Isnin, 30 Oktober 2017

Alami Percutian Yang Hebat Di Pulau Pinang

10:55 PG 8 Comments

Hai readers!..
Selamat pagi.. Setelah 2 hari bercuti, mesti rasa lemau je kan nak mulakan kerja harini.. No monday bluess ye.. Kita kena cari mood yang positif untuk mulakan hari-hari kita.
Nak tanya sikit la pada kawan-kawan, biasanya la kan, kalau ada peluang bercuti, kemana pilihan korang? Kut la plan bercuti sempena anniversary ke? Sebab cuti sekolah ke.. Sebab nak berehat ke? Kita kena juga pergi bercuti kan untuk dapatkan balik mood dalam diri bila hari-hari kena bekerja je.

Mesti Belum ada idea kan??

Agak-agaknya la kan, kalau saya nak share tentang satu tempat ni, korang nak tak pergi? Pada pengamatan saya, menarik juga tempat ni. Memandangkan cuti sekolah pun tak lama lagi dah, boleh la kengkawan 'masuk list' dulu tempat percutian ni.. Tak rugi tau kalau korang pilih tempat ni. Sesekali kena la bercuti kat tempat yang kita belum pernah pergi kan?

Ehh, kat mana tempat yang nak dipergi tu?

Tempat yang saya maksudkan tu di Batu Feringghi Pulau Pinang !

Korang kalau bercuti ke Pulau Pinang, korang terjah mana dulu? Cari tempat yang menarik ke, korang pergi cari makanan dulu?



Kalau pergi ke Pulau Pinang tu jangan lupa pekena dulu nasi kandaq anak mami dengan mamu Pulau Pinang.. tudiaaa.. hahahaha! Pulau Pinang adalah satu tempat yang terkenal dengan makanan ala-ala mamak gitu antaranya ialah seperti nasi kandar, passembor, laksa penang dan banyak lagi la! Bukan tu saja, kalau hampa nak tau kat Penang ni pon bnyak tempat yang boleh kita lawati taw. Pantai?? Pantai of course la ada! Dah nama pon Pulau Pinang kan. Pantai-pantai di sekitar Pulau Pinang ni pon tidak kurang hebatnya u olls! Cantik okay, macam pantai kat luar Negara tuh.. tak payah la korang nak kejar pantai luar neagara, kat Malaysia pon ada hokey!

Adududud.. Cerita pasal nasi kandaq pagi-pagi ni, leleh ayaq liuq uiiii.. Sedapnyaaa la hai! Rata-rata pengunjung mesti tak lepaskan peluang kan? Orang kata, rugi kalau nak mai pulau pinang tak pekena nasi kandaq! So, korang lepaskan peluang tau. Masuk list!

Ehhh, kemana destinasi seterusnya tu?




Salah satu tempat yang sering mencuri hati pengunjung ke Pulau Pinang ni ialah di Batu Feringghi tau korang. Nak tahu tak sebab apa? Haa antara sebab kenapa Batu Feringghi ni sering menjadi tumpuan para pengunjung ialah pantainya yang cantikk, air yang bersih, pasir yang memutih bak mutiara, angin laut yang segar dan yang penting korang juga akan dapat menikmati pemandangan alam semula jadi yang cantik dan tak dapat la nak diungkapkan dengan kata-kata la orang kata! hahahaha! Dah alang-alang sampai Penang ni korang, apa kata tido la sehari dua hari kat sini, bawak anak bini ronda Penang pulak.


Di sekitar Batu Feringghi ni ada sebuah hotel taw, nama hotel tu ialah Lone Pine Hotel. So kalau korang nak cari hotel yang dekat dengan laut korang boleh la menginap di Lone Pine Hotel ni sebab hotel ni berhampiran dengan pantai iaitu mengambil masa selama 2 minit jer dengan berjalan kaki. Hotel ni pon terletak di kawasan yang strategik tau iaitu berhampiran dengan Penang National Park, Gurney Plaza, Bukit Bendera, Penag Times Square, Komtar dan banyak lagi. Senang la korang nak berjalan nanti, tak perlu nak ambil masa yang lama untuk ke tempat yang saya sebut tadi.


Di sini terdapat lebih kurang sebelas pilihan bilik yang disediakan, yang pastinya setiap bilik ni mempunyai harga yang berbeza ye. Walaupun hotel ni mewah yang bertaraf lima bintang, harga yang ditawarkan di sini sangat memeranjatkan korang okay! Korang boleh la google sekarang untuk usha Lone Pine Hotel Penang dan nikmati tawaran yang disediakan di situ. Bilik-bilik yang terdapat di hotel ni sangat selesa okay, malah penginap yang pernah menginap di sini mengatakan bahawa hotel ni berkonsepkan ala-ala butik okay! Ruang bilik yang sangat luas, dihiasi dengan hiasan dalaman yang mewah dan selesa. Setiap bilik mempunyai balkoni dimana boleh la korang menghirup udara yang segar sambil menikmati pemandangan pantai yang cantikk. Tempat ni juga sangat sesuai untuk korang berbulan madu, perjumpaan bersama rakan sekerja, dan bercuti bersama keluarga. 

Menarik tak? Menarik tak? 



Now saya nak cerita mengenai fasiliti yang disediakan di sini antaranya ialah hotel ini mempunyai kawasan luaran tau dimana korang boleh bersiar-siar di taman pada waktu petang sambil menikmati pemandangan pantai sebab ia berhadapan dengan pantai.






Terdapat juga kolam renang dan pusat kesihatan seperti khidmat urutan, pusat spa dan kesihatan, serta pusat kecergasan bagi korang yang nak sadokan badan tuh. Hahahah! Di sini juga mempunyai khidmat pembersihan seperti dobi, cucian kering, khidmat menyeterika dan khidmat pembersihan harian. Kalau korang nak tahu, kat sini pun ada suite untuk pengantin tau..


