Monday, 24 September 2018

YLEO Membantu Dalam Kehidupan Seharian Dan Kegunaan Seisi Keluarga!

YLEO Membantu Dalam Kehidupan Seharian Dan Kegunaan Seisi Keluarga!


Hai semua.. Untuk harini kita nak berkongsi sedikit tentang YLEO. Apa itu YLEO? YLEO ialah Young Living Essential Oil. Rasanya ramai juga yang dah tahu tentang ni kan? Mungkin ada yang dah pernah tengok dah macam mana rupa YLEO ni kan? 

Apa yang boleh kita kongsikan disini, ramaiiiiiii yang dah berjinak jinak menggunakan YLEO untuk kehidupan seharian. Sebab apa? Sebab kelebihan yang dimilik oleh YLEO sendiri. 
Mungkin ada yang tahu sikit sikit je info mengenainya kan? Jadi harini, kita nak kongsikanlah info lain yang mungkin ada antara kawan kawan belum tahu. 

Mungkin ada yang berminat nak mencuba YLEO ni, tapi rasa was-was. Jom kita terokai kegunaan basic eo yang ada :-

🌿Lavender- mudah utk tidur,lebih tenang,lebam & luka kecil
🌿lemon- detoks, batuk, selesema & turunkan suhu
🌿panaway- melegakan sakit sendi & badan.
🌿frankincense-meningkatkan immune badan
🌿thieves- batuk & elakkan jangkitan
🌿digize- penghadaman & sembelit
🌿stressaway- melegakan stress
🌿purification- menyelesaikan masalah bau busuk, mengecutkan jerawat & masalah bau badan
🌿rc- selesema & batuk
🌿copaiba- sakit gigi , lebam , benjol
🌿peppermint-sakit kepala, migrain & fokus








Untuk harini, kita nak share tentang Premium Starter Kit (PSK) by young living essential oil. 

First aid kit sekeluarga..
Kenapa sekeluarga??
Sbb semua EO dalam PSK ialah essential oil basic kegunaan harian.

Nampak tak, betapa pentingnya kena miliki YLEO ni? Dari anak kecil sehingga la ke ibu ayah perlu guna YLEO ni mengikut masalah yang dihadapi. 

Mungkin ada yang nak tahu, berapa harganya kan? Harga yang ditawarkan ialah RM713 harga yang sangat berbaloi termasuk skali diffuser + yleo membership.

Kenapa diffuser yleo??
🌿tak panas
🌿tahan lasak
🌿lampu tidur
🌿dpt manfaat dr EO

Ada kelebihan yang tersendiri dengan diffuser YLEO ni kan. 

Mungkin ada yang rasa, RM713 ni mahal kan? Nak tahu tak, ada promosi tau untuk bulan ni. 
Pembelian dengan code *Mimi2018* akan dapat free eo pouch bag + free 10ml eo blend tau. Berbaloi ke tidak?

Promo september!!
🌷extra free gift
-diffuser bag
-car clip diffuser
-nasal inhaler
-botol roller
🌷support group yg superb
🌷free consultation
🌷peluang menjana pendapatan


Takde ke yang harga set bajet??
Ohhh ada.. Tapi kan.. Beli set bajet dengan full set ni, sangat berbaloi beli full set tau. Sebab, harga bajet ni tak complete dapat EO nya tau. Kiranya kalau beli set bajet nanti EO nya kena beli asing. 
So rugi pulak kan?

Agak agak macam mana? Perlu tak YLEO ni untuk kehidupan seharian kengkawan? Atau ada yang dah plan nak beli, tapi tak tahu dengan siapa nak beli. 
Haaa, apa kata korang boleh beli dengan Puan Siti Rahmah. Boleh follow ig nya 

@rahmah2287 
@rahmah2287
@rahmah2287

Atau untuk lebih mudah dan cepat :

Whatsapp ☎️0176626152
Jangan lupa, inform sekali code Mimi2018 Untuk dapatkan gift ye. 


Sebelum terlupa, selain dari Essential Oil, yleo ada juga product lain seperti savvy mineral makeup, thieves range ,kidscents range, baby seedling product & lain lain. Kalau rasa-rasa nak buat pembelian sekali, boleh la risik risik harga dengan cikmah tu ye. 


36 comments:

  1. Wah bestnya..kte memang suka bau-bauan wangian kat umah pulak2 bau lavender. Leh la try ni plak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cik min..lavender yleo ni sngt lain dr yg lain..bau yg buatkan kuta tenang..jemput follow cikmah ye ig rahmah2287

      Delete
  2. Looks good.. gonna smell refreshing and nice air..... looks like it's a great products.. wanna try try..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes..of course..this is natural prodyct 100% pure..follow me @rahmah2287 at instagram..tq

      Delete
  3. huda baru ada 2 koleksi EO ni kat rumah. Ramai yang suggest kata EO ni baik dan banyak manfaat untuk kesihatan, kena sediakan tabung dulu untuk beli full set ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul huda..huda pkai ape 2 eo tu??yea full set ni start 1 september dah xde stressaway..ganti dgn spearmint..jemput follow ig cikmah ye @rahmah2287

      Delete
  4. Dah ramai yang share tentang YO ni..menarik la..nampaknya SA kena ada set ni jugak kat rumah sebab mak baru nak sihat kan..mana tau dengan adanya YO ni dia bertambah sihat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul sy..cikmah dah pkai hmpir 3 tahun dah..mmg bnyk sngt perubahan..lagi2 utk anak2..xmudah terkena penyakit berjangkit..

