Throwback 14 Julai 2018 | Bakat Terakhir Di Unit 51RAD


Throwback 14 Julai 2018 | Bakat Terakhir Di Unit 51RAD | Untuk kenangan sendiri. Tersimpan rapi dalam blog ni. Tarikh tu, last la bakat yang saya dapat join di unit 51Rad, Kem Syed Sirajuddin Gemas. 

Bagi saya la, pernah merasa Bakat ni di unit 11Armor dan 51Rad.. Dan yang rasa best tentunya di Unit 51Rad. Tak tahu kenapa. Tapi memang rasa best. Tak rasa terbeban pun Bakat yang diadakan. Macam 11Armor dulu, kerap sangat bakatnya. Rasa macam tak syok la pulak. Biar jarang jarang ada. Seronok orang nak pergi, tak gitu?


Masa hari last join bakat ni, tak sangka pula dorang ada bagi penghargaan pada mereka yang pencen, yang berpindah keluar (posting) dan juga mereka yang berhenti dari perkhidmatan. 



Rasa terharu sangat. Rasa macam dihargai disitu kan. Bagus buat majlis penghargaan macam tu. Baru la orang rasa seronok. Setiap kali Bakat dapat hadir. Dan bila berpindah keluar, diberi sedikit cenderahati. 


Apa apa pun, unit 51RAD in the best in my memories. 

16 ulasan

  1. alahai..sdihnya bla kna pindah..huhu

    ReplyDelete
  2. all the best untuk next pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dengar dengar terlalu aktif kat tempat baru ni. Macam tak syok je la pulak

      Delete
  3. Bakay tu pe eh.. anyway good luck di tmpt bru

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bakat tu satu program untuk isteri isteri tentera. Badan Amal Kebajikan Angkatan Tentera kalau x silap.

      Delete
  4. Pindah kem mane pulak nti?prgm bakat kdg2 best jgk kan. Macam kakak CR ritu siap ada yg bljr menembak..best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pindah kem seri iskandar, mersing CR. Ikut tempat CR. Ada tmpt best je. Ada tempat membosankan aktiviti nya.

      Delete
  5. Saya pun sama kalau orang hargai apa yg kita buat terharu sampai mcm nk nangis pun ada pastu dapat cenderahati sebagai kenangan best kn

    ReplyDelete
  6. Bakat ni apa sebenarnya ye..apa pun mmg seronok kalau dihargai sebegini 😃

    ReplyDelete
  7. Rindu kan kadang-kadang...tapi benda-benda mcm ni la yg buat kenangan tu indah :)

    ReplyDelete
  8. Yg tu penghargaan utk apa mimi? Isteri2 tentera punya aktiviti ke? Skrg dh msuk kem kt mersing ea?

    ReplyDelete
  9. Best jugak aktiviti kan mimi.. dekat mersing camne pulak.. ada aktiviti bakat jugak ke mimi

    ReplyDelete
  10. Wah baguslah diorang meraikan pertukaran mimi.memang sesih bila nak berpisah kan

    ReplyDelete
  11. ni bakat pasal ape mimie..nama nya pun tak biasa dengar..hahaa..all the best mimie dekat mersing..tu

    ReplyDelete
  12. Wow congrats and all the best at your new place. take care.

    ReplyDelete