Sabtu, 30 April 2016

Rabu, 27 April 2016

Segmen Bloglist Azhafizah.com Mei & Jun 2016

7:59 PG 0 Comments
Bulan April bakal berakhir, bloglist untuk March & April akan di gantikan dengan bloglist baru untuk bulan Mei & Jun. Berminat untuk masuk bloglist blog sihatimerahjambu ni, boleh sertai segmen ini. Segmen simple je. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan 10 blog melalui random.org.

Klik banner untuk sertai  Segmen Bloglist Azhafizah.com Mei & Jun 2016
http://www.azhafizah.com/

TAMAT : 28 APRIL 2016

Langkah Penyertaan Segmen
1. Buat entry bertajuk : Segmen Bloglist Azhafizah.com Mei & Jun 2016
2. Copy & paste coding dalam kotak bawah ni di ruangan HTML entry
3. Publish dan tinggalkan link entry dalam kotak komen di entry asal Segmen Bloglist Azhafizah.com Mei & Jun 2016 




Terima kasih atas sokongan semua ^__^

Selasa, 26 April 2016

Blouse Terkini 2016

8:57 PG 1 Comments
Assalamualaikum.. Hai..

Sebenarnya, dekat akaun nuffnang tu terlekat pasal carian blouse terkini. Bila diperhatikan, tahun 2016 ni, awal-awal tahun ni la kan, ramai yang meminati blouse. Saya sendiri sebagai penjual (dropship) rata-rata yang bertanya mesti cari blouse.


Kenapa ramai yang meminati blouse? Mungkin memakai blouse ni nampak lebih selesa dan menarik. Nak-nak pula sekarang ni cuaca panas kan? Jadi pemilihan untuk memakain blouse adalah jalan yang terbaik disamping selesa.

Ahad, 24 April 2016

Kisah Anak : Zaraa.. Solat..

8:27 PG 12 Comments
Assalamualaikum..

Sejak masuk umur setahun 7bulan ni, si zara ni ada akal baru pulak.. Sekarang dah pandai dah tiru orang solat. Kemainnnn lagi.. Comel je kadang tu.. Yela, dah biasa tengok mama ngan ddy solat kan, lama lama bila dah puas perati, dia mula la ikut buat. Takpe.. Ikut buat pun perkara yang baik kan? 


Masa ni dia fokus betul. Siap mulut terkumat kamit konon baca sesuatu.. Comel jeeeeeee tau.. hihihi..

Khamis, 21 April 2016

Voucher Zalora Rm100 Ketiga

8:14 PG 14 Comments
Assalamualaikum..

Orang kata, kalau kita berblog ni nampak sesuatu hasil, memang seronok. Lagi bertambah semangat nak berblog kan. Kalau dulu orang kata berblog ni sekadar tempat meluah perasaan je. Taip-taip, pastu publish. Orang baca ke tak, belakang kira. Tapi kalau takde orang baca pun, macam tak best la pulak kan? Betul tak?

Sekarang ni, berblog pun dah macam 1 pekerjaan juga. Cuma, kalau kita bekerja tu, dapat la income yang tetap, kan.. Kalau berblog ni, ikut nasib la.. Kalau rezeki baik, melimpah ruahlah rezeki tu.

Rabu, 20 April 2016

Berniaga Kena Bersabar.

7:44 PG 11 Comments
Assalamualaikum..

Orang kata kalau kita nak berniaga ni, kena la banyak-banyak bersabar. Bukan senang kita nak berniaga ni. Kalau nak berharapkan keje kat luar sana, tak semua orang bernasib baik kan? Kalau memang ada kerja tetap tu, kira okay la kan. Ada penyelamatnya juga la.. Kalau yang takde, kena la pikirkan cara yang terbaik untuk membantu menambahkan pendapatan keluarga.



Tak kira la apa caranya sekalipun, janji dapat income yang halal, kan? Macam saya sendiri, kalau nak dapat keje gov. tu kira jangan mimpi dah la kan. Maklumlah, yang lebih baik diluar sana tu pun bukan senang nak dapat peluang pekerjaan. Apatah lagi kita ni yang hanya sekadar 'cukup-cukup makan' je..

Selasa, 19 April 2016

LAZADA : Powerbank Pineng 20000Mah

8:30 PG 4 Comments
Assalamualaikum.. 

