Isnin, 29 Februari 2016

Cara Tambah Duit Dengan Survey Internet

10:00 PG 34 Comments
Assalamualaikum.. Hai kesayangan semua..

Zaman sekarang ni nampaknya Nilai wang ringgit sangat sangat pentingkan? ditambah pula dengan nilai GST yang sering disebut sebut. Bagi surirumah seperti saya juga pastinya terasa sesuatu bebanan kan, nak-nak bila ada keinginan yang ingin dimiliki, tapi tak tercapai.

Jadi, kita kita lakukan sesuatu dengan cara yang bijak! Meh saya nak promote sikit cara yang boleh kita lakukan untuk mempunyai pendapatan sendiri. jangan risau, ianya bukan dengan cara yang salah ye. tidak pun. Cuba kena rajin je. kalau tak rajin, memang tak kan berjaya. :)

Antaranya ialah :



8share ni korang kena rajin la share iklan ataupun siapa yang rajin buat entry di blog tu, boleh la buat entrynya.. :) 
boleh juga share ni twitter, facebook, google+ atau mana mana yang korang yakin untuk share..

kalau nak daftar, klik je pada banner tu ye.. ikut je stepnya.. sangatlah mudah.. :)

Ahad, 28 Februari 2016

Khamis, 25 Februari 2016

Air Takde!

10:54 PTG 6 Comments
Assalammualaikum.. Selamat malam..

Perkara paling tak dijangka berlaku ialah, takde air!.. Cukup laaa tak suka. Memang la ada air simpanan. Tapi rasa macam tak puas nak guna air tu la kan.



Nak nak dalam keadaan 'keuzuran ABC' (Allah Bagi Cuti).. Lecehnya rasa.. Petang tadi perasan dah air slow. Mandi cecepat, pastu tawakal cuci kain baju! Nekad! Alhamdulillah selesai. Dah dijemuran pun kainnya. Memang tawakal je.

Doa Hari Khamis

9:09 PG 5 Comments
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُُ

بِسۡـــــــــمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡـمَـٰنِ ٱلرَّحِـــــــيمِ

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّد وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ ٍ

ِYa Allah Tuhan Seru Sekalian Alam..
Tiada henti mengucap syukur ke hadrat-Mu, atas segala nikmat dan barkah yang telah Engkau berikan kepada kami.

Ya Allah Ya Jaliilu,Tidak ada yang dapat menghalangi dari apa yang Engkau berikan, dan tidak ada yang dapat memberikan yg Engkau halangi.

Ya Allah, 
Engkaulah Yang Maha Sejahtera, kepada Engkaulah kami mengharap kesejahteraan, maka hidupkanlah kami dalam keadaan sejahtera. Masukkanlah kami ke dalam syurga sebagai tempat kesejahteraan yang telah Engkau berkati.

Ya Allah Ya Ghofur,Ampunilah kami, kasihanilah kami, luaskanlah kami dan angkatlah derajat kami, limpahkanlah rezeki kepada kami.Berilah kami petunjuk dan kesihatan, berilah keampunan kepada kami.

Ya Allah,
Hanya kepada-Mu kami berpasrah diri.

اَمِين يَا رَبَّ الْعَالَمِيْن

Isnin, 22 Februari 2016

Brownies Kedut.

2:43 PTG 9 Comments
Assalammualaikum.. Hai readers..

Selalu dok telan airliur je tengok orang dok tunjuk brownise kedut ni. Bukan taknak beli, tapi pikirkan mahal sikit kan, then duit nak pusing pakai ke lain, jadi tangguh tangguh la order. 


Ahad, 21 Februari 2016

Sabtu, 20 Februari 2016

Ikan Singgang / Asam Rebus

8:30 PG 7 Comments
Assalamualaikum.. Hai pembaca setia..

Kita ni share resepi bukan sebab pandai masak tau.. Bukan..
Tapi sebab kita suka share apa yang kita buat.. Kadang kita pun bukan arif bab masak-memasak ni.. So dari kita dok ingat-ingat pastu terlupa, baik simpan kat blog ni. Esok-esok bila terlupa cari kat sini balik kan..

