Ahad, 31 Januari 2016

31 Hari Dah Berlalu..

6:30 PTG 2 Comments
Assalammualaikum.. Hai readers..

Kejap betul masa ni berlalu kan. Rasa macam baru je masuk tahun baru. Rupanya dah berakhir 31hari untuk bulan januari.



Luja Denim Jubah

9:24 PG 1 Comments
Assalammualaikum.. Hai readers.. 

Nak tanya, ada yang berminat dengan jubah denim ni?? Sangat cantik dan kemas. 

Sesuai digayakan secara kasual mahupun santai. .


Panggilan Terakhir!

9:00 PG 0 Comments
Anak asik BZ dengan SMARTPHONE?? Ehhhh, bahaya! Apa kata ajak mereka untuk lakukan aktiviti ni

Assalamualaikum.. Hai readers..

Harini nak share lagi buat semua peminat novel.. harini dah 31 Januari dah.. Harini hari last okay untuk promosi setiap novel yang ada di BOOKCAFE! Korang dah shopping ke belum ni..

Sabtu, 30 Januari 2016

Selesai Shopping Dengan Voucher.. ..

10:35 PTG 4 Comments
Assalammualaikum..

8 perkara ni boleh buat kita kaya??

Harini balik melaka. Sebelum balik umah mil, ajak ddy ke aeon ayer keroh ni. Saja berjalan. Sambil niat nak tebus voucher Rm40 tu la.. Kunon-kunonnya nak beli la baju mama sehelai, zara sehelai. Tapi...

Alahai.. Nilai rm40 sekarang ni macam tak nampak barang je bila membeli. Kalau kata aeon tu nak shopping rm40, macam tak nampak apa sangat kan. Tapi bersyukur juga sebab shopping sesuatu tanpa perlu kuar ringgit sendiri dengan banyakkan..


Masih Diskaun!

9:00 PG 1 Comments
Kebahagiaan memang tak boleh dibeli dengan wang ringgit, tapi kebahagian boleh tercipta dengan 8 perkara ini.. 

Assalamualaikum.. Hai readers..


Ada yang pening nak beli bahan bacaan kat mana? Ehhh, jangan pening-pening.. BOOKCAFE kan ada.. tak perlu susah payah start enjin kereta pun tau. dok tenung depan laptop tu, haaa, klik-klik je mana yang berkenan. senang kan?

Jumaat, 29 Januari 2016

Wanita Mungkin Dapat 14 Risiko Ini Kalau Mengandung Lewat Usia

4:44 PTG 1 Comments
Betul ke U MOBILE HERO PLUS paling jimat?? Boleh baca kat sini untuk ketahui..


Assalamualaikum.. hai readers..

Doktor kata kalau wanita hamil di lewat usia ada banyak risikonya, bukan sahaja kepada kandungan, malah kepada ibu juga.

Bagaimanapun menurut Dr.Rasliza Ramli, doktor pakar O&G di Hospital Pakar KPJ Kajang, secara amnya, tiada had umur tertentu untuk mendefinisikan kehamilan lewat usia, tetapi banyak kajian menunjukkan bahawa wanita di pertengahan usia 30-an jika hamil, menghadapi risiko yang lebih besar untuk mengalami komplikasi kehamilan.



Kerepek Rangup Oat

10:00 PG 6 Comments
Assalamualaikum..

Orang kata, nak seribu daya, taknak beribu-ribu dalih.. ehhh.. betul kan? hihihi..
Bila dah duduk rumah ni, ada je benda boleh dibuat, maka kita buat aje la kan.. Antara rajin dengan tak je...



Khamis, 28 Januari 2016

Nak Jimat? Jom Cuba 6 Tip Ini.

12:00 PTG 2 Comments
Assalamualaikum..

google

Kos sara hidup yang semakin meningkat pada masa kini turut memberi kesan kepada peningkatan perbelanjaan barangan keperluan membesarkan anak.

Siapa yang tidak mahu berjimat dalam membelanjakan wang. Tetapi dengan peningkatan harga pada kebanyakan barangan keperluan seharian, kita tidak mampu untuk melaksanakan amalan berjimat cermat.

Apatah lagi sekiranya ia melibatkan barangan keperluan wajib seorang anak. Kita sedia maklum, kos untuk membesarkan seorang bayi melibatkan 'harga' yang sangat mahal. Keperluan wajib seperti susu, lampin pakai buang, pakaian, makanan dan lain-lain diketahui mahal harganya.

