12,959 Jawatan Kosong Di KerjaKosong.Co


Hai readers semua..
Siapa dekat sini hari hari sibuk kisahkan hal kerja? 
Hari hari cari tawaran kerja kosong? Nak pulak yang masih single tu. Tentu la nak bekerja kan. Tak kan nak melangut je dekat rumah, betul tak?
Tapi Pening kan? 

Kalau tanya cik mimi, takde dah nak sibukkan hal kerja 'diluar'.. Sebab kerja 'di dalam' rumah pun kadang dah tak terbuat. Kalau dulu memang iye. Hari hari terpikirkan bab kerja. 
Yela, tak kan dah besar panjang still harapkan duit mak abah kan.

Tapi kan..
Beruntung tau orang zaman sekarang. 
Haaaaa, sebab apa???
Meh baca meh apa yang cik mimi nak kongsikan ni.

Malaysia mempunyai lebih daripada 700,000 orang penganggur yang mencari kerja kosong pada setiap hari. Ehhhh ramainyaaa la kan.. 
Kenapa kadar pengangguran ni tinggi? 
Haaaa, salah satu sebab tak memenuhi kriteria dari segi skop kerja dan juga dari segi tawaran gaji yang mungkin rendah. 

Sebenarnya kan, kalau kita sedia tahu, sekarang ni banyak website yang menawarkan tawaran kerja contohnya termasuklah jawatan kosong sabah, kerja kosong kelantan, jawatan kosong terengganu dan jawatan kosong spp

Sedia maklum, disini adalah salah satu platfom untuk membantu kita dalam memudahkan carian kerja kosong
Dan apa yang cik mimi perasan, dekat sini ramai yang suka mencari tawaran tawaran yang ada, mungkin ia menawarkan peluang kerja dengan harga gaji yang setimpal. 

Bagi yang nak mencari tawaran kerja kosong, cik mimie suggestkan, korang cuba cari di portal KerjaKosong.Co
Dan boleh la cari kerja kerja yang korang minati. 
Selain tu, portal jawatan kosong ini, terdapat pelbagai pilihan jawatan kosong kerajaan dan juga jawatan kosong swasta. Tak percaya? Cuba korang tengok sendiri. 

Sebenarnya, dengan adanya bantuan dari portal ni, membantu dengan mudah untuk kita. Tak perlu bersusah payah mencari kerja dari satu tempat ke tempat lain. Sebaliknya, kita terjah dulu website ni, at least kita dah menjimatkan masa kita juga. 

So cik mimi nak sarankan, korang terjah je KerjaKosong.Co sebab dekat situ cik mimi tengok sentiasa diupdate apa apa sahaja kekosongan jawatan. Dan kalau boleh jangan lupa okeh bookmark website ni tau.

Okay, tu sahaja yang cik mimi nak share kan.
Harap harap perkongsian ni dapat membantu dan memberi manfaat kepada korang semua yang dalam kebuntuan untuk mencari peluang pekerjaan tu. Jangan lupa terjah portal rasmi okeh.

Yang penting, Doa, Usaha, Ikhtiar dan Tawakal.
Gudluck okeh. 


6 ulasan

  1. Wah mudah bila ade laman web utk org cari kerja.. Kalau dulu kita tak tau mcm ne pun

    ReplyDelete
  2. Masih mencari2 kerja yg berdekatan.. Susah jugak

    Ada pun syarat2 tak lepas

    ReplyDelete
  3. Yang belum dapat kerja boleh guna platform ni untuk cari jawatan kosong

    ReplyDelete
  4. Terima kasih atas perkongsian. Nanti nak suh anak cuba cr keja kat sini

    ReplyDelete
  5. Wawa pon sllu rajin tgok laman web mana yg tawarkan keje2 kosong.. Skrg rasa mcm nk keje lak..

    ReplyDelete
  6. I think lepas MCO ramai yang akan cari kerja sambilan or kerja baru.

    ReplyDelete