Kekuatan Berganda Bersama Fish Oil Bio-Life MaxX

Thursday, 25 March 2021

Hai semua, tahu tak dalam kehidupan seharian kita, penting untuk kita ambil protein yang ada pada ikan? Cik mimi sendiri sejujurnya tidak suka makan ikan atau lebih senang dikata, agak memilih bab makan ikan. Bukan semua jenis ikan cik mimi suka. Rasanya tak sampai 5 jenis ikan yang cik mimi makan. 

Dan cara cik mimi kalau nak makan ikan selalu, cik mimi ambil dalam permakanan macam Laksa. Tak tahu la sebenarnya ada banyak protein ke tidak dari situ. Hihi..

Sebenarnya adalah penting untuk kita tahu, kenapa kita perlukan protien dari sumber ikan. Tapi, sekarang ni kita semua tak perlu risau, sekiranya kita bukan penggemar ikan, kita boleh tukar pengambilan ikan tu dengan Fish Oil ni. 



Dan harini cik mimi nak berkongsi sikit tentang Fish Oil yang cik mimi cuba untuk amalkan ni demi kesihatan pada masa hadapan. 



Kekuatan Berganda Dari Minyak Ikan MaxX Bio-Life

📌 Mengapa ia dipanggil 'Kekuatan Berganda'? Ini kerana, Minyak ikan 1000mg biasa menyediakan 180 mg EPA & 120mg DHA (EPA & DHA adalah jenis Omega 3). 

📌 Tetapi, MaxX Fish Oil Double Strength 1000mg mengandungi 360mg EPA & 240mg DHA dalam 1 kapsul. Jadi, Kandungannya mempunyai kepekatan 2x ganda omega 3 berbanding minyak ikan biasa.



Kelebihan kekuatan Ganda Minyak Ikan MaxX Bio-Life :

💊 Mengandungi 2x kepekatan Omega 3 EPA & DHA

💊 Bentuk trigliserida Omega 3, yang mudah diserap dan digunakan oleh badan

💊 Diproses melalui penyulingan molekul yang menghilangkan hampir semua kekotoran dan bahan cemar dari minyak ikan mentah (Keselamatan & jaminan kualiti)

💊 Berasal dari ikan bilis, salah satu ikan kecil laut dalam yang kaya dengan asid lemak omega-3


Adalah digalakkan kita semua ambil tahu tentang kebaikan Fish Oil ni dari awal. Sebab terlalu banyak manfaat buat badan kita bila kita amalkan dari seawal usia. 



Antara manfaat lain untuk kesihatan melalui Fish Oil ialah : 

📌 Jantung dan darah

- Sesetengah individu menggunakannya untuk membantu menurunkan tekanan darah, trigliserida dan tahap kolesterol.

- Sering digunakan untuk mencegah penyakit jantung atau strok (angin ahmar) dan beberapa masalah berkaitan jantung seperti arteri tersumbat, sakit dada, denyutan jantung yang tidak teratur, pembedahan pintasan, kegagalan jantung, mencegah pembekuan darah dan tekanan darah tinggi selepas pemindahan jantung.


📌  Buah pinggang

- Minyak ikan juga digunakan untuk pelbagai masalah berkaitan dengan buah pinggang termasuk penyakit buah pinggang, kegagalan buah pinggang, dan komplikasi buah pinggang yang berkaitan dengan kencing manis, sirosis (cirrhosis), penyakit Berger (IgA nephropathy), pemindahan jantung, atau penggunaan ubat yang disebut siklosporin.


📌 Otak

- Membantu mengatasi masalah kemurungan, gangguan bipolar, psikosis, kecelaruan hiperaktif kurang daya tumpuan (ADHD), penyakit Alzheimer, gangguan penyelarasan pembangunan, sakit kepala migrain, epilepsi, skizofrenia dan gangguan mental.


Siapa yang disyorkan untuk mengambil MaxX Fish Oil 1000mg Double Strength?

Semua orang terutamanya:

📌 Orang yang kurang pengambilan ikan secara semulajadi

📌 Orang yang ingin menjaga kesihatan

 

Apakah dos yang disyorkan?

Dewasa : Ambil 1 kapsul, 2 kali sehari dengan makanan atau seperti yang diarahkan oleh doktor atau ahli farmasi anda


Bagaimana MaxX Fish Oil 1000mg Double Strength membantu dalam menyokong kesihatan yang optimum?

📌 EPA dan DHA adalah asid lemak penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan kita dan oleh itu mesti diperoleh dari diet

📌 EPA dan DHA membentuk struktur penting membran sel yang membantu dalam fungsi normal badan

📌 Kapsul minyak ikan MaxX 1000mg Double Strength memberikan asid lemak ganda omega-3 pekat tinggi, 360mg EPA dan 240mg DHA


Untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai Fish Oil Bio-Life MaxX ni, boleh layari :

Website : https://biolife.com.my

Facebook : https://www.facebook.com/biolifemarketing

Instagram : https://www.instagram.com/biolifemy/

Email :  health@biolife.com.my

4 comments

  1. Wawa consume juga yg ni dulu tp sbbkn stok xde wawa amik yg biru punya... Mmg bgus fish oil ni

    ReplyDelete
  2. Memang Fiza amalkan pengambilan minyak ikan nie.. boleh npk kesan dan manfaat di kat kita.. sbb minyak ikan mmg bagus..

    ReplyDelete
  3. Banyak khasiat fish oil ni. Bagus untuk kita consume setiap hari.

    ReplyDelete
  4. I m taking Bio-Life supplements too, will check out this Fish Oil coz i might want to try it.

    ReplyDelete