Friday, 27 February 2015

Demam

assalamualaikum.. selamat pagi..

semalam patutnya zahra kena cucuk 5bulan. tup-tup sebelum ke HTD badan dah start nak panas..! malam kelmarin pula dia dah start bersin-bersin. tak syak pape pun. mungkin habuk. fikir tu je la.

sekali pagi semalam masa dia meniarap tengok penuh hingus. terus fikir dia dah start demam.


harap my baby girl cepat sembuh. siapa ada petua nak turunkan suhu badan baby yang demam??

share ye..


*update laju-laju sebelum zahra jaga balik. cerita lain tunggu next entry ye.. bye..


Ohh yaa.. pemenang GA saya 2 orang lagi tak bagi details. sorang pemenang tasbih. sorang lagi hadiah di sponsor oleh +tenku butang . sila bagi details ye. TQ

17 comments:

  1. Kesian baby zahra. Aunty doakn moga cpt sembuh ya

    ReplyDelete
  2. alolololo kcian nya baby comel ni.. get well soon yew..

    ReplyDelete
  3. Bagi mandi dengan air yg dicampur apple cider vinegar (acv)
    atau air yg dicampur buah lemon
    Lumur badan Zahra dgn olive oil sambil selawat
    Lap2 badan Zahra selalu

    Ibu mkn bawang putih..khasiat tu Zahra akn dpt melalui susy ibu.

    Smg Zahra cpt sembuh insyaAllah...

    ReplyDelete
  4. Alolooo... tomeynyeee.. demam yee.. cepat sembuh ye sayang

    ReplyDelete
  5. semoga baby zahra sembuh...comel dia :)

    salam perkenalan sis

    ReplyDelete
  6. semoga cpt sembuh yerk syg zahra..
    agaknya zahra nak pandai meniarap ke ,merangkak ke itu yg kadang boleh buat bby demam..

    petua org2 tua kalau selsema lak tumbuk sikit kunyit letak dekat ats hidung antara mata tue.. inshaallah

    ReplyDelete
  7. olooo kesian zahra.. aunty za doakan bby cpt sembuh ye.. aunty pon kena selsema batuk2 huhu.

    ReplyDelete
  8. Allaaaaa sianya zahra...
    ayu ritu firash demam sehari pon dh pening ha tgk

    ReplyDelete
  9. owhhh jaga2..musim panas xmenentu ni....anak sedara sy pun kena mcm tu jugak tp Alhamdulillah dh ok

    ReplyDelete
  10. semoga Zahra cepat sembuh ya...

    ReplyDelete
  11. alahai...semoga zahra cepat sembuh...muahhhh...cikit....hihihi

    ReplyDelete
  12. Assalam sya,
    moga zahra cepat sembuh
    AMIN

    ReplyDelete
  13. alahai.sian dia.
    utk ciksu xda tips
    selsema dah 2 kli rania kena

    kali pertama masa umo 2 bulan lps cucuk 3 serangkai. ciksu just sapu kunyit hidup di batang hidung hingga ubun ubun.
    pastu buat minyak bawang putih sapu dkt dada n belakang anak
    mmber cik abe cdgkn beli vicks tuduNg pink

    kli kedua masa nk msk 6 bln
    ciksu try teknik percussion.alhamdulillah, 2 hari j terus baik.

    masa kali pertama kena tu, ada jupe doktor bg ubat ltk kt hidung tu tp ok x ok j

    ReplyDelete

Sponsor

Comments