Ahad, 21 Ogos 2016

Betul. Fungsinya Tetap Sama!


Betul. Fungsinya Tetap Sama!


Assalamualaikum.. Hai.. Haritu terperasan status ni.. Betul sangat kata-kata tu.. Kalau saya ni kadang nak pakai sesuatu tu, takde pun mesti nak brand brand. Pakai ikut kemampuan orang kata. Apa yang kita manpu milik.



Contoh macam fon. Orang lain kalau tak dapat iPhone ke samsung ke mau tak senang hidup kan. Hehehe. Kalau saya tak kisah. Lenovo pun lenovo la.. Janji ada fon. Sebab fungsinya sama juga. Yang penting boleh call, whatsApp, instagram sume tu. 

Tapi kalau ada rezeki lebih tu tak kisah la kan. Yang penting, kita tak susahkan hidup sapa-sapa bila berkehendakkan sesuatu. 

16 ulasan:

  1. kdg2 dorg sebenarnya mahukan kepuasan.. bg dorg bila pkai fon, biar yg puas hati..
    tp bg saye samsung pon dh ok walaupon berangan nk pkai iphone.. hihihi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haah.. Bg yng berkemampuan ok je. Mcm kita ni xkje. Cari yng mmpu milik je. Hihiks

      Padam
  2. kalau ikut kehendak mau bln bln mkn maggie j kot. hahaha. sbb kalu blh smua nak..
    ukur bju di bdn sniri

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi.. Btl tu ciksu.. Jenuh cik abe juga klau nk ikut sgla kehendak..

      Padam
  3. kalau saya pulak, mahal sikit takpe, janji boleh pakai lama..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Btl. Tp depend pd brng yng dibeli la kn..

      Padam
  4. true, indeed! takut timbul sifat riak kalo miliki brg2 mewah huhu. tapi semua tu berbalik kepada niat why we want to buy such expensive item..

    BalasPadam
  5. orang dulu-dulu kata ukur baju dibadan sendiri. besar periuk besarlah kerak nasi. paling penting hati gumbira.

    BalasPadam
  6. Dunia je semua tu.. tak perlu dikejar sangat...sbb nanti semua tu akan dipersoalkan di akhirat kelak...

    BalasPadam
  7. Betul tu. Keperluan lebih ptg daripada kehendak. Akak pun tak kisah pasal jenama. Yang ptg fungsinya sama. Tapi kalau berkemampuan dapat beli yg mahal... Alhamdulillah. Jangan dek kerana nak puaskan kehendak. Kita sanggup pulak berutang sana sini. Susahkan orang lain.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Btl. Sama juga sy. Ada rezeki lbih blh bli yng mhal skit. Klau x, yng mmpu miliki je. Hehe

      Padam
  8. Betul tu. Keperluan lebih ptg daripada kehendak. Akak pun tak kisah pasal jenama. Yang ptg fungsinya sama. Tapi kalau berkemampuan dapat beli yg mahal... Alhamdulillah. Jangan dek kerana nak puaskan kehendak. Kita sanggup pulak berutang sana sini. Susahkan orang lain.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Btl. Sama juga sy. Ada rezeki lbih blh bli yng mhal skit. Klau x, yng mmpu miliki je. Hehe

      Padam
  9. ada beli sebab itu memang keperluan ada pula beli sebab kehendak.
    ikut ukuran badan sendiri aka pendapatan dan kemampuan kita sendiri juga,kalau rasa berbaloi beli lah,kalau tak penting,kita tahan dulu keinginan tu utk sesuatu yg lagi berfaedah. :D

    saya pun tak kisah sangat pasal jenama,sbb ikut kemampuan,janji kita ada dan dapat guna daripada tak ada.

    BalasPadam