Showing posts with label Anniversary. Show all posts
Showing posts with label Anniversary. Show all posts

Saturday, 2 November 2019

Happy Anniversary Ke-6

10:17 pm 3 Comments
Assalamualaikum, Hi readers..
Alhamdulillah.. Harini genap 6 tahun usia perkahwinan cik mimi dengan ddy ZaraZhareef.
Rasa macam tak percaya dah 6tahun. Haha
Orang kata 5tahun yang pertama dah terlepas. Syukur Alhamdulillah. Tahun kelima dapat ujian yang sangat besar kan. Namun semua ujian Allah dah berjaya dilepasi. 

Kalau nak cerita pasal sambutan anniversary ni, tak pernah sambut. Tapi orang kata kena la ingat mengingati kan. Supaya kita sama sama saling menghargai. Walaupun dah masuk tahun ke-6, cik mimi takde celebrate pun. Cuma harini buat something yang special sikit, order kek. Haha..



Bukan sambut pun. Just tuk happy anak beranak je. Sebenarnya nak kan adanya kenangan. Tu je. Ada gambar sebab anak anak pun dah meningkat besar. So nanti dorang akan ada kenangan juga kan. 


Just gambar kenangan, kali pertama ada kek Anniversary. After 6 year, alhamdulillah, semua ni untuk eratkan lagi kebahagiaan. 

In Shaa Allah.. 

promosi terkini produk produk cuckoo di e brandstore paksu store

Thursday, 2 November 2017

Ulangtahun Perkahwinan Ke-4

4:57 pm 8 Comments

Ulangtahun Perkahwinan Ke-4


Assalamualaikum.. Selamat Petang..
02 Nov 2013 - 02 Nov 2017
4Tahun dah melayari alam rumahtangga gitu. 
Masih terlalu 'muda' lagi usia perkahwinan tu berbanding usia perkahwinan yang mak abah layari.. 

Walaupun baru 4tahun, macam macam juga liku kehidupan dah tempuh. Macam macam dah belajar dalam meneruskan kehidupan . 

Dari takde anak, Alhamdulillah.. Allah kurniakan sepasang sekarang ni. Dari seorang yang lemah lembut, sekarang dah macam singa. Dari tak pandai masak, dah tahu serba serbi. (Tapi belum terror) Dari berlebih masa, sampai tak cukup masa buat kerja. 

To my husband,

Terima kasih sebab sudi terima diri ini menjadi seorang isteri..
Isteri yang selalu garang..
Isteri yang kuat membebel..
Isteri yang kadang kuat makan..
Isteri yang kadang kuat tido bila dah terlampau penat..
Isteri yang kadang kadang terlebih rajin..
Isteri yang kadang kadang hilang mood nak buat kerja..
Isteri yang kadang kadang malasan masak..
Isteri yang kadang kadang kuat berjalan..
Isteri yang kadang kadang ikut peel kepala dia je..
Isteri yang kadang nampak relax, tapi suka shopping senyap senyap..
Isteri yang cuba untuk selalu menjadi supermom & superwomen untuk keluarga dia..



Sebolehnya isteri mu ingin menjadi seorang isteri yang serba boleh! Walaupun hakikatnya tak boleh. Manusia ada had limitnya.. 

Moga moga Allah kuatkan hati, tinggikan kesabaran, cekalkan hati untuk teruskan kehidupan akan datang..

Hadiah Anniversary :
Tahun 2014 - Kelahiran Zara
Tahun 2015 - Takde hadiah sebab kena duty. Haha
Tahun 2016 - Takde hadiah sebab operasi
Tahun 2017 - Takde hadiah juga sebab duty.

Ehhh, awat tiap tahun Anniversary duty je ni..? Adakah ni hadiah nya??
Erm.. ikut la.. nak duty pun duty la. Hari kerja kan. Tak terasa sangat. Kalau hari cuti mesti feel nak ajak kuar berjalan. So duduk rumah kita pulun sale aje la. Kita buat sale tuk baju budak harini. Rezeki tuk anak anak la kan. 



Kalau orang lain mesti celebrate best best kan? Dari tahun pertama kawen tak pernah celebrate. Kadang rasa macam 'beruntungnyaaaaa' orang tu. Husband dia macam ni. Husband dia macam tu. Erm... Beruntung sangat tau. Husband kita wish pun tak. I is redha. Hehe..

Lain orang, lain peelnya kan. Tak kan nak paksa-paksa. Lagipun tarikh tu hanya sekadar angka. Sekadar mengingati je.. Cuba pujuk diri, tak perlu ada rasa nak merajuk. Kang merajuk sapa nak pujuk? 
So, jangan samakan pasangan kita seperti orang lain walaupun kita teringin nak macam tu ye. 

Apa apa pun, semoga kehidupan kecil kami diberkati. Anak anak pun kena la sentiasa tabah dengan mama korang yang garang mengalahkan singa betina ni. Hehehe

Sponsor

Comments