Senang kerja kan.. :)


Jumaat, 19 Februari 2016

Rezeki Tag & Win di Naura Junior

5:00 PTG 4 Comments
Assalamualaikum... Hai pembaca setia.. :)

Alhamdulillah.. Tak sangka kadang tu.. rasa macam mimpi pula bila join tag & win kat FB boleh memang. Ni la dinamakan rezeki kan..



Tudung Si Comel Buat Si Puteri

3:00 PTG 1 Comments
Assalamualaikum... Hai pembaca setia.. :)

Ni kita nak share sikit pasal tudung buat si comel.. Kita tahu, ramai yang kat luar sangat, tentunya para ibu nakkan 'puteri' mereka sentiasa nampak comel anggun bergaya bertudungkan?

Tapi tak tahu nak beli kat mana.. Betul tak?

Okay.. kali ni jangan pening-pening kepala ye.. Kita bagi cara paling mudah tuk ibu-ibu shopping tudung buat si puteri comel ye.. :)


Kek Batik Versi Simple.

8:50 PG 5 Comments
Assalamualaikum.. Hai readers..

Harini nak share pasal resepi la.. Banyak pula resepi dalam draft entry ni.. Nak publish malas sangat.. Malas nak mengedit. Jadi kita cari mood slow-slow ye..

Kali ni nak share pasal Kek Batik Versi Simple je..
Bahannya pun mudah. 


Rabu, 17 Februari 2016

Zara Jumpa Pakngah

9:00 PG 6 Comments
Assalamualaikum.. Hai readers..

Ni cerita hari Jumaat lepas. (12 feb 2016). Pakngah zara ni ada operasi menembak kat kem asahan kat gemas ni. Sebenarnya hari bulan 1 lagi. Kira dah nak penghujung la. Senang kata sempat 3kali jumaat la kat gemas ni.


Tapi sempat jumpa pun sebenarnya jumaat ketiga. Sebab jumaat pertama dorang solat kat tempat operasi kut. Kali kedua tu pkngah zara and the geng solat dekat masjid bawah kauters ni. Tapi takde rezeki nak jumpa zara ni haaa.. Sebab dorang keluar dari tempat dorang lewat.

Isnin, 15 Februari 2016

NUFFNANG | MEMBIAK LA SAYANG!..

8:30 PG 13 Comments
Assalamualaikum.. Hai readers.. Hai bloggers..

Alahai NUFFNANG!..



Kadang sedih je rasa.. Kenapa la tak macam dulu.. Dulu dan dulu lagi.. Payah benau nak membiaknya.. Teringin nak merasa macam kawan-kawan lain. Boleh cashout selalu. Paling tidak pun 3bulan sekali ke..

Sabtu, 13 Februari 2016

KENAPA ADA MANUSIA BUSUK HATI! PENDENGKI!!

7:00 PTG 8 Comments
KENAPA ADA MANUSIA BUSUK HATI! PENDENGKI!! KENAPA???!!!

Assalamualaikum..

Ya Allah..
Tak tahu nak cakap macam mana. Geram sangat sangat!!..
Kenapa dalam dunia ni wujud manusia perangai yang lebih teruk dari Syait**? Ok.. Paham-paham sendiri la ye apa yang saya maksudkan. Takyah nak kecam sangat apa yang saya tulis ni. Tapi hakikatnya memang ada manusia yang perangai macam tu..

Cerita dari bakal adik ipar.


GIVEAWAY EPHYRA 2016 BY NAOMIE LICOUZ

4:50 PTG 3 Comments
Assalamualaikum.. Hai readers..

Jalan-jalan jumpa pula giveaway ni.. Nak-nak pasal produk EPHYRA!.. Ehhh, suka laaa sangat.. Sebab rasa macam dah jatuh hati sangat dengan produk ephyra ni.. Mana nak tahu kut-kut ada rezeki yang sangkut ke kan?


'DAZS - DONUTS & COFFEE

3:00 PTG 3 Comments

Assalamualaikum.. Hai readers..

Cerita minggu lepas. Jalan-jalan ke bahau. Kata ddy zara nak ke Billion. Udah ku bilang mesti tutup sebab raya cina pertama. Tak percaya. Kan... Sangkaanku benar belaka.. Ehhh, macam lagu pula.. hehe


Nak Minta Idea, Boleh?

