:: Sahabat Setia Blog Cinta Itu Indah ::

Shoplinks

Memaparkan catatan dengan label Cara Meningkatkan Pendapatan. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Cara Meningkatkan Pendapatan. Papar semua catatan

Rabu, 11 Oktober 2017

Bila 8Share Bagi BONUS?

Bila 8Share Bagi BONUS?


Assalamualaikum.. Selamat Pagi.. Hari ni ambik mood awal sikit mengupdate blog. Anak bujang tu baru lena balik, so kasi can la mama dia nak update blog kan..
Harini nak share la sikit best ke tidak 8share ni.. Bagi yang dah lama mohon 8share ni, mesti tahu best ke tidak.. Apa yang menariknya..

Khamis, 13 April 2017

E-Gift Baucer Zalora Rm75. Bagaimana Cara Untuk Mendapatkannya?


E-Gift Baucer Zalora Rm75. Bagaimana Cara Untuk Mendapatkannya?


Assalamualaikum.. Hai readers. Hari ni kita nak share something yang mesti korang pun suka. Benda percuma,siapa taknak kan? Kalau kita tentu-tentunya la nak. 

Rabu, 28 September 2016

Isnin, 29 Februari 2016

Cara Tambah Duit Dengan Survey Internet

Assalamualaikum.. Hai kesayangan semua..

Zaman sekarang ni nampaknya Nilai wang ringgit sangat sangat pentingkan? ditambah pula dengan nilai GST yang sering disebut sebut. Bagi surirumah seperti saya juga pastinya terasa sesuatu bebanan kan, nak-nak bila ada keinginan yang ingin dimiliki, tapi tak tercapai.

Jadi, kita kita lakukan sesuatu dengan cara yang bijak! Meh saya nak promote sikit cara yang boleh kita lakukan untuk mempunyai pendapatan sendiri. jangan risau, ianya bukan dengan cara yang salah ye. tidak pun. Cuba kena rajin je. kalau tak rajin, memang tak kan berjaya. :)

Antaranya ialah :



8share ni korang kena rajin la share iklan ataupun siapa yang rajin buat entry di blog tu, boleh la buat entrynya.. :) 
boleh juga share ni twitter, facebook, google+ atau mana mana yang korang yakin untuk share..

kalau nak daftar, klik je pada banner tu ye.. ikut je stepnya.. sangatlah mudah.. :)

Jumaat, 22 Januari 2016

Isi Kandungan Parcel. .

Assalamualaikum...

Salam Jumaat buat semua.. happynya rasa dah hari jumaat.. boleh relax-relax sikit kan.. Yang mana bekerja pun mood mesti tak sabar nak cuti kan?

Semalam ada saya share dapat PARCEL kan? haaaa.. harini nak share la apa isi kandungan dalam parcel tu.. 

Jeng.. Jeng.. Jeng.. 


Selasa, 19 Januari 2016

Voucher KFC daripada Whohaa

Assalamualaikum.. 

Hai semua.. Harini saya nak share sikit tentang 'kerajinan' saya dalam dok menjawab survey di Internet ni. Apa salahnya kita berkongsi ilmu sikit kan? Ni antara ganjaran yang saya telah tebus.




Kali ni, saya peroleh Voucher KFC RM10. Kebetulan ddy zara pun join sama. Then mata point pun dah cukup untuk tebus voucher ni, jadi saya tebuskan juga. So, dapatlah 2 voucher ni..

Ahad, 10 Januari 2016

Voucher AEON RM20 dari Global Test Market.

Assalammualaikum.. Hello readers..


Alhamdulillah.. Hari isnin baru ni selamat terima voucher AEON Rm20 ni ke tangan saya. Voucher ni ditebus hasil titik peluh dok kumpul point jawab survey. Takdelah beria keluar peluh pun dok jawab soalan ni. Paling tidak pun malas nak tunggu survey habis la kan. Hihi.

Ahad, 3 Januari 2016

CPUV Bila Nak Membiak?

Assalammualaikum.. Hello readers & bloggers!



Lama juga cpuv ni tak membiak. Last cashout bulan Oktober 2015. Dan CPUV yang singgah masuk pun last bulan Oktober juga. Agak agak tahun 2016 ni ada harapan ke nak cashout ye?

Hope ada rezeki lagi dalam dunia blogging ni.. :)


Nak tambah pendapatan melalui 8share??
Klik >> 8SHARE


Nak kumpul point serta tebus pelbagai barangan yang menarik?
Klik >> WOOP


Nak kumpul point serta tebus sesuatu hasil?
Klik >> WHOHAA

Sabtu, 19 Disember 2015

8SHARE | Jom Tambah Pendapatan Sampingan

assalamualaikum..

Hadiah Dari 8Share

ada ke kawan-kawan kat sini yang kebuntuan nak tambah kewangan sampingan? mesti ada kan? berminat ke rasa-rasanya tu nak buat duit? jangan risau ye..
ni bukan buat perkara yang tak elok pun tau..

salah 1 cara untuk menambah pendapatan adalah melalui 8SHARE
mungkin ada yang tahu 8share ni apa kan? mungkin ada yang belum tahu. takpe, yang belum tahu, saya terangkan sikit melalui pemahaman saya la ye.

