Kehidupan Bertukar.

Wednesday, 23 June 2021

Assalamualaikum, hai readers..

Cik mimi nak sambung story balik boleh?


Lepas kisah Lockdown tu..

Kita sambung ke kisah seterusnya..


Kisahnya macam ni..

Pagi ahad tu kebetulan pasar sayur dalam kem ni buka..

So cakap kat ddy dorang, nak kuar pergi kedai dengan topup sayur la mana yang boleh..


Sebenarnya stok sayur rasa macam cukup je kalau kami just sangkut Lockdown. Sebab yela, pasar sayur still bukak. Kalau stok habis boleh keluar beli kan?


Okay, cerita kat kedai sayur tu, cik mimi topup je la sayur apa yang rasa perlu. Jenis tak suka nak membazir beli banyak banyak.. karang sendat peti naya je.. habis membeli di pasar sayur, singgah kedai beli apa perlu.. 


On the way nak balik rumah ddy dorang call tanya lambat lagi ke?

Pelik pulak pergi pasar sayur pun nak suruh balik cepat cepat. 🤔


Sampai rumah ddy dorang cakap jom kena swab test..


Hah??


Actually bab swab test ni dah ready dah. Kalau sekali pun kena. Dah berserah dah. 

Rupanya ahad 20.06.2021 kami kena start pakai gelang pink. Satu family.




Actually ddy dorang bukan la contct rapat. Tapi sebab dorang ni dah bekerja bawah 1 bumbung la orang kata kan.. So kena juga berjaga jaga..

Takpe, berjaga jaga tu lebih baik kan???


So bermulalah episod kami kena bergelang pink. Terus juga orang sini ada yang takut nak dekat dok pikir kami ni dah positif. Walhal, kami ni swab test pun belum. 🤦🏻‍♀️


Rasa macam penat sangat handle urusan hari ahad tu sebab kami berniaga ayam dalam kem. Ambik stok mana yang order. Tup tup kena bergelang pink. Orang terus banyak songeh nak dekat. Kecewa je rasa. 



Okay, next story dalam next post nanti ye.. 

Harap ada yang sudi baca coretan cik mimi ni.. 🤭

Post a Comment