sangat diperlukan.

Kelebihan lain, kita mungkin dapat menambah kenalan kan? Sebab mungkin akan ada yang menjadi 'regular customer'. Makin dikenali, mungkin regular customer tersebut akan kenalkan dengan rakannya yang lain kan?


Ehh, lari tajuk pula intro saya kan. Mengenai Bisnes Yang Ingin Saya Mulakan ni, saya teringin saya nak mulakan bisnes makanan. Kenapa saya boleh minat ke arah tu? Sebab pandai masak ke? Memang sedap sangat ke hasil masakan saya tu?? Saya sebenarnya teringin nak menawarkan perkhidmatan dalam produk yang saya hasilkan. 

Saya menjadi minat bila mana suami juga berminat untuk berbisnes dalam bidang makanan juga. Sokongan yang tinggi membuatkan minat dalam bidang tu semakin bertambah. Selain tu, rasa macam dapat satu kepuasan jika kita dapat memberi khidmat masakan tu untuk mereka yang mungkin mencari cari hasil masakan kita. 

Contoh niat yang sekarang kami berdua ingin jalankan seperti membuat masakan dari rumah, dan kami cod dari satu blok ke blok yang lain. Mungkin kami menyediakan masakan yang mudah dan simple contohnya untuk makan malam seperti mee goreng, keteow goreng dan sebagainya. 

Bagaimanapun, dalam ingin menjalankan perniagaan begini, saya perlu juga melihat adakah dikawasan tersebut, perniagaan begini berpotensi untuk dijalankan dan boleh mendapat sambutan. Kiranya, adakah strategi pemasaran tinggi disitu. Segala penilaian perlu dibuat dan diambil kira. 

Bila berminat untuk berniaga, kita sangat sangat perlu pandai memilih perniagaan yang bakal dijalankan. Adakah mendapat sambutan. Dari segi harga jualan juga memainkan perasan. Saingan juga penting. 
Walaupun saingan ni bagus dalam perniagaan, mungkin ada sesetengah pihak tidak berminat dan menganggap sebagai satu cabaran. 

Sebenarnya nak cerita ni. Baru-baru ni, saya ada terbaca tentang satu website ni. Nampak menarik. The Usahawan.  Rasanya kalau nak menceburkan diri dalam bidang usahawan ni, elok la juga terjah. Apa kelebihan yang diceritakan dalam tu, kengkawan mesti baca tau. 

Dan lagi satu, The Usahawan juga ada mengadakan satu contest. Hadiah yang ditawarkan juga menarik. Antaranya dapat Basic SEO. Bercerita tentang SEO ni, ramai yang nak mendalami tentangnya dengan lebih mendalam lagi. Bukan semua orang mempunyai ilmu yang tinggi mengenainya. 
Tapi ianya adalah hadiah pertama sahaja yang ditawarkan. 

Berminat untuk menjadi seorang usahawan?? Apa kata, sentiasa la terjah The Usahawan. Kerana pelbagai ilmu dikongsikan. Pentingnya ilmu bila kita nak menjalankan sesuatu perniagaan tu. Walaupun sesebuah perniagaan tu hanyalah perniagaan kecil-kecilan. Hanya ilmulah yang membantu kita untuk terus berjaya atau sebaliknya. 


Sunday, 26 November 2017

Prof Hariz Internet Marketing by PolicyStreet

9:35 am 1 Comments

Prof Hariz Internet Marketing by PolicyStreet




Prof Hariz Internet Marketing Malaysia




Ridhauddin Hariz  ialah salah satu Internet Marketing Malaysia yang dikenali sebagai Prof Hariz dikalangan rakan-rakannya. Beliau  berasal dari Permatang Pauh Pulau Pinang. Beliau meruapakan anak sulung daripada tiga adik beradik. Beliau adalah anak sulung yang sangat tabah kerana telah kehilangan ayah tercinta ketika umur beliau 3 bulan. 

