Saturday, 12 January 2019

Fanatik Dengan Lori.

Hai readers,
Morning.. Pagi ni kita story pasal anak bujang sorang ni laaa..
Dia ni sekarang terlalu sukakan lori. Haha..
Pantang nampak. Lagi suka kalau nampak truck askar tu haaa..
Duduk kauters tentera ni memang akan nampak la bila-bila pun. 


Pantang nampak kat kedai, mesti suruh beli. Kalau setakat ninso tu takde masalah. Bukan mahal pun kan. Setakat Rm2.10 je.

Setakat ni dah banyak jugak la koleksi lori dia. Yang dah tak rupa lori pun ada, sebab dicabut-cabut. Dari yang size besar, sampai size kecik pun ada. 



Sebenarnya layankan je la dia nak main lori tu, sebab sebolehnya tak nak dia layan video kat fon. Bermain buat otak dia lebih berfungsi dengan baik kan?

29 comments:

  1. alahai comel.
    izzat time kecik dulu pun, fanatik dgn kenderaan, terutama lori.
    penuh yg kecik, beso :)

    ReplyDelete
  2. budak lelaki memang suka kereta lori ni. memang itulah dia hadap dan suka main. kadang suka belikan untuk anak buah. Seronok tgk dorang main daripada menghadap phone tu kan

    ReplyDelete
  3. Mcm2 budak2 ni kan..selagi boleh layan..layankan jelah..esok esok lin pulak hobi dia hihi

    ReplyDelete
  4. kebanyakan budak2 yang suka layan kereta , truck bagai ni mesti kurang suka mengadap phone.Kalau dia dapat phone pun sekejap je sebab dia lebih suka pegang dari tengok kat phone tu..Anak akak yang lelaki gitu la..dia tak suka phone. kadang2 dia pegang phone sekajap je.lepas tu dia tinggal.

    ReplyDelete
  5. macam anak buah Ros juga. minat sangat dengan lori. tak kiralah mainan lori atau lori betul tu. excited je nampak lori. sementara tengah minat, kita layankan je :)

    ReplyDelete
  6. Budak2 mmg sllu cmtu kan.. Ank buah wawa jangan ckp.. Kalau xdapat mmg ngamuk dia.. Xkesahlah apa2 mainan pun..

    ReplyDelete
  7. anak nad pun pantang nampak lori semua..nama je perempuan tapi suka permainan ganas-ganas..haaha..

    ReplyDelete
  8. The lorries are so cute and i m into it as well.

    ReplyDelete
  9. Eh, samalah dengan anak buah zira suka lori kalau tengok youtube pun tengok lori tapi more tu vehicles la.

    ReplyDelete
  10. wah kalau minat lori takpe lagi..mcm anak murni minat lego..dah ler suka sepah2 merata pastu kalau terpijak sakit kaki wooo

    ReplyDelete
  11. Sampai dah tak rupa. Haha. Faham sangat bila lori dah bercerai badan.

    Dia nak main lori better dari mengadap gadget.

    ReplyDelete
  12. Alahai comel dok kumpul lori. Tapi takpe, itu minat dia daripada hadap fon kan? Ssh kita nanti. Anak cx lak main lego. Mcm² dibuatnya. Alhamdulillah telefon mmg tak bagi. Jarang nau²

    ReplyDelete
  13. so fun with toys, yeh good kids can play at young age. My sons too last time like play trucks and lorry. Time fly they are bigger now , more to do as got tuition and busy me sending in and out. Love the pics you shared here!

    ReplyDelete
  14. So cute... enjoy your playtime cute lil boy!

    ReplyDelete
  15. Budak budak laki memang suka lebih dekat benda benda macam ni, lori kete semua. Fadzi ada baca dieorang suka benda benda macam ni sebab ada sejenis hormon dieorang tinggi. tak ingat la nama hormon tu ape. kalau budak perempuan suka bende benda macam ni pun sebab hormon tu terlebih dalam badan dieorang

    ReplyDelete
  16. Budak kecik biasalah. Kalau dh suka satu benda tu, mmg itu jelah yg dia mintak suruh belikan. Lagi2 budak lelaki. Memang lori lah feveret dorg. Lagi besar lagi suka dorg

    ReplyDelete
  17. wahh banyaknye koleksi lori tersusun jer.. kalau sudah suka mesti dia simpan baik-baikkan!

    ReplyDelete
  18. Yg anak kita pulak skrg tgh obsess dgn Dinosaur. Tak larat dah nak jawab soalan nama dinosaur dgn dia haha. Sampai tanya haiwan apa plg tggi pun dia jwb dinosaur gak

    ReplyDelete
  19. PEringkat usia ni mmg mcm ni....ada yg minat kereta..ada yg minat lori...masa ni anak tengah membentuk psychomotor dia untuk berfikir ttg sesuatu...selepas ni fasa “mempomen” kan mainan tu...

    ReplyDelete
  20. Yeee! Dia kalau fanatik tu, sampai dalam kereta yang kat atas jalan raya pun kalau terlepas tengok boleh menangis. Inikan pula mainan yang ada kat pasaraya tu kan. Takpelah, time kecik macam ni la nak bagi dorang mainkan :D

    ReplyDelete
  21. Ala comelnya koleksi lori dia. Budak lelaki memang mudah tertarik dengan lori. Hehe jangankan budak lelaki anak syira pun suka.

    ReplyDelete
  22. Comelnya keletah dia. Banyak dah ya koleksi dia. Sebijik anak ayu pun suka lori hehe

    ReplyDelete
  23. Alahai comei tgok budak2 kecik main. Teringat masa anak sis kecik dulu sama lah..gan lori lah keta lah..kita susun sepah..kita susun sepah..hehehe

    ReplyDelete
  24. Elok berganda main lori daripada layan gadget tau.. semoga membesar dengan sihat..

    ReplyDelete
  25. kanak2 mmg main sambil belajar, selamat bermain dik! :)

    ReplyDelete
  26. Kanak-kanak umur macam ni memang suka toys yang ada kenderaan ni. Dorang lagi cepat belajar kan kalau main dan hafal nama2 lori, kereta macam2 lagi.

    ReplyDelete
  27. heee nampaknya kena tambah lagi tu, tak cukup 4.. tapi kena bersiap sedia untuk menghadap sepah sepah kalau banyak nanti.. heee bagus bagi mainan macam ni boleh latih motorskill anak anak.. sebenarnya bagi ipad pun boleh latih iq anak kalau ada game educative cuma tak boleh lama.. kalau sejam dua jam pun okey.. sebab i ingat lagi masa i kecil ayah i dah dedahkan kami dengan komputer, dari situ kami belajar coding memacam cuma sekarang terlampau advance je...

    ReplyDelete
  28. wah jadi teringat ponakan saya yang hobi sekali bermain lori seperti ini, sekarang sudah kelas 3 SD dan masih main lori versi lego

    ReplyDelete

Sponsor

Comments