Khas Buat PEMINAT NOVEL !

9:00 PG 7 Comments
Assalamualaikum.. Hai readers!

Nak tanya, siapa kat sini kaki novel? Tak kira la novel jenis seram ke, romantik ke.. Ni nak bagitahu ni.. Sekarang ni Bookcafe tengah buat sale tau untuk apa jenis Novel sekalipun. So, alang-alang dah hujung bulan ni, ditambah pula dengan BRIM, so apa lagi.. Meh la grab sebuku dua novel ni.. Buat tambah-tambah novel yang tersedia ada tu.. 


Rabu, 27 Januari 2016

Lumrah Kehidupan.

8:30 PTG 2 Comments
Assalamualaikum..


Lumrah kehidupan | Alhamdulillah.. Setakat ni tak pernah lagi la kut orang tanya benda macam ni sampai naik stress nak menjawab. hihihi..

Sambal Bali Ayam

11:30 PG 4 Comments
Assalamualaikum..

Sambal Bali Ayam | Nikmatnya kalau dapat makan dengan nasi panas dalam keadaan perut yang sangat lapar! Meh saya share resepi yang dikongsi oleh kawan baik saya.. :)



Alhamdulillah..

8:16 PG 7 Comments

Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. Terasa tenang je pagi ni..

Moga Allah sentiasa memberi ketenangan buat kita semua..

Amen..

Selasa, 26 Januari 2016

MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz

7:42 PTG 7 Comments






Assalamualaikum
MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz | MAA Takaful berhad merupakan satu syarikat insurance yang telah lama bertapak di Malaysia. Simpanan bertakaful MAA adalah simpanan yang dilaburkan di dalam dana syariah, yang menepati segala aspek- aspek yang telah ditetapkan dalam islam. Dana ini juga dilindungi oleh PDIM yang menjaga institusi perbankan dan insurans sekiranya terjadi apa-apa kepada syarikat pelaburan.


Peningkatan kos sara hidup yang tinggi kadang kala memaksa kita untuk membuat persediaan keewangan awal bagi mengelakkan sebarang kemungkinan yang tidak diingini berlaku pada masa akan datang. Lebih-lebih lagi persediaan KOS PENDIDIKAN ANAK-ANAK masa kini. Mennyedari masalah ini, MAA Takaful dengan berbesar hati menghulurkan tangan kepada anda para Ibu Bapa bagi membimbing anda dalam merancang keewangan dari aspek pendidikan anak-anak anda. Dengan perancangan keewangan ini, anda bakal menerima sebanyak RM 25 930.00 dengan hanya penyimpanan RM 100 setiap bulan. Memang berbaloi. Untuk maklumat lanjut sila klik (DI SINI).  




Bagi membantu anda mendapatkan maklumat terperinci tentang Pakej Pendidikan Takaful ini, boleh lah bertanya dengan mana-mana agent MAA Takaful ataupun bertanya secara personally dengan Encik Nizam di talian 0176338008 (call/whatsapp/telegram). Sudah pasti layanan istimewa akan diberikan. (Klik di sini kalau nak mengurat abang Nizam ni yer)


Anda semua inginkan barangan seperti Diari dan Cash khas dari MAA takaful? Jom join MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz. Syarat-syarat seperti berikut:


Syarat-syarat:


1. Sila follow blog di bawah
2. Buat satu entri SEBIJIK macam entri ni siap dengan banner dan backlink segala bagai dengan tajuk MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz. Nak mudah copy and paste coding kat bawah ni jer (WAJIB)



3. Dah sudah buat entri SEBIJIK macam entri ni, paste link URL entri dalam runagan komen di bawh ni.


Mudah kan? 3 step je. Tak banyak la. Hehehe 


Hadiah yang bakal di menangi


Tempat pertama - RM50 + Diari Khas dari MAA
Tempat kedua - RM 30 + Diari Khas dari MAA
Tempat ke tiga - RM 20 + Diari Khas dari MAA
Saguhati 1 - Diari Khas dari MAA
Saguhati 2 - Diari Khas dari MAA
Saguhati 3 - Diari Khas dari MAA


Pemilihan pemenang adalah secara random by Random.org


Jangan lupa join tau. Sila la war-warkan pada yang lain. Tarikh Tutup Penyertaan adalah pada 31 Januai 2016. 