Prof Hariz merupakan pemegang Diploma Sistem Komputer dari Kolej ADTEC Melaka dan semenjak itulah beliau menceburkan diri dalam bidang komputer dan Internet. Prof Hariz seterusnya melangkah ke alam pekerjaan di dalam bidang online marketing dan pemasaran secara atas talian. Bermula daripada tahun 2014, Prof Hariz menubuhkan syarikat sendiri iaitu PH ProjectBase Resources dan dari situ beliau berkecimpung dengan kaedah pemasaran secara atas talian menggunakan media sosial, strategi pemasaran menggunakan email, Google Analytics, Search Engine Optimization atau SEO, rekabentuk laman web dan juga pemasaran melalui konsep funnel marketing. Sejak dari itu, beliau telah membantu ramai peniaga serta syarikat-syarikat dalam menambahbaik strategi pemasaran diatas talian.

Pengalaman beliau yang mendalam dalam SEO membuatkan Prof Hariz dilamar oleh syarikat Exabytes Group Sendirian Berhad pada dua tahun lalu dan dipertanggungjawab untuk  menjana idea-idea baru serta menerokai strategi-strategi pemasaran yang inovatif menggunakan teknologi internet yang terkini, seperti penghasilan laman web, blog, komuniti media sosial dan juga kaedah-kaedah komunikasi yang lain. 

Selepas berhempas pulas bersama Exabytes, tahun ini pada tahun 2017 beliau sekali lagi dimurahkan rezeki beliau untuk menjawat jawatan yang lebih tinggi di syarikat As White Global Sdn Bhd sebagai Penasihat SEO. Prof Hariz kali ini memegang jawatan dan tanggngjawab yang besar hinggalah melibatkan diri dengan klien-klien dari Australia, US , UK , Singapore dan Germany. Sebagai Penasihat SEO yang terkemuka di Malaysia, beliau dipertanggungjawab untuk menyediakan perkhidmatan SEO kepada klien-klien tidak kira di Malaysia mahupun di luar negara.

Prof Hariz, Online Marketing Specialist atau pakar dalam SEO dan pemasaran atas talian adalah gelaran yang diberikan oleh rakan-rakan serta kenalan kerana pencapaian beliau telah mencapai ke tahap yang sangat membanggakan.  Kini beliau dikenali sebagai Prof Hariz ataupun Tuan Hariz.

Untuk yang tidak mengenali lagi siapa Prof Hariz, berikut adalah pencapaian beliau sepanjang beliau berada di dalam bidang Internet Marketing.



Pencapaian Prof Hariz
  • Menganjurkan program diet bersama Utusan Malaysia pada bulan Ogos 2014 dengan program “Prof Hariz Kongsi Tips Kurus” yang melibatkan seramai 500 peserta di seluruh Malaysia secara online
  • Mendapat pengiktirafan sebagai Top 3 Affiliate Malaysia oleh Infokerjaya pada bulan Disember 2014 kerana beliau telah berjaya menjana jualan sehingga RM100,000 dalam masa 5 bulan melalui penjualan ebook kerjaya, serta membantu calon-calon menduduki peperiksaan online dan temuduga SPA
  • Menganjurkan seminar Buat Duit Affiliate dengan Blog di Karangkraf pada Disember 2014 di mana beliau berkongsi pengalaman beliau menjejaki dunia perniagaan secara affiliate di mana beliau dapat menjana puluhan ribu ringgit dalam tempoh masa yang singkat
  • Menganjukan pelbagai bengkel-bengkel dan seminar-seminar, antaranya:
          -  Bengkel / Seminar bertajuk: Buat Duit Dengan Blog di Politeknik Seberang Perai, pada  Mac 2015
          -   Bengkel Affiliate Ninja pada April 2015
          -   Bengkel Email Marketing pada Jun 2015
      -   Private group coaching bersama Shaklee Malaysia pada Disember 2015, untuk membuat strategi penjualan sebanyak RM10 juta pada tahun 2016