8share ni satu web penjanaan iklan. korang share la iklan yang ada, melalui link yang diberi. boleh share di blog, facebook, google+ dan pandai pandai korang la nak share kat mana lagi yang korang suka.

janjinya, bila ada readers yang klik, maka akan masuklah RM tuk pengiklanan tersebut. selalunya 1 iklan akan dibayar RM0.20. Jangan pandang rendah dengan nilai RM0.20 tu ye.. bila dikumpul dengan berkat kesabaran akan banyak juga.

contoh dibawah ni pendapatan saya untuk beberapa bulan. saya pun tak ingat berapa lama saya kumpul. maklumlah, kadang ter-SKIP share kan.. tu yang lambat duit nak membiak..

alhamdulillah, 07hb saya cashout, dan 17hb duit dah masuk dalam akaun.. kalau kita berkerajinan, in shaa allah, banyak yang kita boleh dapat sebenarnya.. yang penting - USAHA.


RM yang terkumpul sebanyak Rm58.97. saya keluarkan RM58 sahaja. Dan urusan cashout ni akan ditolak RM1 dari nilai tersebut. So saya terima di akaun RM57.

alhamdulillah.. rezeki buat zahra. dah janji nak belikan sesuatu untuk dia.. apa dia agknya kan?? hehe.. dah beli nanti baru saya share ye..


alhamdulillah.. proses cashout is complete.. :)

siapa yang belum join lagi, meh daftar di >> SINI <<


Pengguna SAMSUNG? Jangan lepaskan peluang ye.. boleh tebus hadiah menarik ni.. korang mesti suka punya.. benda free kan.. rugi tak ambik. >> Pengguna SAMSUNG boleh tebus hadiah ni <<

Jumaat, 20 November 2015

8SHARE : Pusat Penjanaan Pendapatan!

Assalammualaikum.. Hai readers..


Hadiah dari 8Share!!!

Korang rasa berbaloi tak kalau korang rajin jawab survey, pastu takde ganjaran pape? Mesti rasa tak syok kan?? At least dapat ganjaran sesuatu, baru semangat nak teruskan, kan?

Meh nak story sikit. Majoriti dah tahu dah 8share ni memang boleh membantu korang jana Pendapatan sampingan. Itupun.... Kalau korang rajin. Tak susah pun, just share je link story yang disediakan..

Alhamdulillah.. Berkat sabar, kadang kala share tak masuk duit, kadang kala rezeki ada dekat point. Bila point terkumpul dah banyak, confirmlah boleh tebus kan?

Kali ni baru je berpeluang tebus point yang ada. Selama ni tak perasan pun point dah ada banyak tu. Takde la banyak mana pun. Tapi boleh la tebus sehelai tshirt ni. Bukan kena keluar duit pun.

Lagi best kalau $$ masyuk. Bila boleh cashout confirmlah macam macam dok pikirkan nak beli apa.. Ye dok?? Okay la.. Meh meh korang yang nak jana income klik kat link ni tuk tambahkan pendapatan korang.. :)

>> CARA MENJANA PENDAPATAN MELALUI 8SHARE <<

>> CARA MENJANA PENDAPATAN SAMPINGAN <<

Jom tambahkan Pendapatan yang ada.. :)

Rabu, 28 Oktober 2015

NUFFNANG : CARA MENINGKATKAN PENDAPATAN

Assalamualaikum.. Hai readers..

Rasanya dah lama tak share kat blog ni pasal nuffnang kan? Selalu share pasal budak banyak akai si Zahra tu je. Harini saya nak share pasal pertanyaan saya pada pihak nuffnang.

Sebelum tu, saya bukanlah terlalu mengharap income dari sumber berblog ni banyak berkepuk kepuk sampai 2.6bilion.. Ehhh.. hehehe..
Cuma, kita nak juga ada income sampingankan? Paling tidak orang kata boleh la buat beli baju 2-3 helai gitu tuk pakai setahun.. kekeke.. setahun sekali dapat cashout pun okay la juga. At least nak juga la ianya mencapai 3 angka. Kalau 4 angka tu mungkin saya boleh la buat makan-makan tuk kengkawan, ye dok?



Ok, nampak kan income saya sekarang ni berapa?? Only Rm67.01 tuk semalam saya check. Berbulan-bulan sebelum ni dok di takuk Rm66 je. Dah tak tahu nak buat macam mana. Mungkin la kut rezeki saya kat tempat lain. Tapi kalau boleh nak la meriah sikit macam kawan kawan yang lain. Yela, blog sekadar diari buruk je kan. Takde siapa pun pandang. Hehehe..




Okay, ni last payment saya. Last tahun 2014. Setahun cashout, sekarang ni susah sangat nak masuk balik. Orang lain sebulan boleh cecah Rm100. Kadang tu blog dorang tak berupdate pun. Ye, saya paham konsep REZEKI. REZEKI masing masing tak sama. Mungkin rezeki saya dibahagian lain. Cuma… kita ada hak juga untuk bertanya dan minta pandangan dari pihak berwajib kan.. hehehe..



Ni soalan simple dari saya. Perlu juga bertanya untuk pihak NUFFNANG tahu akan kewujudan kita kn? Betul tak? Alhamdulillah, nuff saya pun berupdate..




Okay… yang ni jawapannya..






Harap juga kawan-kawan yang punyai masalah yang sama,dah tahu kenapa income kita susah nak masuk.. hope sedikit sebanyak info ni dapat membantu..

Mekasih kerana sudi luangkan masa untuk membaca penulisan saya yang tak seberapa ni ya.