Belikan SOS. Bukan ROS.

Hai readers, Selamat petang..
Sementara ada masa ni, saja la cik mimi nak update kat blog ni. 
Buat kenangan penangan perintah berkurung Covid-19 ni.

Kisahnya hanya ketua keluarga je yang boleh keluar rumah untuk membeli barang keperluan.
So, tugas tu ddy dorang ni la take over. Senang.
Sebab cik mimi pun malas la nanti nak menjawab dekat pintu MP nun haaa..

Ddy dorang nak beli barang keperluan rumah dengan topup barang niaga sekali. Dah bagi list.
Sekali tertinggal 2 barang. So wasap la ke dia.

Minta dia belikan sos. Sos cheese dengan sos lada hitam. 
Suruh dia tengok dekat rak yang packing dalam plastik. 


Laju je ddy dorang respon "kak ros mana"?

Terus terbuntang biji mata baca balik bila mana cik mimi tulis kak ros.. 
Last last call dia. Nanti beli sos. Pastu dia tanya lagi. Kak ros mana. 🤣🤣🤣

Bila cakap mana ada tulis ros, orang tulis sos, kita jugak disalahkan.

Heyyyy la orang lelaki. Baru masuk hari ke-6 perintah berkurung dah pening eh. 😂😂

16 ulasan

  1. adoi kelako lah....
    die tengah panic tu kak,

    tu sos dengan ros takleh beza XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tercari2 perkataan ros dalam list. Tapi tak jumpa. 😄😄😄

      Delete
  2. Ada cerita suruh en suami dia beli petola dibawa baliknya buah peria

    ReplyDelete
    Replies
    1. Para suami dah naik pening belikan barang dapo. Belum suruh pilih ikan. Hahahha

      Delete
  3. haha..terkejut mimie dia taip ros..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terkejut sebab rasa mcm dah tulis seketul2 perkataan sos. Bukan ros. 😄😄😄

      Delete
  4. Hahaha... Adoii... Sama je mcm abg Sally... Nak suruh beli telur pun 3-4 kali call, kejap tanya saiz kejap tanya itu ini

    ReplyDelete
  5. hahahhaa..mesti dia tak pandang betul2..hehee..sampai kak ros pulak kene

    ReplyDelete
  6. Hahahah terhibur saya baca. Mane datang kak ros lah tu. Hahhaha adoiiii

    ReplyDelete
  7. Laju benor mata dia scan sampai ternampak kak ros

    ReplyDelete
  8. Hahaha tau takpe... banyak kelam kabut time pergi groceries.

    ReplyDelete