**Senarai peserta akan di kemaskini dari semasa ke semasa.


With Love
Papaglamz


-seikian-










Hidup SEGAN, Mati TAK MAHU.

7:01 PTG 4 Comments
Assalamualaikum.. hai readers..

Pokok Kunyit .


Tanam dari tahun lepas lagi. Minta dari makcik kat kampung. Maklumlah, duduk kat gemas ni macam susah je nak cari daun kunyit. Kalau nak guna untuk masakan pun bukanlah banyak. Nak membeli macam tak berbaloi. Maklumlah, kalau beli dah berkeping-keping daunnya. Dah tu beringgit-ringgit gamaknya. Kalau beli banyak-banyak pun, bukannya nak guna hari-hari untuk masakan, kan? Setakat ni memang tak pernah beli lagi la. Tapi perasan ada terjual.

Isnin, 25 Januari 2016

Suami, Sila Buat 12 Perkara Ini Bila Isteri Hamil.

2:00 PTG 3 Comments
Assalamualaikum..


Wahai Suami, Sila Buat 12 Perkara Ini Bila Isteri Hamil | Kadang-kadang, para suami sukar hendak faham keadaan isteri bila sedang berbadan dua. Macam-macam kerenah dan perubahan yang berlaku kepada isteri. Ketika isteri mengandung, suami janganlah membiarkan isteri keseorangan melayan emosinya yang tidak stabil itu.


Suami kena bertanggungjawab dan beri perhatian kepada isteri kerana ketika itu perasaan isteri sangat sensitif. Dia sangat memerlukan perhatian daripada suami yang dicintainya. Ada beberapa perkara ini yang mesti dibuat oleh suami sepanjang si isteri mengandung.



PROMOSI SAH SEHINGGA 31 JANUARI 2016!

11:30 PG 0 Comments
Assalamualaikum..



Ada antara kawan-kawan yang tengah mencari bahan bacaan berbentuk pengetahuan untuk bisnes dan motivasi?? Jangan pening-pening kepala, kawan-kawan boleh cari bahan bacaan tersebut di BOOKCAFE. Jangan lepaskan peluang ye. Bermula dari 13 januari haritu, bookcafe adakan promosi hebat ye sehingga 31 januari ni.



Cinta Si Wedding Planner satukan Mira-Adi Putra

9:00 PG 2 Comments
Assalamualaikum..

google

DRAMA bersiri Cinta Si Wedding Planner semakin mendapat perhatian penonton slot Akasia di TV3.

Di sebalik penglibatan Adi Putra, seorang lagi teraju utamanya yang memainkan peranan sebagai Izara Batrisya mula menjadi perbualan peminat seni.
Bukan bersandarkan paras rupa semata, tetapi empunya nama Nur Amirah Filzah Badioezaman berjaya memikat hati penonton kerana personalitinya sebagai seorang perancang perkahwinan menerusi drama bersiri itu.

Segmen Blogwalking + Bloglist #2

7:00 PG 3 Comments
Assalamualaikum..

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ

اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ




(klik banner kalau nak join)

Ahad, 24 Januari 2016

12 Tip Kalau Nak Suami Sayangkan Anda

11:00 PG 4 Comments
Assalamualaikum..


Sebagai isteri, tentu sahaja kita mahu menjadi orang yang paling disayangi dan dicintai oleh suami. Cinta dan kasih sayang perlu dibajai sentiasa agar ia terus berkekalan hingga ke akhir hayat. Sudah tentu ia memerlukan usaha dan inisiatif daripada pihak isteri sendiri.

Sabtu, 23 Januari 2016

5 JANDA MUDA HOT ANAK DUA

12:00 PTG 5 Comments

5 JANDA MUDA HOT ANAK DUA | Selepas perceraian Fasha Sandha, menambahkan lagi bilangan selebriti yang bergelar Miss J di negara kita.
Berikut disiarkan lima selebriti janda muda hot yang mempunyai dua orang cahaya mata. 

GOYANG KAKI, TAPI DAPAT DUIT?

8:30 PG 4 Comments
Assalamualaikum..


Kemain mendalam maksudnya ni..

erm.. lepas ni nak beli mesin jahit jugak la.. hehehe..

goyang kaki, cukup masa duit pun masyuk kan..

