Friday, 21 December 2018

Dia Punya Perasaan Tuuuu..

Hai readers.. 
Selamat petang.. Tengah buat apa tu.. Petang macam ni syok dapat golek golek kan. 
Kita ingat nak tidur jugak tadi. Memandangkan budak budak aktif sangat bermain, makanya kena la tahan mata sambil tu kita godek blog.

Memandangkan lagi beberapa hari bakal menjengah ke tahun baru, harap harap dapatlah konsisten dalam update blog. Nak tanya la kan dengan kengkawan, lagi lagi yang dah berblog lama. Lebih dari 5tahun dan ke atas.



Pernah tak korang belek balik entri lama-lama? Contohnya masa korang berblog dulu, korang mungkin tengah berada dalam zaman percintaan gitu. So bila buat ayat tu pun alahaaaaaiii, berbunga kobis habis. 

Then bila baca balik entri tu, apa korang rasa? 😅
Rasa macam meluat ke, rasa macam kelakar ke.. 
Share la sikit.. 😅😅

Macam kita berblog dah 8tahun macam tu. Masa tu zaman bujang lagi. Belum bertunang pun lagi. Ura-ura nak bertunang pun takde lagi la masa tu. 
Bila baca balik entri entri lama tu alahaaaii. Rasa meluat dengan apa yang diri sendiri tulis.
Hahahhaa 😅😅😅

Dia punyaaaa kelakar tu rasa macam, hoiiii.. Macam mana aku boleh buat entri macam ni.. Macam orang tak matang je kot. 😄
Nampak sangat semua entri syok sendiri.

Tapi tu la kronologi hasil penulisan kita kan. Dulu mungkin banyak menulis sesuatu sekadar untuk sedapkan perasaan. Orang tak baca pun tak kisah. PV tak naik pun tak heran. Kalau guna sesuatu produk pun konon share tuk diri sendiri macam tu. 

Berbeza rasanya 8tahun kemudian ni. Setiap masa cuba perbaiki setiap hasil penulisan. Dari menulis sekadar untuk diri sendiri, membebel perkara tak bermanfaat, sekarang dah tahu kepentingan blog ni bukan sekadar untuk rujukan diri sendiri je. Tapi blog ni pun penting untuk perkongsian bersama untuk tatapan pembaca lain diluar sana. 

Bagi korang pulak kan.. Sejauh mana pentingnya blog ni untuk korang? Meh la share sikit..


Pssst : Korang jangan geledah entri lelama tau. I is segan. Hahaha 🙈🙈🙈🙈

22 comments:

  1. mama ada juga belek entry lama2 kekadang tu kita dah lupa pun cerita tu bila baca refresh balik memeori tu

    ReplyDelete
  2. Betull. .Bila baca balik. . Ehhh apa aku tulis ni. Hahhhaha. ..

    ReplyDelete
  3. bila bc entry lama2 trgelak sendiri..haha

    ReplyDelete
  4. blogging is like a diary to me, yeah we can rant on blog post as it's our blog. Good to look back to read our own entry, looking on what we have blogged and shared.

    ReplyDelete
  5. Hahhahaha sama lah. Kadang ada jugak tengk balik entry lama masya Allah apa Nad buat ni. Rasa segan bila baca balik. And yes, dulu tulis blog tak kisah pun uv pv, ada orang baca ke tak. Langsung tak kisah. Sekarang ni punya berusaha nak perbaiki blog. Eh, sama lah kita dah 8 tahun, start dari 2010 kan.

    ReplyDelete
  6. hahahha betul tu bila baca semula entry lama lama confirm macam 'eh benda ni pun nak tulis ke' tapi seronok je baca balik dalam masa yang sama mengimbau betul benda dah lepas

    ReplyDelete
  7. Hahahhaha cx mula blogging since bulan Jun 2011. Ada juga cx dok baca balik entry lama . Memang kelakar! Hahahahah entah apa² pon ya juga hahahaha. Zaman budak² baru nak up dok update entry . Segan. Huhu

    ReplyDelete
  8. Saya dan isteri saya memang suka belek semula entry yang lama kerana dapat imbas kembali kenangan-kenangan manis kami. :)

    ReplyDelete
  9. Rawlins selalu sebegini- mengimbau kenangan masa mula-mula menulis blog. Nak tergelak pun ada bila membaca corak penulisan sendiri masa tu.

