Sabtu, 30 Julai 2016

PENCARIAN BLOGLIST OGOS BY AISYHAH NYAIS

6:08 PTG 3 Comments

PENCARIAN BLOGLIST OGOS BY AISYHAH NYAIS

Assalamualaikum.. Selamat Petang.

Petang ni bersegmen la sekejap. Jom la join sama. Mana la nak tahu kan, kut-kut tersenarai dalam bloglist ke,kan?

Antara syara yang perlu diikuti :

Jumaat, 29 Julai 2016

Open House!

9:18 PG 4 Comments

Open House!

Assalamualaikum. Hi.. Salam Jumaat penuh Barokah!.. =)

Open House? Mood raya? Siapa masih dalam mood raya? hehehe.. kita? Erm.. Mood open is coming la! =)

Mood raya tu ada la berbaki sikit kan. Tapi mood open house ni kemain je rasanya. Sebab? Bila ada jemputan open house, confirm la dalam pikiran ni makan,makan,makan!.. Betul tak?

Sejak zara dah besar sikit ni, dah senang nak handle, syok la nak pergi open house kan? Kalau anak takmo duk diam, mau merengek je, memang surrender la nak pergi umah orang.

Khamis, 28 Julai 2016

PROMOSI !! PROMOSI !! PROMOSI !!

2:00 PTG 2 Comments

PROMOSI !! PROMOSI !! PROMOSI !!

Assalamualaikum.. Hi!..

Sempena minggu gaji ni, bookcafe muncul kembali dengan promosi yang hangat!!.. Percaya tak? Jangan risau, kita tak perlu bersusah payah untuk mendapatkan buku dikedai-kedai buku pada hujung minggu nanti.

Resepi Kek Pelangi 3 Warna Yang Mudah

10:00 PG 9 Comments

Resepi Kek Pelangi 3 Warna Yang Mudah


Assalamualaikum.. Hai..

Orang kata, bila datang kerajinan tu, buat apa pun menjadi kan? Kalau diizinkan Allah la.. Ni kerajinan yang terjadi masa hari selasa lepas. Teringin pula nak makan Kek Pelangi 3 Warna ni. Nak buat pun bahan nya simple. 5 barang je. Percaya tak? Okay, kita share lagi sekali resepinya kat sini ye, walaupun dah pernah share resepinya disini dulu.

Rabu, 27 Julai 2016

HFMD - Jangkitan Kaki Tangan Dan Mulut

10:00 PG 3 Comments

HFMD - Jangkitan Kaki Tangan Dan Mulut

Part 1
Assalamualaikum.. Hi!.. 

Agak lama je rasa nak share artikel ni kat blog. Mencari masa, mencari mood nak bercerita kat sini. Rasa macam lost sangat perasaan ni bila haritu raya kelima zara tiba-tiba je demam panas malam tu mencecah 39c!..

Tudung Cantik Buat Si Comel

8:17 PG 1 Comments

Tudung Cantik Buat Si Comel


Assalamualaikum.. Selamat Pagi.. 

Hari ni kita nak share la sikit sesuatu yang rasanya para mommy yang ada anak ppuan mesti suka.. Sekarang ni saya tengok, ramai sangat mommy-mommy suka pakaikan anak kecik tudung. Alahai.. Comel sangat.

Isnin, 25 Julai 2016

Merundum!

7:11 PG 5 Comments

Merundum!

Assalamualaikum.. Hi!.. Selamat Pagi..

Sejak akhir-akhir ni, mood nak berblog macam lost je.. Langsung takde semangat nak update. Ehh, semangat ada. Tapi ntah kenapa bila haritu check peratusan blog ni, rendah sangat. 14% je..

Teruk sangat rasanya peratusan tahap macam tu. Kalau prestasi pelajaran la setakat 14%, mau kena cuci sental ngan mak abah camtu. Mujur la berblog ni takde sampai tahap tu. hehehe..

Isnin, 18 Julai 2016

Review : Sabun Nurraysa

9:15 PG 6 Comments

Review : Sabun Nurraysa

Assalamualaikum.. Hai!.. Harini saya nak share sikit kiranya review la tentang 1 produk ni. Produk Nurraysa. Lebih kurang 3bulan saya telah menggunakan produk nurraysa ni. Terutamanya 'Collagen Soap' nya. 

Saya terpaksa mencari 1 produk yang boleh dikatakan tiada bahan kimia yang boleh merosakkan muka. Sebab kulit muka saya ni kategori sensitif. Kalau tersalah pakai produk, memang boleh rosak. Ditumbuhi jerawat, naik merah merah, kulit menipis, tu yang saya pernah alami la.

Bila diperkenalkan dengan produk nurraysa ni, mula-mula saya memang agak kurang yakin jugalah. Maklumlah, dah pelbagai produk saya cuba. Dulu saya sangat serasi dengan produk Olay. Atas sebab tertentu, saya terpaksa tinggalkannya. Saya pernah mencuba 3 produk lain, malangnya muka bertambah teruk.

Raya Tahun 2016

8:11 PG 5 Comments

Raya Tahun 2016 


Assalamualaikum.. Hai.. Tahun ni sama je seperti tahun lepas dan tahun lepas juga. Raya pertama di melaka. Rumah mil dulu. (Bila la agaknya dapat merasa raya pertama dengan mak sendiri dulu kan)




Bila raya pertama di melaka dulu, mak dengan sedara mara lain mesti datang jenguk kami kat melaka. Rindunya dengan mak tu, Allah je yang tahu perasaan tu. Yela, setahun tu bape kali je dapat jumpa mak kan. Berbanding balik umah mil. 

Isnin, 4 Julai 2016

Dugaannya..

8:00 PG 6 Comments

Dugaannya

Assalamualaikum.. Hi!..

Saat-saat lebaran makin tiba, Allah beri sedikit ujian buat diri ini.. Selalunya dugaan macam ni hadir selepas raya. Tapi kita kena sebelum raya. Nak buat macam mana kan.. Dah tertulis..






Jumaat, 1 Julai 2016

Handbag Raya Tajaan ZALORA!

8:30 PG 6 Comments

Handbag Raya Tajaan ZALORA!  

Assalamualaikum.. Hi..  Lamanya tak jenguk blog kesayangan ni.. Seminggu 2 ni bizi sangat. Terpaksa abaikan blog ni demi tuntutan kerja yang lain. 

Harini just nak sembang-sembang kosong je la eh.. Ntah ada yang menyinggah baca ke idok agaknya.. ke update sebab syok sendiri je..

Baru-baru ni, i dapat handbag raya dari ZALORA.. Woooowww sangat bunyiknya tu kan..



Julai 2016

6:42 PG 0 Comments
Assalamualaikum.. Morning..!

Alhamdulillah, pejam celik pejam celik dah masuk bulan julai untuk tahun 2016 ni kan!.. Kejap betul masa tu berlalu.. Tinggal lagi 5 bulan je dah tu bertukar tahun pula. Rasa macam, cepatnyaaaaa masa ni berlalu.. Macam takde benda pun sempat dibuat.