In Shaa Allah..

Bila laaa nak ada rezeki dapat 'gadjet' baru ni.. T_____T

Jumaat, 22 Januari 2016

Maksudnya..

3:30 PTG 3 Comments
Assalamualaikum.. 


Nak Ke KOREA dengan harga RM359??



Hai awak.. awak.. janganlah lah sedih-sedih..

Maksud lelaki tu jarang chat dengan kita mungkin dia bizi tu.. yela, kehidupan kita semua kan tak sama.. 

ada yang masih belajar, ada yang dah bekerja, ada yang bekerja sendiri, tentunya kena diberi perhatian.

Isi Kandungan Parcel. .

10:00 PG 9 Comments
Assalamualaikum...

Salam Jumaat buat semua.. happynya rasa dah hari jumaat.. boleh relax-relax sikit kan.. Yang mana bekerja pun mood mesti tak sabar nak cuti kan?

Semalam ada saya share dapat PARCEL kan? haaaa.. harini nak share la apa isi kandungan dalam parcel tu.. 

Jeng.. Jeng.. Jeng.. 


Mudahnya Mengurus Kekayaan dalam Islam

8:00 PG 0 Comments


SinopsisBuku ini dihasilkan atas kesedaran bahawa ramai individu menghadapi dilema dalam pengurusan kewangan dan ingin tahu bagaimana beralih kepada sistem yang patuh syariah. Oleh itu, buku ini menerangkan pelbagai penyelesaian praktikal berlandaskan syariah telah dihuraikan oleh para ulama untuk mengatasi dilema kewangan peribadi anda. Ianya sesuai untuk pengamal industri kewangan seperti ejen takaful, konsultan unit amanah dan perancang harta pusaka kerana ia mengandungi proses perancangan kewangan secara menyeluruh. Semoga ilmu ini menjadi nilai tambah dalam memberikan perkhidmatan yang profesional kepada pelanggan anda.

Khamis, 21 Januari 2016

Parcel.

8:29 PTG 6 Comments
Assalammualaikum..  Hai readers..



Terima parcel macam ni tentunya buat si penerima akan rasa teruja kan? Nak-nak kalau ianya sesuatu yang tak dijangka. Indah sangat!

The Power Of 'Kelaparan'..

2:00 PTG 8 Comments
assalamualaikum..



Kisah Petang Semalam. Balik dari checkup zara, rasa lapar la pula walaupun sebelum keluar tu dah makan nasi. Balik tu apa lagi, buat apa yang patut. Sebelum tu buat agar-agar bandung. Sebab nak perabihkan susu cair yang dah nak dekat expired tu. tengok ok lagi. So mengodek la agar-agarnya dulu.


Nak tahu Resepi Laici yang ohsem??

Kehamilan dari Prakonsepsi sehingga Kelahiran

12:00 PTG 1 Comments

Review

Buku ini mengandungi panduan utama untuk fasa awal kehamilan, kelahiran, sehingga minggu-minggu terawal bersama bayi baru lahir. BabyCenter adalah sumber rujukan yang boleh dipercayai oleh lebih 16 juta ibu bapa di seluruh dunia.

Diari Zahra : Checkup Setahun 4 Bulan

10:00 PG 3 Comments
Assalammualaikum.. Hai readers.



Checkup Setahun 4 Bulan, 20 Januari 2016. Isnin haritu cancel. Jadual baru sekarang ni. Jadinya kena postpone ke tarikh semalam.

Alhamdulillah, perkembangan berat pun okay la. Sebab nurse pun tak bising apa-apa kan, jadi happy la sepanjang lepas check.
Berat dah 8.8kg. Masa setahun haritu berat ngam-ngam 8kg. Okay la nak oii.. Janji naik. Mama pun happy. Sebab terasa macam banyak naiknya. Yela, lepas 4bulan check balik kan. Hehehe.. Tunggu setahun enam bulan nanti pula timbangnya. Harap harap la naik. Sebab sekarang ni ada masa payah sangat nak makan. Memilih kadang tu. Bukan kemain lagi!

TAWARAN MELELEH, DISKAUN MENCANAK.. HARGA MENJUNAM!!

8:00 PG 1 Comments
Assalamualaikum..