12:24 PTG 3 Comments
Assalammualaikum.. Hai readers..

Kita dalam proses nak manfaatkan mesin jait pemberian suami ni. Tapi blurrrr sangat nak mulakan dengan apa. Kita minat dengan produk budak. Tapi tu la.. Nak mulakan dari yang mudah dulu. Maklumlah, ilmu pun masih Zero.

Jumaat, 12 Februari 2016

MOOD

8:00 PTG 6 Comments

Assalamualaikum.. Hai..

Nak menaip.. Tapi takde mood nak mengarang..

Nak blogwalking.. Tapi takde mood nak membaca..

EPHYRA SKIN NANO

3:30 PTG 2 Comments

Assalamualaikum.. Hai readers..

Alhamdulillah.. 2 hari lepas dah sampai sample EPHYRA SKIN NANO yang diredeem dari Oceanlife Marketing Sdn. Bhd.
Haritu kan pihak ephyra ada promote siapa yang nak redeem. So, apa lagi.. Laju-laju la isi form kan..

Nak-nak sekarang ni kulit muka dah naik teruk. TIBA-TIBA je. Tak tahu pasal apa. Adakah tak sesuai pakai produk tu?? Erm.. Ntah la..

Layla Nursing Jubah Dari FEEDMILK

1:00 PTG 3 Comments

Assalamualaikum.. Hai readers..

Hukhuk.. Nak menaip ni dalam keadaan takde mood. Tapi nak share juga.. So, kena juga la taip kan.. Karang blog bersawang pula.. Takleh nak layan sangat mood kemalasan ni. Karang menjadi-jadi..

Haaaa, 

SEDEKAH

8:55 PG 1 Comments
Kupasan Kitab Ziarah ke Alam Barzakh (Al Imam Jalaluddin As-Suyuti)


KENAPA SI MATI LEBIH MEMILIH UNTUK BERSEDEKAH SEANDAINYA DIA DIKEMBALIKAN KE DUNIA.

google

Sebagaimana firman Allah, "...wahai Tuhanku, alangkah baiknya Engkau lambatkan kedatangan ajalku ke suatu masa yg sedikit saja lagi, supaya aku dpt bersedekah....." -(surah al munafiqun:10)

Khamis, 11 Februari 2016

Jahitan : Bantal

9:22 PTG 2 Comments
Assalammualaikum.. Hai readers..

Alaaaaa.. Jait bantal pun nak kecoh kan?? Haha.. Teruja sekejap. Hihi.. :D
Sebenarnya dah lama nak tukar bantal ni.

Bantal lama yang gambar bawah ni. Bantal ni dah lama sangat. Dari sebelum tunang lagi dah wujud dah. Bererti dah 3 tahun juga la usia dia..


Perangkap Had Laju.

10:45 PG 5 Comments
Senarai Lokasi Pemasangan Kamera Perangkap Kelajuan/ Speed Trap Di Jalan Raya Malaysia yg telah dipasang oleh pihak PDRM:




PLUS North Bound 
(ke Utara)

Rabu, 10 Februari 2016

DRYPERS TOUCH

6:30 PTG 7 Comments

Sample Drypers Touch Free.

Assalamualaikum.. Hai readers..

Cerita bulan lepas. Dapat email tuk redeem Drypers Touch ni. Drypers baru kan. Saja la nak tahu kualitinya macam mana. Almaklumlah.. Nak membelinya rasa macam diluar kemampuan. Haritu tengok kat tesco sampai harga Rm55.++ Tak mampu nak pakaikan lampin PAKAI - BUANG mahal sebegini.

Alang-alang boleh tebus, so kita try yang free ni dulu ye. hehehe..

Cintai Keluarga Hingga Ke Syurga..

1:00 PTG 4 Comments
Assalamualaikum.. Hai readers..

Alaaaaa.. Lupa nak share kat sini pasal buku-buku yang ada promosi. Maklumlah, bz dengan keluarga dan hal tersendiri masa cuti haritu kan.. Harini baru perasan promosi ni berakhir malam ni..


