Nama Puteri Saya . . .

assalamualaikum semua.. selamat pagi..

maaf ye, buat masa ni tak dapat nak share lagi gambar baby.. atas permintaan ayah baby.. 

so, buat masa ni dapat share nama baby je dulu... ^_*


nama zahra ni berkenan sangat dari dalam perut.. hihi.. sebenarnya nak bubuh Zahra Husna.. tapi mak cakap nama husna dah ada dalam kalangan family. saya berkenan nama tu. then saya pun sebenarnya nak bubuh nama yang lain dari lain dari nama sedara mara or family saya..



so masa baby dah balik umah lepas kena warded tu, mak tanya nak buh nama apa.. so saya cakap la zahra husna. tapi mak nak lain, maka lahirlah Zahra Khadijah.. hihi.. punya la pening memasing nak carikan nama.. hihi
saya pula dah standby nama khadijah tu, secara spontan je keluar. bila semua dah takde idea, maka daddy nya pun setuju je..

nama ni saya yang cari.. selalu sangat orang letak 'nur', 'siti', 'nurul' kan.. jadi saya ambik kelainan tanpa semua tu, bubuh 2 nama ni.. nama yang ringkas dan pendek.

zahra - yang berseri
khadijah - nama isteri nabi muhammad

tapi panggil nya 'zara' je.. biar nampak ringan dan mudah nak disebut.. tapi saya duk panggil adik je.. hihihik.. selagi belum 'beradik', maka biarlah mama bagi rasa panggilan adik tu dulu.. ye dok?? :p


mudah-mudahan anak ini menjadi seorang anak yang solehah, taat pada kami dan menjadi contoh kepada bakal adik-adiknya nanti.. insyaAllah.. amin..

36 ulasan

  1. cantik namanya dan seindah maksudnya. tahniah atas kelahiran puteri tercinta

    ReplyDelete
  2. tahniah-tahniah tahniah....Semoga sihat kedua-duanya

    ReplyDelete
  3. Nama pilihan yg cantik Mimie. Moga menjadi anak yg membahagiakan semua.

    ps: tak sabar juga nak tengok muka baby

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum mimie..sedapnya nama puteri awak. sheila memang suka nama husna tu. nak gandingkan dengan Adam Husni. hihiii semoga Zahra Khadijah membesar jadi anak yang solehah dan sihat sejahtera...

    ReplyDelete
  5. Eloklah tak letak gambar bayi. Tak berape elok sgt share gambar baby baru lahir. ^_^ Zara? Nama sama ngan anak buah ana, cuma nama anak buah ana Zarra Hanna.

    ReplyDelete
  6. manis & penuh makna nama baby Mimie.. semoga semuanya baik2 yer dik..
    selamat berpantang hehehe

    ReplyDelete
  7. waah namanya bagus sekali,maknanya juga bagus,, :)

    ReplyDelete
  8. hai baby zahra.. hehe.. semoga jadi anak yang solehah

    ReplyDelete
  9. Dalam 2 tahun ini memang famous ya nama Zahra ini. hehe..Comel dan manis nama anak akak. Penuh makna. InsyaAllah semoga zahra jadi anak yang solehah, berseri akhlaknya seindah akhlak isteri Rasulullah. InsyaAllah. ^____^

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah bby ada nama dah..mimie..tp pastikan nama singkat zara pun ada makna utk disebut slalu..

    ReplyDelete
  11. cantek name zahra tu mimie...
    heee yela kalau bleh xmo letak lagi pic baby awal2 ni
    pantang orang2 tua
    memahami
    yang penting anak sihat..
    xsbr tgk baby mimie

    ReplyDelete
  12. syukur alhamdulillah..cantik namanya..

    ReplyDelete
  13. sedap nama baby.. semoga jadi puteri yang solehah...

    ReplyDelete
  14. salam. alhamdulillah..da selamat melahirkan..tahniah baby girl..cantik nama tu..

    ReplyDelete
  15. Cantik nama tu. gabungan nama yang comel. :-)

    ReplyDelete
  16. Hai Zara!!!! Welcome to the worldd! =) hehehe

    ReplyDelete
  17. Teringin pulak nak dapat anak. Dian Marissa. Cantik tak sis? Hahah.

    ReplyDelete
  18. cantik nama! Zahra Khadijah!! bolehla kawan ngan Araa nanti.. hehehe

    ReplyDelete
  19. berseri-seri nama.. hai zara..

    ReplyDelete
  20. Suka dengan nama zahra tu. Maksud pun elok. Insyaallah budi pekerti pun sebaik khatijah.

    ReplyDelete
  21. Alhamdulillah.. Indah maknanya...

    ReplyDelete
  22. Panggil zara pun ok. Zara tu means puteri... Moga besar mcontohi bunga sehebat siti khadijah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo.. Yeke.. Xthu pula tu mksudnya..
      Amin.. Mudah2an..

      Delete
  23. sedap namanya..
    makna pon bagus..
    teringin nk pergi mlwat mimie.. tgh pikir nk p ipoh atau gemas.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi..
      Mekasih ciksu.. Nama bby ciksu pun msti sdap kn..
      Klau nk dtng ipoh pn blh ciksu..
      Sy insyaallah ada je kt ipoh ni lg..

      Delete
  24. Tahniah mimi. Sedap nama baby mimi. Eka suka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mekasih eka.. Nti nama bby eka pun msti best.. :)

      Delete
  25. Sdp nama baby mimie .ni yg wat Lya x SBR ni nak da baby sndiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mekasih lya.. Insyaallah lpas ni turn lya pula.. :)

      Delete
  26. Hai Zahra Khadijah... sedap nama.. =D

    ReplyDelete