Rata-rata pun sekarang ni orang suka je beli barang dari online kan? Tapi kena cari web yang boleh dipercayailah kan. Kalau rasa syok nak beli, tapi tak selidik dulu web tu ok ke tak, naya je kan. Duit lebur, barang tak dapat. Kan..kan?

Macam saya kalau sesuatu barang tu boleh dibeli secara online sebab banyak pilihan dan harga berpatutan, saya pilih juga. Tak perlu nak susah payah round gemas yang kecik cinonet pekannya ni haa tuk cari barang. Rata-rata kalau tak banyak pilihan, harga pun..paham-paham je la kan. Mahal, Nak minta kurang pun susah.



Isnin, 18 April 2016

Kisah Anak : Zahra Setahun 7Bulan

8:30 PG 7 Comments
Assalamualaikum...

18 April muncul lagi.. Hehe.. Kali ni muncul zahra dah masuk setahun 7 bulan. Cepat betul rasanya masa berjalan ni kan. Kadang rasa macam tak percaya je zahra dah setahun 7bulan. Lagi bape bulan je nak masuk 2tahun dah.. 



Sabtu, 16 April 2016

Ulangtahun Ke-28 Tahun

11:00 PG 4 Comments
Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. Syukur Ya Allah.. Masih diberi peluang untuk berada dimuka bumi yang indah ini.. Dapat laksanakan tugas dengan sebaiknya..
Genap 28tahun harini..



Jumaat, 15 April 2016

Hadiah Giveaway Special April Syamimi Bersama Sponser

8:13 PG 12 Comments
Assalamualaikum.. Hai readers..

21.04.2016 - TAMBAHAN HADIAH !!

Alhamdulillah.. Tahun ni diberi kesempatan nak buat giveaway sendiri dan mencari blogger-blogger yang sudi untuk menjadi sponser. Kenapa pilih bulan april? In Shaa Allah, setiap bulan April adalah bulan Istimewa buat saya kerana bertambah umur. hihi

Ok.. Harini saya listkan dulu antara hadiah yang bakal dimenangi oleh peserta ya .. Diharapkan mendapatlah sambutan hangat dari kawan-kawan yang lain. Lebih 10 hadiah yang bakal dimenangi ye..

Ok.. Meh kita tengok antara hadiahnya..


Sehelai Tudung + Brooch Sepasang
-syamimi mohd saad-
1 Pemenang

Selasa, 12 April 2016

Pencarian Sponser Giveaway

9:16 PG 3 Comments
Assalammualaikum.. 

In shaa Allah dalam masa terdekat ni saya nak anjurkan 1 giveaway. Sempena bulan kelahiran saya, bulan April ni. 




Saya nak tanya.. Ada yang berminat tak untuk jadi sebahagian dari sponser? Kalau ada, boleh PM saya di FB >> Syamimi Saad << ya. Di page Cinta Itu Indah pun boleh. 

Isnin, 11 April 2016

Wedding Day : Hakiim & Adawiyah [Part 1]

8:30 PG 11 Comments
Wedding Day : Hakiim & Adawiyah [Part 1]
Bernikah.

Assalamualaikum..

Beberapa hari juga la tak buka laptop ni. Tak mengadap blog. Kes kesibukan yang teramat 
sangat, then demam pula lepas habis majlis. Mengalahkan pengantin pula. Hehe..

Harini kita nak share slow-slow setiap kenangan yang ada dalam blog ni. Bak kata orang, kenangan terindah tu datang sekali je. Kalau repeat balik pun, dah tak sama kan perasaan kita tu. Betul tak? Nak-nak majlis besar macam ni. Kena la share kat sini kan? Esok lusa adik ipar nak baca ke, meh la buka blog kakak ipar ni haaa.. haha  :P

Kita share ikut kronologi la ye. Haha.. kronologi laaaaa sangat. Sementara dok ingat lagi, boleh la kan. Betul tak.. So kena la taip cepat-cepat.

Sabtu, 9 April 2016

Review Sambal Ikan Bilis dari Sis Maria Firdz

8:30 PG 4 Comments
Assalamualaikum..

Pertama sekali terima kasih pada sis +Maria Firdz  sebab sudi membeli sambal ikan bilis yang saya jual. Dan terima kasih juga kerana membuat review yang ikhlas tentangnya. :)
Saya tidak berkecil hati. Saya menerima setiap yang ditegur untuk penambahbaikan pada masa akan datang.


