Thursday, 19 February 2015

Pembelajaran Anak : Flash Card

assalamualaikum.. hai semuaaaa...

disebabkan zahra makin membesar, jadinya kena la juga kita didiknya dengan pelajaran kan.. so sekarang ni saya cuba tanamkan niat, 1bulan untuk 1 buku. macam daddy zahra buat selalu. 1bulan mesti ada 1 buku yng dibeli.

kalau setahun dah dapat 12buku kan? boleh la dia kumpul bahan bacaan pula. barang mainan zahra memang sikit. tak tahu nak beli apa. mainan yang ada ni pun dia dok campak campak bila orang suruh pegang.


Flash Card. bahan pembelajaran pertama. tengok dia suka. tapiiiiiiiii.. habis geram sampai nak masuk mulut. bila kita ambik dia mara. nampaknya dia dah tunjuk minat. cuma tunggu la dulu. kang tak dan paham lagi, flash cardnya habis rosak.

sekarang masuk kedai buku teruja nak beli buku untuk zahra.. hehehe.. so flash card ni hadiah sempena 5bulan usia zahra.. hehehe 

10 comments:

  1. Budak budak semua nak sumbat benda dlm mulut hehe

    ReplyDelete
  2. Baby cpt tgkap kalo ajar guna flashcard. Bagus dah ajar dari awal..boleh search kat youtube kaedah ajar baby guna flash card.

    ReplyDelete
  3. nt jd budak pndai zahra ni..
    =)

    ReplyDelete
  4. semoga zahra membesar menjadi anak yang pintar dan solehah..Aamin..

    ReplyDelete
  5. Baby besar zahra mmg minat masuk benda dalam mulut.tp jangan ingat dia tak tengok apa benda yg ada kt flash card tu kan..hadiah pertama yg memberangsangkan zahra.moga niat satu bulan satu buku tu tercapai.

    ReplyDelete
  6. hai sya mimi. salam perkenalan. nuha first time datang blog ni. Tahniah tau memang GA yang nile.com.my anjurkan tu.

    Jemput ke blog nuha ya. Entry terbaru tentang Bagaimana untuk berkata "TIDAK"

    ReplyDelete
  7. btl tu,,
    cari mainan yang boleh dia belajar..
    firash blm pandai masuk mulut lagi,,
    pegang pon sekjap je
    pastu campak jugak

    ReplyDelete
  8. Mmg umur2 mcm ni akan masuk mulut je kerjanya...mcm sekrng azwa dah xla masuk mulut sngt. So br le start ajar....tp kerjanya skrng nk koyak je pulak..hahahha

    ReplyDelete
  9. anak buah kita pun mcm tu. masa kecik2 semua benda masuk mulut. dah besar sikit ni, nak dikoyak2 pulak buku tu.

    ReplyDelete
  10. bab masuk mulut tu mmg x menahan sama dgn rania je.

    ReplyDelete

Sponsor

Comments