Hai readers.. ada ke yang tengah mencari bahan bacaan? Ni nak war-warkan ni, BOOKCAFE  tengah adakan TAWARAN MELELEH, DISKAUN MENCANAK.. HARGA MENJUNAM!!

So, apa lagi.. jangan lepaskan peluang ye. Tawaran hebat kembali lagi.. :)





Jangan lepaskan peluang ye.. klik je pada banner tu.. In shaa Allah sampai la ke Bookcafe tu.. :)


7 Langkah Menjana Pendapatan Melalui YouTube

7:00 PG 1 Comments

Adakah anda ingin mempelajari tentang cara-cara menjalankan perniagaan Internet menggunakan YouTube? Adakah anda ingin mengetahui rahsia yang disimpan oleh usahawan perniagaan Internet tentang bagaimana mereka Berjaya menjana pendapatan ribuan ringgit menggunakan YouTube?
 
Sekirannya jawapan anda adalah “ya”, buku ini perlu anda miliki. Terdapat pelbagai teknik dan rahsia telah disingkap untuk membantu anda menjana pendapatan. Anda sudah tentu tidak mahu ketinggalan untuk mengetahui rahsia-rahsia tersebut. 

Rabu, 20 Januari 2016

Belanja sakan di Eropah.

10:43 PTG 2 Comments


Hujung tahun lalu, pelakon drama Hello Mr Perfect, Ruhainies, 24, bercuti bersama keluarga di Amsterdam dan London selama 16 hari.
Menurut Ruhainies atau nama sebenarnya Nur Ruhainies Farehah Zainul Ilyas, percutian itu adalah yang pertama sepanjang bergelar artis.
“Sudah jadi tradisi keluarga saya akan bercuti pada hujung tahun. Pada 2014 kami ke Korea dan hujung tahun lalu Eropah pula jadi destinasi pilihan.
“Meskipun nilai mata wang negara jatuh, saya dan keluarga tetap meneruskan percutian ini memandangkan sudah lama dirancang,” katanya.

Giveaway Cash RM500 Jan 2016 by Emas Putih

7:27 PTG 15 Comments
Giveway January Cash RM500 by Emas Putih|  Salam. Dijemput join GA uzu ni. GA pertama untuk tahun 2016.  Sila tekan banner kalau nak join GA ini. Terima kasih.
[Tekan Banner Di Atas Untuk Join]
Ini ada satu produk baru yang membantu menghilangkan jerawat dalam masa 24 jam iaitu REFINITY Acne Hydrogel ! Ada 6 sebab kenapa anda perlu mencuba hilangkan jerawat anda dengan cepat iaitu :

1. PANTAS BERTINDAK
Formulasi Acne Hydrogel FOKUS pada rawatan jerawat dan bekas jerawat bagi menjadikan wajah anda kembali licin bersih berseri.

2. SENANG & MUDAH
Hanya sapu 2 kali sehari dan tunggu hasilnya. Cepat meresap dan kering tanpa rasa kesan minyak.
3. SESUAI UNTUK KULIT SENSITIF
Tidak seperti produk lain di pasaran, Acne Hydrogel diperbuat dari bahan herba Asli yang sangat efektif dalam rawatan jerawat dan bebas dari bahan kimia. Oleh itu, ia sangat sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.

4. PENGIKTIRAFAN
Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (NOT151105679K) dan Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PO-BMF-PPIM01407). Diyakini halal dan dijamin keberkesanannya.

5. 98% PENGGUNA BERPUAS HATI
Hampir 10,000 botol dijual setiap bulan dan hampir kesemua pengguna berpuas hati dengan kesannya. Setiap hari kami menerima testimoni positif dari pengguna.
Sesiapa yang berminat boleh dapatkan REFINITY Acne Hydrogel di http://refinity.com.my/ . Hilangkan jerawat anda semudah A B C dan sepantas kilat dalam masa 24 jam !! 

Harga  : RM70 sebotol / 2 botol RM130 *hargapromosi*

Giveaway January2016 Cash RM500 by Emas Putih disponser oleh Emas Putih , dan Refinity Malaysia. Terima kasih kerana join GA ini :)

SALE Di NILE.COM

12:30 PTG 5 Comments
Assalamualaikum..

Waa... Nak chinesse new year ni, sana sini ada sale kan? Huntongggg sangat kalau nak bershopping ni.. Saya nak bershopping sakan memang tak dapatlah kan.. Wang Ringgit tu perlu digunakan untuk ke perkara yang lebih penting.