  • Bekerjasama dengan Irfan Khairi pada Februari 2016 dalam seminar khusus bagi peniaga-peniaga dalam membuat penjualan dengan blog
  • Menganjurkan Private Coaching Group 365 - Bagaimana Jana Pendapatan 4 Angka Dengan Blog pada Ogos 2016 bersama 40 orang suri rumah, hasil daripada itu program ini berjaya membantu 10 orang suri rumah untuk menjana pendapatan sekitar RM10,000 sebulan secara konsisten
  • Ditemuramah oleh Astro Awani pada Disember 2016 dengan memberikan pandangan beliau berkenaan dengan Potensi Digital Ekonomi untuk negara Malaysia pada masa yang sama Jack Ma (pengasas dan tuan punya syarikat gergasi Alibaba Group of Companies) telah dilantik sebagai Penasihat Ekonomi Digital Kerajaan Malaysia.
Servis Yang Ditawarkan Oleh Prof Hariz Sebagai Internet Markting Malaysia

Prof Hariz  menawarkan servis SEO yang mana membantu para usahawan dalam dunia perniagaan terutama membuat servis SEO untuk perniagaan secara atas talian. Bukan itu sahaja, Prof Hariz menawarkan servis review di blog beliau www.profhariz.com kepada usahawan yang ingin memperkenalkan produk mereka kepada orang ramai. Artikel review itu adalah artikel yang mempunyai unsur-unsur SEO yang mana dapat meningkatkan jualan anda kepada double dan triplle daripada biasa.
  • Marketing di Google
  • Personal coaching Zero Marketing to Hero
  • Funnel Marketing
  • Review
Bagi siapa yang baru sahaja memulakan perniagaan atau sudah lama berkecimpung di dalam dunia perniagaan tetapi tidak tahu untuk membuat marketing, anda oleh menghubungi Prof Hariz sebaga penasihat anda melalui info dibawah.

Info Mengenai Prof Hariz
Whatsapp : 6012-5336713

Prof Hariz Internet Marketing Malaysia by PolicyStreet



Kini beliau berkerja di salah sebuah syarikat Insurans , PolicyStreet . Prof Hariz dilantik dan dipertanggungjawabkan untuk menjadi Pengurus Internet Marketing disyarikat itu. 


PolicyStreet



PolicyStreet adalah insurans yang mudah, senang dan mampu bayar. PolicyStreet lebih menumpukan kepada mereka yang memerlukan insurans seperti syarikat , universiti, usahawan , kelab kesihatan, dan macam-macam lagi kumpulan.

PolicyStreet merupakan syarikat insurans yang menawarkan pelbagai jenis insurans mengikut keperluan seperti berikut :
  • Insurans Perubatan
  • Diabetes
  • Kanser
  • Kehidupan yang mampu
  • Tulang belakang
  • Bantuan jalan raya jangka pendek
  • Peralatan musik
  • Perbehentian kerja
Apa yang lebih membanggakan adalah, PolicyStreet menawarkan servis insurans untuk produk-produk yang lebih kecil antaranya ialah :

  • Keracunan makanan
  • Kerosakan rambut
  • Sewaan
  • Berbasikal
  • Keracunan alkohol
  • Menonton
  • Mendaki
  • Penyewa
  • Perlawanan bolasepak
  • Cinta
  • Peralatan musik
  • Perkahwinan
  • Majlis pengebumian
Sesiapa yang inginkan insurans, boleh hubungi PolicyStreet , syarikat insurans yang mengambil berat tentang keperluan anda. Bersama-samalah mencipta masa depan bersama PolicyStreet.



Info Mengenai PolicyStreet

Sunday, 11 June 2017

SGShop Malaysia || GIVEAWAY RM 1000 SHOPPING CREDIT BY WANI SUKARNO

11:06 am 4 Comments

SGShop Malaysia || GIVEAWAY RM 1000 SHOPPING CREDIT BY WANI SUKARNO


Assalamualaikum.. Selamat Pagi..
Harini bersiaran pagi. hehe.. Ambik mood sebenarnya nak menghapdet blog ni. Kena cari masa yang bersesuaian kan.

Pagi ni sambil terjah menerjah sempatlah terjumpa 1 giveaway ni. Rasa macam menarik je.. So nak try la. Mana nak tahu kut-kut menang ke,kan.. hihi..
Nak-nak pula tengok banner yang cantik ni haaaa. Lagi la jatuh hati nak join giveaway ni sama. 