    ReplyDelete
  10. Wawa pon baca semula entri first2 berblog.. Ayat gila laa poyo.. Hahaha.. Rasa nak tampo je siapa yg karang tu. Walhal diri sendiri dulu2.. Hahah

    ReplyDelete
  11. I pun godek blog sendiri untuk mengimbau travelogue lama lama. Tak kisah la orang nak kat syiok sendiri ke apa ke. Yang penting kita happy. Ada gak regret sebab my spelling selalu salah. ahaksss!!!

    ReplyDelete
  12. masa awal2 berblog dlu rasa tk brp reti juga nk mengarang sbb bukan jenis suka mengarang sbb suka amik gmbr je...tp lama2 jatuh cinta sbb mcm2 nk tulis info...tp bila baca balik entry lama2 klakar juga

    ReplyDelete
  13. it's great to share about feeling... those memories never ends.. it's good to think back about all the experience we had once in a while..

    ReplyDelete
  14. memang kadang kadang saya baca balik entri lama...kekadang i gelak kat post lama saya dulu...grammar tak bagus sangat dan gambar pun hodo...

    ReplyDelete
  15. Yer lah kita pernah baca post entry yang lama-lama tu kadang-kadang rasa nak delete jer malu wakakakak tapi tak adalah ayat bunga kobis tu wakakakaka. cuma ayat merapu meraban jer tak ada hala tuju sekarang dah ok sikit..

    ReplyDelete
  16. rasanya malu bila baca entri masa first2 jadi blogger..ntah apa duk merapu taip entri pasal life, kekadang stress kena marah lecture pun update entri. belum citer bab bahasa alien shortfornt.. gelak je baca hahaha

    ReplyDelete
  17. Sis bila time rajin tu mulalah belek entry lama2..memang kelakar n malu gak le bila baca balik..hahaha, kalau dtg rajin boleh le edit, tak pun masukan je dalam draft..hehehe

    ReplyDelete
  18. kalau i taknak langsung delete, kalau tak pun i keep on private... hahaha kelakar bila baca balik bab percintaan dengan husband.. tajuk entri I time tu... asam keping yang mengenyam LOL ! apa pun tu memang sweet moment la... hahahha tak sangka dulu pun berpuitis romantik kih kih kih

    ReplyDelete
  19. Blog saya buat yang sekarang ni blog baru. Jadi memang tak ada entry entry syahdu loving loving hahahaha. blog sebelum ni memang ade. tapi dah delete. blog zaman zaman universiti dulu

    ReplyDelete
  20. Entry blog lama akak banyak akak dah draf Mimi .Banyak jugaklah 1000++... Rasa nak kerawa pun ada bila baca. Nanti nak buang entry tuh semua .Seiring dengan usia alhamdulillah makin matang dah dalam blog

    ReplyDelete
  21. Ruby berblog dari tahun 2003. Masa tu Tingkatan 4. Saya masuk kelas It dan Akaun. Bila masuk makmal komputer banyak tugasan kena guna internet. Memang best la. Tp satu perkara nak belajar bahasa pengatucaraan HTML adalah menggunakan www.blogger.com dan www.myspace.com. Dr situ ruby belajar edit template, buat font pelbagai dan masuk video semua. Tp masa tu community semua dr kalangan student overseas. Malaysian mana ada tengok lg blog dan internet very limited. Masa tu program satu rumah satu komputer tp internet super la lembab teruk. So mak Pak kita pun tak tau amende blog dan internet. Setiap kali log masuk blog. Ruby tulis something yang emo. Hahaha. Masa tu tulis la apa pun ada je yang komen. Sekarang tulis apa pun, nak dpt komen masyaAllah susah gile. Blog pun dah tukar domain 3 kali. So yang ruby.my lebih teratur la skit. Hahahaha.

    ReplyDelete
  22. Bella baru 3 tahun. accidently je menulis blog. Kalau baca entri lama memang le kelakar. Biasalah masa menulis pun dipengaruhi emosi. Dah lama baca balik terasa mcm gile ke aku tulis mcm ni! Rasa mcm ada visitor singgah ke blog tp macam sepintas lalu je..tak de follow n komen. Hahaha

    ReplyDelete

Sponsor

Comments