8 Jenis Makanan Yang Membantu Wanita Cepat Hamil

11:30 PG 6 Comments

8 Jenis Makanan Yang Membantu Wanita Cepat Hamil


Selain usaha melakukan rawatan perubatan membantu wanita yang sukar hamil, jenis makanan yang dimakan juga sebenarnya membantu meningkatkan kesuburan sehingga boleh mempengaruhi potensi untuk mengandung.
 
Jadi, kepada yang wanita yang masih belum berjaya mengandung selepas beberapa bulan atau tahun berkahwin apa kata amalkan makanan ini. Mana tahu lepas ini rezeki anda berjaya mengandung.
 

Salah Satu Tempat Percutian Menarik Di. . . .

8:18 PG 8 Comments
Assalamualaikum... Hai readers..

Dah puas bercuti? Ehhh, belum? Takpe-takpe.. banyak masa lagi nak bercuti.. tunggu nanti cuti sekolah ke.. nak sambut anniversary ke.. 

Haaaaa, cuti 4hari ni mesti ada yang melangsungkan perkahwinan kan? Opkos laa dah penat segala majlis, teringin pula nak raikan hari bahagia tu berdua kan? Luangkan masa bersama pasangan pula.. Ye dok?

Tapi pening nak pilih destinasi?? haaaa, jangan pening-pening.. banyak tempat menarik tau.. Salah 1 nyaaa kat sini..

v
v
v
v
v


Selasa, 9 Februari 2016

6 Petua Paling Mudah Untuk Lebatkan Rambut Bayi

7:00 PTG 3 Comments

6 Petua Paling Mudah Untuk Lebatkan Rambut Bayi


Ada bayi yang lahir dengan rambut lebat dan hitam. Ada pula yang lahir rambut nipis dan sedikit. Biasanya lepas lahir, bayi akan dicukurkan rambutnya sehingga botak dan kebiasaannya dalam tempoh
sebulan rambut barunya akan tumbuh semula.

Tetapi ada juga yang jenis lambat tumbuh rambut, sampai ulang tahun pertama masih lagi berambut nipis dan halus. Kalau anak lelaki, mungkin kita tak kisah tapi kalau anak perempuan, ibu pun mulalah risau sebab tak boleh hendak hias rambut anak dengan reben dan hairband.

Mungkin boleh guna salah satu petua berikut untuk lebatkan rambut bayi anda. Mana tahu ada yang sesuai.

Isnin, 8 Februari 2016

" Segmen Ucing Nak Url 3 "

11:06 PTG 3 Comments
http://ucingkadayan.blogspot.com/2016/02/segmen-ucing-nak-url-3.html
Segmen Ucing Nak Url 3



Hi Blogger Segmen Ucing Nak Url kembali Lagi "Ucing Nak Url Bahagian 3" Kepada yang ketinggalan Segmen Ucing Nak Url Bahagian 2 .Bolehlah Menyertai Segmen ini.40 Penyertaan akan Menyaksikan Artis Popular Dari Hollywood Dalam Bulatan Merah.Siapakah Artis Tersebut .?



Syarat-syarat nya Mudah :



1) Follow Blog Ucing Kadayan Dan Google +

2) Buat Tajuk Post " Segmen Ucing Nak Url 3 "

3) Copy Semua Coding yang telah disediakan dalam box dan Paste ke dalam Ruangan Html dan Publish.

4) Tinggalkan Url Post Anda ke Ruangan Komen Disini.



 Url Post Anda Akan Saya jadikan Home Blog Anda,Tarikh Tutup Segmen 17-2-2016.Jangan lepaskan Peluang Untuk Menyaksikan Artis Terkenal Dan Popular Dari Hollywood..!!


Ahad, 7 Februari 2016

Khamis, 4 Februari 2016

Awak Nak Makan Apa??

9:00 PG 16 Comments
Betul ke tandas kat malaysia ni paling teruk??

Assalamualaikum.. Hai readers..

Ni kisahnya hari jumaat kelmarin.. Anak dara ni sekarang kalau mood baik, time mamanya masak, dia pun akan ikut masak. Selalu dok susun besen. Kali ni dia minta kuali yang tergantung. Yang tergantung tu hat besar, mujur kuali kecik ni tak guna..



