Sunday, 22 February 2015

Akhirnya Dapat Juga! =)

assalamualaikum.. hai semua..

semalam berniat nak pergi rumah pakcik di palong.
niat nak ziarah.. maklumlah, sejak duduk gemas ni last saya 
pergi sana masa hujung bulan 11.
tu pun sebab mak abah hantar saya balik lepas habis pantang.

pastu bagitahu cousin nak datang harini.
sebab rasa tak seronok pula sebab haritu pakcik saya pun ada msg.
tanya bila nak datang umahnya.
saya bukan taknak pergi. tapi saya fail bab jalan nak ke rumahnya. hehe




then 1 lagi sebab, my husband selalu kena naik duty hari cuti.
so adalah lebih baik duk rehat aje la kat umah kan.
dan kebetulan ada 2orang my cousin tengah tunggu hari nak deliver.

so memang nak jumpa sesangat la mak buyung 2orang tu.. kihkihkih..
dan kebetulan my cousin cakap depan umahnya harini ada kenduri kahwin.
dan tuan umah pun dah pesan, sapa-sapa yang datang ajak makan sekali.
saya kan ngidam sesangat dengan nasi kenduri.

so selama berbulan ngidam, akhirnya dapat juga!!
di Palong 2 dapat merasa nasi minyaknya.
aduhai.. nikmatnyaaaaaaa.. Allah saja yang tahu!!

Puas tu jangan kata la..
masuk mulut je dah terasa nikmatnya.. ngidam dari mengandung 8bulan kut.
sekarang zahra dah 5bulan..

alhamdulillah.. 
akhirnyaaaaa dapat juga nasi minyak yang diinginkan.. hehe
kalau tidak, tunggu bulan 5 nanti la kut dapat makan nasi minyaknya.
tu pun sebab cousin kawin. kalau tak???
tak merasa laaa..

bak kata cousin 'langkah kanan' la mie.. merasa dapat makan nasi kenduri.. 
hihihi..

6 comments:

  1. mmg sgt menikmati la mkn nasi myk yg dh lame diidam2kan..
    ihiks..

    ade jgk rezeki nk mkn ns myk..

    ReplyDelete
  2. nasib dapat makan jugak apa yang diingini.. walaupun mengambil masa yang lama..

    ReplyDelete
  3. Amboi..lamanyer mengidam..alhamdulillah..dpt juga...

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah. rezeki mimie & zahra ;)

    ReplyDelete
  5. palong kt mana erk.n9 erk..
    alhamdulillah

    ReplyDelete

Sponsor

Comments