Mana tahu, kut-kut di Bulan Ramadan kali ni Allah berikan rezeki yang lebih kan?


Thursday, 23 March 2017

Lazada Birthday Blogger Contest Sempena Ulangtahun Ke-5

11:26 am 8 Comments

Lazada Birthday Blogger Contest Sempena Ulangtahun Ke-5

Assalamualaikum.. Selamat Pagi.. Harini saya nak berkongsi sedikit info mengenai Lazada Birthday Blogger Contest Sempena Ulangtahun Ke-5 pada 22-24 March yang dianjurkan sendiri oleh pihak Lazada. Rata-rata ramai diantara kita kenal dengan laman web yang terkenal untuk membeli belah secara online ni kan? Saya sendiri secara jujurnya la, suka juga membeli dengan Lazada. Boleh dikatakan, banyak dah barang yang dibeli disana. Dan setakat ni juga, kepuasan membeli dengan Lazada tu ada.


Wednesday, 1 July 2015

Blogger Contest Riang Ria Raya : Gopro 4 dan Duit Raya RM400

11:28 am 6 Comments
assalamualaikum.. selamat pagi isnin semua..

haiii.. ehhh, dengar dengar LAZADA tengah mengadakan CONTEST RIA RAYA okeh.. hadiahnya pun... bukan kemain menarik!.. Hebat okeh.. rugi pula tak mencuba nasib. mana tahu ada rezeki kan??

Nak tahu apa hadiahnya?? meh sini meh kita bagitahu ye..


Senarai Hadiah : 

Tempat Pertama  : Gopro 4
Tempat Kedua      : Duit Raya Cash RM150
Tempat Ketiga      : Duit Raya Cash RM100
3 x Duit Raya Cash RM50


Menarikkan?? Rugikan kalau tak join sama?? Terasa rugiiiiiiiii sangat tau..

Okeh.. mesti peningkan nak tahu macam mana agaknya cara nak men'join'kan diri? meh baca seterusnya meh..

+ Cara penyertaan :
  1. Buka page RIANG RIA RAYA LAZADA 2015 : http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya-2015/ 
  2. Pilih mana-mana produk pilihan dalam page tersebut sebagai persiapan raya, tak kisah la dari barangan dapur atau koleksi baju raya. Jumlah barang mestilah 3 atau lebih. (Pilihan sebagai cadangan barangan yang boleh dibeli untuk persiapan raya)
  3. Copy link url product/barang dan letak didalam post/entry (Link boleh klik)
  4. Nyatakan sebab memilih produk tersebut. (Simple je)
  5. Boleh letak gambar product/screenshot dari website Lazada Malaysia (optional) 
  6. Tajuk Post/Entry terpulang pada masing-masing, boleh gunakan apa-apa tajuk mengenai persiapan raya, supaya dapat menarik minat pembaca (Tajuk sebelum ni ditukar atas permintaan peserta, supaya lebih natural - peserta yang dah guna tajuk sebelum ni masih dianggap peserta)
  7. Letakkan banner dan caption di bawah  dalam post


Lazada Malaysia akan mengadakan jualan eksklusif raya selama sebulan bermula 11 June hingga 15 July 2015  dan SPECIAL "Riang Ria Raya - Jualan Terhebat" bermula 24 June hingga 26 June 2015 iaitu 24 hari sebelum perayaan Syawal. Lazada akan menawarkan promosi menarik serta tawaran eksklusif untuk pelbagai kategori selama 3 hari untuk membantu persiapan raya nanti. 

Boleh mula shopping raya dengan klik Riang Ria Raya 2015 :



Dapatkan apa yang di inginkan untuk musim perayaan ini, dari telefon bimbit, tablet dan peralatan elektronik hinggalah ke fesyen koleksi raya, barangan rumah untuk dekorasi raya. Meriahkan raya anda dengan Lazada! 