Rabu, 3 Februari 2016

Risiko Virus Zika Terhadap Ibu Mengandung. Sangat Bahaya!

9:00 PTG 8 Comments
Hari ini nama virus Zika tiba-tiba menjadi sangat popular. Ia telah menimbulkan kebimbangan dalam kalangan masyarakat apatah lagi ia dikatakan penyebab bayi yang dilahirkan berkepala kecil seperti yang berlaku di Brazil.

Fahami beberapa fakta tentang virus Zika ini supaya anda lebih berwaspada dan mengambil langkah berjaga-jaga terutama wanita mengandung.



Rezeki Dikongsi Bersama :)

12:00 PTG 8 Comments
Assalamualaikum.. Hai readers..


Alhamdulillah.. Niat nak buat kan sambal ni tuk bagi pada F.I.L dah terlaksana...

amen.. Syukur alhamdulillah..

Tunggu turn opah zara pula yang nak merasa sambal ikan bilis kering ni.. :)

"MEGA GIVEAWAY INSPIRASI 2016 BY CIK AKAK "

9:27 PG 7 Comments
♥ Assalamualaikum ♥

"MEGA GIVEAWAY INSPIRASI 2016 BY CIK AKAK "

Alhamdulillah bersyukur ke hadrat ilahi dengan limpah kurnianya, akhirnya Mega giveaway ini berjaya dilancarkan. Terima kasih kepada 21 sponsor yang sering memberi kerjasama yang baik. Dengan lafaz "Bismilah" cik akak membuka tirai "MEGA GIVEAWAY INSPIRASI 2016 BY CIK AKAK ".

klik banner - join 
Syarat-syaratnya :-
  • Follow blog, Follow Instagram, Follow Google+ & Like Page Facebook - Rujuk Entri SINI (syarat Follow Instagram, Follow Google+ & Like Page FB hanya kepada peserta yang memiliki mana-mana akaun yang dinyatakan seperti di atas).  
  • Letak link blog ini dalam senarai bloglist anda -  [ Cik Akak ] [ Eyja ] & [ Pn. Wawa ] - **syarat ini wajib kepada semua peserta sepanjang tempoh Mega Giveaway ini berlangsung.
  • Buat entri bertajuk "MEGA GIVEAWAY INSPIRASI 2016 BY CIK AKAK "
  • Copy coding yang disediakan & paste kan dalam ruangan HTML
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini 
  • Giveaway berlangsung 01.02.2016 - 26.02.2016
  • Giveaway tamat 26.02.2016 jam 11.59 malam
  • Pemenang dinilai melalui RANDOM.ORG & PENGUMUMAN PEMENANG PADA 29.02.2016.

Entri giveaway rujuk blogger : Kak Mialiana



nota : moga ada rezeki disini..  amen.. :)

SENARAI LINK BLOG JANUARI

9:02 PG 4 Comments
Assalamualaikum..


Terima Kasih buat kawan-kawan yang sudi join pencarian link blog untuk blogwalking ni.. So harini saya publish antara link yang disenaraikan untuk blogwalking bulan januari ye.. Ada rezeki nanti saya buat lagi ye.. Nak tengok kawan-kawan yang sama juga yang join atau ada kawan-kawan yang lain.. :)

Happy blogwalking ya buat semua.. :)

Selasa, 2 Februari 2016

Pencarian Link Blog untuk Blogwalking

9:59 PTG 26 Comments
Assalamualaikum readers, blogger.. Hai..


Di kesempatan ni, saya bukan nak bersegmen tau.. Cuma kalau boleh, jika diizinkan, tiap-tiap bulan saya nak buat Pencarian Link Blog untuk Blogwalking.. Bukan semata-mata untuk saya je, mana tahu kawan-kawan juga kan?

Gadjet 2016 : Singer 8280

7:43 PTG 9 Comments
Assalammualaikum.. Hai readers & bloggers.

Alhamdulillah.. Gadjet impian dah datang. Welcome to my house ye syng.. Hihihi..
Tq ddy zara sebab belikan gadjet idaman ni. Hihihihik..




Hampir 2tahun juga la tak menjait. Sejak duduk gemas ni. Bersabar je, akhirnya berjaya miliki mesin jahit ni. Lepas ni boleh la merempit.