Showing posts with label Benang Hijau. Show all posts
Showing posts with label Benang Hijau. Show all posts

Wednesday, 31 October 2018

Pink Oktober Sale di Benang Hijau!

9:30 am 22 Comments

Pink Oktober Sale di Benang Hijau! | Siapa disini peminat warna merah jambu?
Tak kira la apa sahaja barang peribadi yang ada, warna merah jambu adalah menjadi pilihan?

Bermula dari hari ini, sehingga akhir bulan Oktober ini, Benang Hijau (BH) turut sama meraikan sambutan #pinktober dan mengadakan #pinktobersale sebanyak 20% untuk kesemua produk berwarna pink. 



Pinktober adalah bulan kesedaran kanser payudara.

Jadi dalam tempoh ini kami akan berkongsi antara koleksi tudung yang berwarna merah jambu, dan akan mengadakan sale untuk produk tersebut.

Mungkin ada yang berminat untuk membuat pembelian untuk diri sendiri kan? Atau para suami ingin hadiahkan sesuatu untuk isteri tersayang? Inilah masa yang sesuai. 

Bagi yang berminat untuk membuat pembelian, boleh hubungi saya Syamimi (Agen Sah Benang Hijau) di talian WhatsApp
www.wasap.my/601124181178 untuk membuat sebarang pembelian. 
Atau, boleh singgah facebook saya Syamimi Saad untuk melihat koleksi yang ada. 



Zara Cleo Chiffon Square Scarf - Shell
Normal Price  : RM36.00 
NOW : RM28.80 



Zara Layla Chiffon Square Scarf - Rose Water
Normal Price  : RM36.00 
NOW : RM28.80 


Ranea Satin Silk Square Scarf - Flower Garden
Normal Price: RM56.00 
NOW : RM44.80 


Zara Aluna Chiffon Square Scarf - Magenta
Normal Price  : RM36.00 
NOW : RM28.80 





Zara Plain Chiffon Square Scarf - Blushing Bride
Normal Price: RM26.00 

NOW : RM20.80 


Untuk dapatkan koleksi penuh SALE boleh singgah ke Facebook Syamimi Saad ya. 🤗

Monday, 22 October 2018

Maira Ruffle Cotton Voile

7:35 am 11 Comments

Sesuatu nak diungkap, tapi tak terluah..
.
.
Takpe, kita simpan je diam diam.
Tapi..
Ada satu yang kita tak boleh nak simpan sorang-sorang.
Kita suka sangat dengan Maira Ruffle Cotton Voile ni. Rasanya warna kita pakai ni  - Deep Lichen Green kot. Ke warna seaweed. Ntah la..
Sebab beli pun tahun lepas. So tak ingat sangat dah. 
.
.
Kalau ada yang tanya, selesa ke tidak? Of course la selesa. In shaa Allah nak tambah stok sikit. Dia bermaterial cotton. Tapi cotton dia tu macam lain sikit. Tapi tak panas bila pakai. Yang best sebab senang nak bentuk.
Sekarang ni, Benang Hijau tengah ada promosi untuk mereka yang gemar dengan sesuatu yang berwarna merah jambu.
.
.
Jom dapatkan stok yang berwarna pink dengan diskaun harga 20% off.
Boleh whatsApp saya selaku Agen Sah untuk membuat pembelian juga.
.
.
www.wasap.my/601124181178
.
.
#AgenSahBenangHijau
#MairaRuffleCottonVoile


Friday, 8 December 2017

Peminat Tudung?

9:35 pm 2 Comments

Peminat Tudung?


Hai.. assalamualaikum readers. Harini kita nak borak kosong je boleh? Nak update kisah lain, gambar habis dah ditransfer ke laptop. Nanti malam kita update kisah kisah throwback la ehhh.. hehehe


Nak cerita pasal tudung la, boleh? 
Orang perempuan ni nak nak yang berhijab, kalau nampak je tudung mesti nak beli kan?  Siapa ada penyakit macam tu? Kita geng. Hehe.. Kalau Macam kita ni sesuai dan serasi dengan tudung bawal. Tudung instant ni macam tak kena dengan muka. Kalau pakai nampak pelik semacam je..

Teringin nak pakai tudung instant. Sebab tudung instant sekarang lawa lawa kut. Contoh macam brand benang hijau. Kita DS benang hijau tau, kalau korang berkenan, meh la risik risik dengan kita. Hehehe
Cuma kadang tu tak sempat je nak update.

Berbalik pada cerita tudung, kalau tudung bawal ni kan ada yang bercorak, ada yang plain kan? Kalau yang plain kita suka macam bawal BTE tu. Suka sebab mengerlip ngerrlip. Berbatu gitu. Nampak EXCLUSIVE. Setakat ni baru ada 1 BTE dalam simpanan. Ingat nak order lagi. Sebab selesa pakai nya pun. 

Kalau yang bercorak setakat ni yang banyak dalam simpanan, Aidijuma. Dulu pernah tebus voucher zalora, ambik 6 ke 7 helai bawal AJ. Pastu tebus jugak voucer zalora dari survey yougov rasanya, ambik jugak tudung AJ. Belum lagi yang orang bagi. Pastu baru ni adik ipar borong tudung AJ yang offer hanya RM3 sehelai tu. So grab la 5helai dari dia. Bercorak. Baru pakai sehelai.



Kalau benang hijau kita baru ada 2helai. Tudung asya nama dia. Kain dia lembut tau. Kita baru nak kumpul koleksi benang hijau jugak. Ehh, benang hijau ke, aidijuma ke, memang favourite la. Asal berkenan je, harga mampu milik, beli je. Hehe.. 



Auranya lain bila dapat pakai tudung baru ni. Rasa bergaya gitu. Kalau pakai tudung lama pun okay juga. Cuma kalau dah belasah pakai selalu, pudar la kan. Cuma kena asingkan tudung tuk jalan yang mana, tudung untuk pakai harian yang mana, tudung untuk pakai majlis yang mana.. Betul tak?

Orang perempuan ni kan complicated. Kadang tu susah nak faham. Nampak je tudung baru, kemain seronok. Macam dapat duit berjuta. Hehehe. Pastu siap boleh asingkan ikut kategori tuk pakai bila. Unikkan? Kalau korang kan suka tudung instant ke tudung bawal? Meh share la sikit. 😉


Sponsor

Comments