Tuesday, 12 November 2019

Masak Lemak Udang + Buah Belimbing

Hai, assalamualaikum readers.
Macam makin sendu je blog ni kan. Bukan taknak update. Kalau hari sekolah ni agak kalut sikit. Sebabnya kisahnya anak sekolah.
Kalau dan update pun pagi la sekejap.
Kalau dah menjengah ke tengahari, petang tu alahai.. Belum lagi berebut telefon dengan budak budak.


Lemak Cili Api Udang Belimbing Buloh

Ni kisah semalam. Punya la teringin nak makan masam masam. #TakMengandungPun.
Tapi sebab sakit kepala kes nya haritu tak cukup tido, melarat pulak dia. Alhamdulillah pagi ni macam okay. Rasanya sebab masuk angin lewat makan pun iye. Makanya, mendapatlah sakitnya.

Nak tanya kengkawan, selain udang + asam belimbing ni, apa lagi yang sedap ye? Kalau guna ayam sedap ke? Cik mimi selalu tengok mil masak guna udang je. So cik mimi pun selalu buat guna udang je la. 

Kalau ada menu lain, selain masak lemak gini, korang masak apa dengan asam belimbing ni? Selain sambal hitam tu?? Share sikit..



cara-menjana-pendapatan-tambahan-yang-lumayan-setiap-hari-dengan-bisnes-fingo-buat-bisnis-fingo-jana-income-part-time

Kalau nak tanya resepi masak lemak cik mimi ni simple aje. Bak kata orang masak campak campak je. 😄😄😄

Bahan bahannya : 
- Santan
- Bawang merah (Ditumbuk)
- Cili Api (Ditumbuk)
- Udang
- Buah Belimbing Buluh
- Garam
- Kunyit

3 comments:

  1. bestnya masam2.. kecur airliur..

    ReplyDelete
  2. asam belimbing ni mmg sedap buat gulai je kan? kalau sambal, rasa pelik pula kecuali sambal hitam

    ReplyDelete

Sponsor

Comments