Sponsor

Sunday, 6 May 2018

Kisahnya Hujung Minggu

Kisahnya Hujung Minggu | Bila masuk je hujung minggu, housewife ni mesti pikir nak rehat kan? Kalau boleh cuti masak, lagi best. Dari Breakfast sampai ke dinner makan luar. Heaven sangat nih. 
Tapi tidak la boleh. Kecuali la ada kenduri ke, dapat juga makan free, kan?

Harini ddy ZaraZhareef ajak la ke Tesco Bahau. Saja nak berjalan katanya. Kita ni pulak terbayangkan sizling. dapat pula keteow sizling. Memang Ummpphhh sangatlah. 
Bak kata orang, bagaikan orang mengidam. Dapat yang diingini, satu kenikmatan. Tak gitu?

Harini tak merasa pun keteow sizlingnya. Kaunternya close pula. So menu bertukar menjadi keteow kungfu. Fav kedua. 



Ddy ZaraZhareef orderkan. Bila dia ambil tengok macam erm... 
Kenapa macam keteow sup telo je.
Cair.
Rasa? TAWAR.
Takde rasa macam keteow kungfu langsung.
Harga?
Mahal. Tak sure berapa.
Sebab ddy ZaraZhareef cakap dalam RM16 tuk keteow kungfu dengan keteow goreng + telur dadar. Air takde ye. Sebab minum coolblog.

Erm.. Bersalah pun ada. 
Main order je tak tengok harga dulu. 
Nak buat macam mana kan. Anak anak pun dah lapar. Mujur la rasa macam tu, elok dapat habiskan. Zhareef nampak lapar sangat. Sebab dia kalau kat rumah susah nak makan kecuali teramat lapar.


So, untuk menu petang merangkap dinner buat je la lauk simple. 
Janji kenyang dan puashati kan?
Sedap ke idok? 
Sedap ikut tekak sendiri. Hehe

Kisahnya hujung minggu tetap tak macam hujung minggu pun bagi seorang surirumah sepenuh masa kan?

7 comments:

  1. xbestnya bayr mhal2 tapi bila mkn xsdap..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang mhal ciknor. Sbb sblm ni pnh tgk harga dia. Atas Rm7 tak silap. Rasa macam kat Rm10. Nak beli nasi aym sepinggan risau tak cukup. Sudahnya order tu ingat sedap setanding harga. Rupanya tak pun.

      Delete
  2. Tak pernah rasa kue tiau sup telur sedap ke

    ReplyDelete
  3. Setau akak tuh kuey teow sup.kuey teow kungfu, keuy teow disalut telur then goreng sampai garing

    ReplyDelete
  4. Kuey teow kungfu tu merupakan salah satu menu fevret emi sejak dari zaman belajar. Tapi tak semua kedai masak sedap.

    ReplyDelete
  5. dah lama tak buat kueteow kungfu.. maybe bulan puasa ni bole la buat balik..entah jadi ke tidokkk.. jangan masuk tong sudah.. haha.. dah lama giler x buat kuehteiw kungfu tu

    ReplyDelete
  6. Harga mahal lepas tu tak sedap alahai kesian akak

    Erni Hasmiza

    ReplyDelete

Comments