      Delete
  5. Rawlins tak pernah try lagi YLEO nie. Ada kawan yang pakai dan bagi respons positif tentang penggunaannya. Best gak ada pakej begini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena try tau..pelbagai pilihan eo ada..sesuai dgn semua peringkat umur..bila ada pakej mcm ni lagi berbaloi..jemput follow ig.cikmah ye @rahmah2287

      Delete
  6. A great product for family use to stay healthy. Wanted to get a set too.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes..of course..jane can follow me for more info at ig @rahmah2287

      Delete
  7. Saya pun peminat EO tapi tak pernah try lagi YL punya...nanti boleh la try beli 1 3 jenis kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo yeke...essential oil dr yleo antara yg terbaik..sbb 100% pure tnpa campuran bahan2 kimia berbahaya..ada ladang sendiri dan semuanya dijaga dgn sngt baik

      Delete
  8. Amni minat YL tapi tak sempat nak beli ag.tunggu ada duit lebih mmg nak beli sebab anak susah nak tidur sekarang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amni boleh whatsapp cikmah..cikmah bg amni sample free utk bantu masalah amni..0176626152

      Delete
  9. Pernah tengok juga ada blogger yang guna YLEO nih..teringin plak nak guna. Nak bagi hilang stress haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo yeker..luqman boleh whatsapp cikmah utk dptkan free sample..atau dm di ig ye @rahmah2287

      Delete
  10. mmg popular betul YLEO ni kan, selalu jugak baca kebaikan2 yang ada dengan menggunakan diffuser tu. Senang pon ye jugak, more ways unt amalkan EO. Qeela mmg suka EO 😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. Qeela pengguna eo yl juga ye??yes..sngt baguskan..lagi kita tau kegunaannya..lagi kita suka dan akan apply

      Delete
  11. Tak pernah dengar lagi..macam bagus ya! Banyak kelebihan pulak tu. Nampak gaya kena cuba gak ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bnyk dan menyeluruh..insyaallah..meh whatsapp cik.ah utk free sample.. 0176626152

      Delete
  12. HUrmm.. boleh tahan jugak harganya ekk.. tapi kalau dilihat kebaikan penggunaan YLEO ni memang berbaloi kalau setiap keluarga memilikinya kan... aishh, nak kena menabung la macam ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hrga sngt berbaloi dgn kegunaannya sis..sngt menyeluruh..bukn shj eo je..semua lengkap..sis boleh whaysapp.cikmah utk tau kaedah bayaran..serta free sample 0176626152

      Delete
  13. Jenama yang tak pernah ibu dengar sebelum baca artikel sis syamimi ni. Ok lah dapat awareness tentang produk ni. Mungkin guna di masa depan. siapa tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeker ibu..perlu ada ibu..mama cikmah sngt suka..nmpk perubahan kesihatan sngt baik..ibu whatsapp cikmah jika nk free sample k..0176626152

      Delete
  14. Rasanya ramai dah guna YLEO ni .Lia pun baru tau details lepas baca entry ni . Banyak khasiat rupanya kan. Ada rezeki boleh Cuba set trial tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu lia..bukan shj ada eo..mcm2 juga lagi ada..boleh follow ig cikmah utk lebih info @rahmah2287

      Delete
  15. Teringin nak ada YL.. byk +ve feedback liez baca dr pengguna YL.. bagus sebab dia 2 in 1 sbb selain utk penggudaraan ia bagus untuk merawat beberapa penyakit kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu liez..bukan sekadar wangi..bnyk khasiat disebalik setiap eo..free2 whatsapp cikmah utk free sample ye 0176626152

      Delete
  16. Ramai ya dah guna eo ni. Dan ramai yg puas hati sbb keberkesanan dia. Tak pernah lagi cuba

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo sis tau ye...sis nk sample pape2..cikmah boleh berikatan..mana tau boleh bantu ape2 masalah sis dgn menggunakan eo..meh whatsapp cikmah ye 0176626152

      Delete
  17. saya memang dah lama teringin nak guna essential oil. tapi tak tahu nak guna brand yg mana satu. mungkin boleh try yleo ni. kalau nka beli nti nak guna kod mimi. ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo yeker..ni antara yg terbaik sis..sampaikan cara penanaman pu kita boleh tgok sendiri..100% tanpa bahan kimia berbahaya....jemput follow cikmah utk lebih info 0176626152

      Delete
  18. Dah lama usha produk ni. Menarik pulak rasa. Baguslah fungsi dia. Ramai jugak member jadi agen jual ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo yeker...ye..mmg sngt menarik dan berguna.

      Delete

Sponsor

Comments