Isnin, 4 April 2016

Bercuti Sementara Waktu.

9:37 PTG 10 Comments
Assalammualaikum w.b.t.. Hai readers..

Buat masa ni saya nak cuti dari berblog sekejap. Tak pasti berapa lama @ sekadar beberapa hari. Kes penat dengan majlis kenduri adik, pastu sekarang tengah demam. Sebenar nya kena selsema dulu. Tu yang tak selesa badan. Pengantin elok je, akak pengantin pula yang demam. Haha! Nampak gaya macam busy sangat je kan tolong persiapan. 

Busy tak busy, memang tak cukup tido jugak la. Ada sekali tu, hari jumaat. Malam tu tido dah pukul 4 pagi. Pukul 7 dah bangun kena bersiap nak hantar pengantin bernikah. Dulu masa saya kawen pun tak sekalut gini je rasa. Hehehe.. 


Ahad, 3 April 2016

Giveaway Cash RM600 MAC2016 by Emas Putih

7:35 PG 11 Comments
Assalamualaikum.. Morning..

Semangat sikit ye pagi-pagi isnin ni.. maklumlah, permulaan hari baru kan.. So pagi ni rasanya sempat la nak berblog jap sementara anak dara sorang tu tengah tido lagi..
Ternampak pula giveaway dari kisah emas putih ni. So, nak try la.. Nama nak tahu tiba-tiba ada rezeki ke,kan kali ni..





Jumaat, 1 April 2016

4th Birthday Lazada : 10 Barangan Yang Ingin Dimiliki Sempena 4th Birthday LAZADA!

5:15 PTG 10 Comments
Assalamualaikum.. Hai readers!..

10 Barangan Yang Ingin Dimiliki Sempena 4th Birthday LAZADA!

Dengar-dengar LAZADA ada menganjurkan satu contest buat para blogger sempena 4th birthday LAZADA ni. Dan hadiah yang bakal dimenangi pun menarik. Boleh mencecah sehingga RM500!! Ok.. Teruja tak? Kalau saya tentunya teruja.. Mana la tahu kan, sekadar mencuba ni ada rezeki. Boleh juga duit tu dibelanjakan beli apa yang diinginkan.


Haaa, Sempena 4th birthday lazada ni, kita boleh senaraikan dalam 10 BARANG yang diinginkan!.. Kalau diikutkan 10 barang tu macam tak cukup je kan? Tapi takpe, jomlah kita senaraikan 10 BARANG PENTING yang diidamkan tu. =)

Hai April Yang Kesibukkan.

9:00 PG 2 Comments
Assalamualaikum..

Harini dah masuk bulan April 2016 kan.. Cepat betul masa ni berjalan. Pantas sungguh. Sekarang ni saya berada di Ipoh. In shaa Allah sehingga 04 April ni. Sekarang ni sangatlah busy dengan persiapan kawin adik. 

Majlis belah lelaki (family saya) akan berlangsung hari ahad ni. Sekarang ni tengah pening nak deco hantaran. Adoiiiiiyai.. Tetiba blank!..


Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500

12:38 PG 21 Comments
Assalamualaikum.. Hai..



Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500 | Blogger Utara adalah satu komuniti yang mengumpulkan blogger yang berada di utara semenanjung seperti Perlis, Kedah, Pulau Pinang dan Perak. Ahli Blogger Utara terkini adalah seramai 20 blogger dan sebahagian daripada blogger ini merupakan penaja kepada Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500 ini . Blogger tersebut adalah 



Bersempena pencapaian 1000 liker di Page Blogger Utara di facebook, beberapa blogger dibawah komuniti ini bersetuju menjadi sponsar sebagai penghargaan kepada sesiapa yang bertuah dengan menyertai Giveaway ini. Hadiah adalah berbentuk wang tunai untuk 20 pemenang bertuah. 

Hadiah Utama : RM100 x 1 Pemenang (Top Referral)
Hadiah Kedua : RM 50 x 4 Pemenang (Random)
Hadiah Ketiga : RM 20 x 5 Pemenang (Random)
Hadiah Saguhati : RM 10 x 10 Pemenang (Random)

Marilah memeriahkan giveaway kami yang bermula 
1 April sehingga 14 April 2016 
dengan klik link di bawah ini