Sesuai sangat la bagi korang yang nak buat majlis perkahwinan di Lone Pine Hotel ni. Pergh! confirm jadi weeding of the year u olls! Sapa tak nak kan.. hahahaha! janji duit ada ye dok. hehehe. 



Masa untuk check in hotel bermula dari pukul 3pm dan kalau korang nak check out pulak macam biasa la selewat-lewatnya pukul 12pm. Agak-agak tak nak check out tu pergi la tambah hari lagi untuk bermalam di situ.. hahaha yela mana tau dah jatuh cinta dengan Lone Pine Hotel ni betul tak??hahaha! So, percayalah la cakap aku, percutian korang lebih bernilai kalau korang bercuti di sebuah hotel yang sangat memuaskn dengan harga yang sangat berpatutan. 


Agak-agak macam mana dengan percutian yang hebat saya kongsikan ni? Ada rasa nak alami nya sendiri tak? Bestkan? Yang penting Jadikan percutian korang kali ni sebuah percutian yang paling terindah dalah hidup korang ye! Jangan lepaskan peluang dan Selamat bercuti!

Rabu, 25 Oktober 2017

Halalkah Femilac?

8:30 PG


Assalamualaikum.. Hai readers..
Harini nak share lagi tentang Femilac. Lama dah kan tak share kat sini. Maklumlah, menaip guna fon je agak terbatas sikit nak bercerita panjang.

Harini saya nak share sikit tentang HALAL kah Femilac itu?
Rata-rata ada juga pasangan yang agak was-was dengan apa si isteri makan. Lagi-lagi dengan niat untuk dijadikan milkbooster untuk penyusuan anak.
Maklumlah, ianya menjadi darah daging yang sebati dengan badan kita kan?

Untuk harini saya nak tunjukkan keHALALan femilac itu sendiri.



Sijil yang dikeluarkan untuk membuktikan Femilac itu sendiri HALAL. Jangan risau. Femilac diperbuat daripada makanan-makanan sunnah yang diadun menjadi satu tablet.
Rasanya sendiri berlemak susu /vanilla dan boleh rasa sendiri ada rasa kurma itu sendiri bila kita mengunyah.

So, diharapkan lepas ni para suami boleh la hadiahkan pada si isteri Femilac Milkbooster ni. Sangat berharga tau kalau suami boleh berikan pada isteri.
Tak percaya?

Cubalah..

Nak buat pembelian dari saya boleh whatsApp 011-2418178

Selamat mencuba. :)

Isnin, 23 Oktober 2017

Personalized Mug Terbaik Di WePrintGift!

11:10 PG 5 Comments

Personalized Mug Terbaik Di WePrintGift!

Haii..
Selamat Pagi..
Monday bluesss ke tu... Takmo la camtu.. Pagi isnin kena semangat tau.. Macam kita harini.. Semangat je rasa.. Sebab harini kita nak share tentang satu barang yang menarik. So, nak bercerita mengenainya kenalah ambik mood yang baik dulu..

Sabtu, 14 Oktober 2017

Ciptaan Hadiah Buat Yang Tersayang Ikhlas Dari Hati

9:19 PG 0 Comments

Ciptaan Hadiah Buat Yang Tersayang Ikhlas Dari Hati


Hai Selamat Pagi.. Assalamualaikum..
Pagi ni saya nak share la sikit tentang satu laman website untuk korang semuaaaa terjah! 
Apa yang menariknya tentang website yang saya akan kongsikan ni? Haaa, Pastikan baca sampai ke akhir penulisan saya ni ye. In Shaa Allah korang pasti suka!

Rabu, 11 Oktober 2017

Bila 8Share Bagi BONUS?

8:36 PG 5 Comments

Bila 8Share Bagi BONUS?


Assalamualaikum.. Selamat Pagi.. Hari ni ambik mood awal sikit mengupdate blog. Anak bujang tu baru lena balik, so kasi can la mama dia nak update blog kan..
Harini nak share la sikit best ke tidak 8share ni.. Bagi yang dah lama mohon 8share ni, mesti tahu best ke tidak.. Apa yang menariknya..

Selasa, 10 Oktober 2017

Keropok Lekor

7:32 PTG 1 Comments

Keropok Lekor


Assalamualaikum.. hai readers..
Entri sesantai je la ehh senja ni..
Korang kat sini penggemar kopok lekor tak? Kalau kita of course la suka. Dari kecik sampai la dah jadi mak anak 2 ni.

Bahan RAHSIA Femilac!

9:56 PG 3 Comments

Bahan RAHSIA Femilac! 


Bila orang tanya, kadang tak tahu apa nak jawab kan? Apa rasa Femilac tu.. apa yang terkandung dalam Femilac tu sampai mak mak menyusu kena beli. Kena rasa, kena cuba tu??

Isnin, 9 Oktober 2017

Rasa Femilac Tu Macamane?

7:39 PG 2 Comments

RASA FEMILAC TU MACAMANE? 

Haaaaa, pagi pagi nak cerita pasal rasa femilac pulak kak.. Ehh, mommy dah breakfast belum tu. Jangan skip pulak ye.. Lepas tu baru ambil femilac. Baru la baby kenyang menyusu pagi ni..

Jumaat, 6 Oktober 2017

Nasi Kerabu

9:55 PG 2 Comments

Assalamualaikum.. Selamat pagi.. Korang dah breakfast ke tu? Makan apa pagi ni?
Kita ni tak tahu dah nak sarapan apa. haha.. nak makan pun pening dah kan..
Sebenarnya terbayangkan Nasi Kerabu ni.. Sedapnyaaa la haii..

Isnin, 2 Oktober 2017