Tuesday, 17 September 2019

Binatang Yang Ada Di Zoo Johor.

Assalamualaikum, Selamat Pagi..
Ehh lama pulak nak habiskan entri Zoo Johor ni kan. Sorry.. Tak dan nak menaip sebab kadang kadang fon ni jadi rebutan dengan anak anak. So meh la kita sambung. Halaah halaaah.. Macam la entri 3hari 2malam pulak kan siap bersambung. 😄😄

Sebenarnya haritu malas nak buat entri terlalu panjang, jadi harini dalam entri ni kita tunjukkan antara binatang yang ada dekat sana ye. Nak kata binatang dia tak meriah, meriah juga. Cuma tak terlalu banyak la. Kalau kata nak tengok kambing ke, takde pula kat sana. Kalau nak cari panda jauh sekali ye ibu ibu, anak anak. 😄😄




Mula masuk yu disajikan dengan burung burung. Bersih je kurungan mereka. Erm.. Ada burung nuri, merak macam tu la. Alaaahaii, mana yang teringat je la ekk.. Maklumlah lambat buat entri kan. Ingat ingat lupa.




Pastu ada swan. Alaa alaaa, cute je dia dalam kolan air tu. Siap ada swan yang permainan boleh kayuh tu tau. Tapi tak tau la berapa harga. 


Macam yang cik mimi cite dalam entri sebelum ni, Zoo Johor ni nampak bersih je. Terjaga. Bagus macam tu kan. Orang nak berjalan pun selesa. Bau pelik hanyir ke busuk ke, takde sangat la. Yang penting, kita berada disana pun kena la jaga kebersihan juga. Jangan main sedap je buang sampah merata rata. 


Jom tengok binatang yang ada. Ni pun ada yang cik mimi malas nak snap. Macan snake, badak air ke badak sumbu ntah haritu. Sebab jauh kedudukan dia. 



Merak Biru




Kasawari


Buaya Tembaga


Memerang



Unta
Tapir / Tenuk
Lembu

Gajah Asia


Chimpanzi

Singa Afrika

Harimau Indochina

Enggang Badak


Kura kura

Sekian untuk tatapan. Ada gambar yang cik mimi tak snap pun. So sesiapa dok belah johor bahru tu, singgah la kr sana. 😇

25 comments:

  1. Lama tak bawa budak2 ni pergi zoo..zoo johor ni pun sis tak tau wujud haha..ok nti sampai johor boleh listkan tempat menarik dikunjungi

    ReplyDelete
  2. wahhh best ni kalo bwk ank ni..
    teruja dia tgk binatang..

    ReplyDelete
  3. Bestnya tgok singa dgn rimau dri atas, kalau dkt taiping nun jauuuhh sana nak nmpk rimau dgn singa

    ReplyDelete
  4. Seronok kan bawak anak-anak..kalau anak-anak Sal dah becok mulut tu tanya bagai. Lucu jugak kadang tu .. yelah, dok bandar ni bukan selalu dapat tengok haiwan. Melainkan pegi zooatau balik kampung

    ReplyDelete
  5. Lama x bawa anak2 pergi zoo.. Yang x laratnya bila anak pot pet tanya mcm2 pasal binatang. Rasanya kalau staf zoo pn jenuh nak jawab soalan budak2 ni. Haha..

    Red Linda ~https://anakperak.com

    ReplyDelete
  6. Lama xbawak family pegi zoo...seronok ank2 kalo dpt berjalan tgk hidupan alam ni...

    ReplyDelete
  7. Ohh Johor ada Zoo yer kita tak tahu pun hehehe sebab tahu kat Johor ada Legoland jer wakakakaka... Ok lah nanti kalau kita bercuti sana boleh masuk dalam list tempat yang kena pergi melawat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Legoland tempat orang have have la awak. Kita bawak anak g kenal binatang je la. Hahaha

      Delete
  8. macam-macam jenis binatang ada ye..hehee..seronok datang zoo ni..anak-anak boleh kenal dengan binatang ni semua

    ReplyDelete
  9. Tak pernah tahu dekat Johor ada Zoo hahahha... Walaupun kahwin dengan orang Johor...

    Boleh kot bawa anak-anak ke sini if balik Johor nanti...

    ReplyDelete
  10. Kalau Rawlins bawa anak saudara masuk zoo, memang kecoh dan tak habis-habis dengan pertanyaan. Ada masa tu, tak pandai nak menjawab, terpaksa google jawapan haha

    ReplyDelete
  11. Masa kecik selalu pegi zoo. Ni antara zoo yg kita selalu pegi dulu. Masih seperti dulu !

    ReplyDelete
  12. banyak kan. ada tengok di ig awak. seronok tengok anak anak teruja. insyaAllah boleh singgah kalau ke johor nanti.

    ReplyDelete
  13. memang menarik tengok binatang di zoo dengan kanak-kanak-.. suceh a nice outings!~ lovely one..

    ReplyDelete
  14. banyak jugak binatang-binatangnya ye macam kat Zoo Taiping. Baru saya tahu kat Johor pun ada zoo! Thanks sebab share!

    ReplyDelete
  15. Jauh pulak zoo nya.. yang dekat pun tak lepas2 lagi nak pi.. huhu... nantilah cari time bawak harraz.. cuma sekarang time jerebu macam belum sesuai nak bawak berjalan2.. takpe.. peram dulu ye.. nanti kita all out.. hahaha.. time tu mamanya pun dah semput.. haha

    ReplyDelete
  16. Tak tau pulak ada zoo di johor. Saya sememangnya tak pernahh ke johor. Satu lagi lama jugak saya tak ke zoo. Bolehlah pgii ke sini bila ke johor nntj.

    ReplyDelete
  17. MASA kecik dulu pernah dtg sini. X sangka masaih ada dan terjaga lagi zoo di sini. Kalau ke zoo anak2 lah paling excited

    ReplyDelete
  18. Seronoknya dapat datang bawak anak. Kalau pergi Johor nanti bolehlah consider datang sini jugak

    ReplyDelete
  19. Banyak jugak binatang kat Zoo Johor. Nak bagitau adik yang duduk kat JB. thank you!

    ReplyDelete
  20. wahhhh bestnya datang zoo dapat tengok banyak haiwan2. budak2 memang suka kalau kita bawak pi zoo. yelah, banyak haiwan yg dorg xpernah nampak. selalu nmpk dlm buku or tv je.

    ReplyDelete

Sponsor

Comments