------------------------------------------------------------------

Ini adalah Blogger Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama sayaiday. 6 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah Gopro 4 dan Duit Raya ! Untuk sertai contest ini, sila ke blog sayaiday dengan ke link ini : LINK CONTEST 

Dan sekarang tibalah masanya untuk saya pilih apakah barangan yang saya inginkan sebagai pelengkap hari raya ni.. meh kita buat checklist meh.. hihi


wishlist yang pertama ialah baju kurung dari Maribeli Butik Jasmine. Kenapa pilihan saya ini? Pada pandangan saya baju ni nampak ekslusif dengan kerawang yang terhasil..
RM 175.00



wishlist yang kedua saya ialah Modern Jubah untuk En.suami. Wow.. nampak kemas sangat jubah modern ni kan. Dan harga yang ditawarkan juga menarik.
RM 159.20


wishlist yang ketiga ialah Blue lans Women's Rose Golden Stainless Steel Strap Watch.. Wow.. Woow.. Nampak ekslusif gitu kan? Harga yang ditawarkan pun menarik sempena RIAN RIA RAYA - JUALAN TERHEBAT !!
RM 15.40


haaaaaaaaaaa.. yang ni memang dah lama sangat idamkan ni.. nak sangat letak barang anak dara ni kat Multifunctional Wardrobe ni.. adoiyaiiii.. kalau laaaa dapat ni..  memang mengemas sesaja barang anak dara sorang ni. harga pun mampu milik sekarang ni tau. 
hanya RM 53.00 !!!




wishlist yang terakhir ialah Portable Mini Sewing Machine.. adoiyaiiii.. napa la awak comel sangat.. teringin je nak beli tau.. if ada rezeki, nak sangat miliki awak tau.. hihi.. harga pun menarik buat masa sekarang ni. hanya RM 49.89

ok la.. setakat ni, ni la yang saya inginkan.. hihi.. kalaulah ada rezeki.. Amin.. hehehe..

okay la.. tarikh akhir penyertaan 30 Jun 15 ye.. insyaAllah 1 Julai 15 akan tahu keputusannya.. if tak berjaya, gudluck buat kawan-kawan yang lain. :)







Thursday, 5 December 2013

Pemenang Saguhati Pixy Beauty !

1:47 pm 38 Comments
Assalamualaikum, selamat petang..

cerita semalam. balik kerja lewat. sebab petang tu jumpa kawan. kawan blogger merangkap kawan sekolah 1 kelas masa form 6. haa, panjang huraiannya kan. siapa lagi kalau bukan cik min maya. eheemm..

ehh, panjang mukadimah kan. tajuk lain, intro lain. biasalah tu kan?

balik tu sampai umah. macam biasa duk rehat jap tengok tv sambil layan 'Playboy itu suami aku'.. ehh, bukan suami saya tau..  :P  tapi suami afina..  :P
sekali boleh pula tak perasan ada bungkusan pos laju kat sebelah. hehehe.. lama juga baru perasan..

sekali tengok nama sendiri. terkejut. sebab bungkusan besar.



pastu tanya kat adik, dari mana ni eh?? actually pihak pixy ada email semalam. dia cakap barang tu sampai dalam tempoh 1week. so tak rasa la barang tu kan. pastu rasa-rasa macam besar je barangnya. tengok bungkusan pun tahu.

sekali buka. .


ada beg & sampul surat.. ingatkan kut-kut la ada cheque dalam tu.. hehehehe



ni la rupa beg tu.. kaler pink gitu.. nak tahu isi dalamnya apa??


ada 7 barang dalam beg comel tu.. :) oohh, hadiah saya dah sampai.. hehe


bagi lagi jelas.. ni la hadiah-hadiahnya.. :) syukur alhamdulillah.. semua ni rezeki. saya pun tak sangka terpilih diantara Top 33.

bukti saya mendapat hadiah saguhati itu..


haa, nampak kan muka saya yang hujung kiri bawah tu.. ;)

thank's for Pixy sebab sudi pilih saya diantara mereka-mereka yang lain.. masa dapat tahu menang ni, dorang umumkan masa saya kawin.. so ni reward sebagai hadiah kawin la ye.. 
^_*

ni la kali pertama saya join contest kat fb.. dan kali pertama juga menang.. hehe.. pasni boleh la try lagi.. :P

Sponsor

Comments