Tapi TAKPE, saya share la sikit-sikit info yang boleh dikongsi ye. Mana la tahu ada yang nak bershopping kan. Maklumlah, dah nak hujung bulan ni. hihi

Siap ada free delivery ye.. Ruginya tak shopping.. sobbb

ONE customer is limited to grab ONE item only.


Soto Ayam

10:00 PG 6 Comments
Assalamualaikum..


Siapa peminat SOTO AYAM?? Kita geng.. hehe.. Sedapnya la hai. Alhamdulillah.. dapat buat rasanya sebijik macam air tangan mak!

Meh kita share resepinya ya.. Selamat Mencuba! :)

Sarapan Pagi PENTING.

8:26 PG 3 Comments
Assalammualaikum.. Selamat Pagi..


Bila dah pegang title seorang ibu, semestinya kita akan sibuk dalam menguruskan sarapan pagi buat keluarganyakan? Si ibu akan sentiasa si anak terutamanya makan sebelum ke sekolah supaya peroleh tenaga.
Tahukah anda, si ibu la sebenarnya paling kalut dalam semua ni? Tapi dengan adanya TIPS ni, rasanya si ibu dapat memudahkan kerja. Jom semak apakah TIPS yang terbaik ni.

*Pening kan bila pagi-pagi nak siapkan menu untuk keluarga.

Selasa, 19 Januari 2016

Voucher KFC daripada Whohaa

6:36 PTG 7 Comments
Assalamualaikum.. 

Hai semua.. Harini saya nak share sikit tentang 'kerajinan' saya dalam dok menjawab survey di Internet ni. Apa salahnya kita berkongsi ilmu sikit kan? Ni antara ganjaran yang saya telah tebus.




Kali ni, saya peroleh Voucher KFC RM10. Kebetulan ddy zara pun join sama. Then mata point pun dah cukup untuk tebus voucher ni, jadi saya tebuskan juga. So, dapatlah 2 voucher ni..

Voucher ZALORA RM100 Ditebus Dengan Barangan. . . .

9:00 PG 8 Comments
Assalamualaikum..

Hai readers!.. Rezeki berblog untuk tahun 2016. Syukur Alhamdulillah. Setahun rasanya perit tanpa rezeki yang 'best' sedikit dari dunia berblog. Tahun ni Allah beri keizinan untuk merasainya.

Minggu lepas dapat tawaran dari Zalora. Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah.. Ternanti-nanti juga rezeki dari ZALORA ni. Maklumlah, teringin juga seperti rakan blogger yang lain kan? Alhamdulillah saya dapat menyiapkan tugasan yang diberi dengan sebaiknya.

Dan sebagai sedikit 'ganjaran' diberikan Voucher Bernilai RM100 untuk ditebus dengan barang yang berada di Zalora.



Isnin, 18 Januari 2016

Diari Zahra : Setahun Empat Bulan.

8:30 PG 7 Comments
Assalammualaikum.. Hai readers.. Selamat Pagi.. 

Alhamdulillah.. Pagi ni bangun dengan semangat. Diharapkan perasaan semangat ni dapat diteruskan paling tidak sehingga tamatnya tarikh 18 januari ni.



Harini zahra genap setahun empat bulan. Jap je rasanya kan. Makin bijak. Makin buat orang geram. Makin pandai potpet-potpet. Pandai dah memahami bila orang cakap sesuatu. (Bukan semua perkara la).

Ahad, 17 Januari 2016

Tutorial : Halaman Pada Blog

12:27 PTG 3 Comments
Assalamualaikum..

Hai readers.. Harini nak buat tutorial sikit. Mungkin ada yang lebih arif bab ni. Tapi takpe, saya dengan seikhlas hati nak share juga. Sebab sebelum ni saya blur juga nak buat benda ni.



Okay. saya nak tunjuk sikit cara nak buat tajuk kat atas tu ye. Sekarang ada 4 page kat atas tu kan? Saya nak tambah 1 lagi. Contohnya saya nak ambik kisah zahra untuk saya paparkan kat situ. Sebagai contohnya, senang la sesiapa nak baca kisah zahra, boleh klik kat atas tu je. Nanti akan terpaparlah semua kisah zahra yang telah dilabelkan.