Rabu, 31 Julai 2013

Kenangan =)

3:10 PTG 41 Comments
Assalamualaikum buat teman setia disini.

tadi terperasan kat paper Utusan pasal tentera yang kena teruskan Misi PBB kat Lebanon tu.. Malcoy 9.. aduhai.. teringat pula kisah setahun yang lepas.. macam baru je lagi benda tu berlaku.

cari dalam online, xde pula.. keluar cerita Misi Pertama pergi ke sana je yang ada. bila ingat balik, rindu laa pula..haha.. over betul. en.tunang yang bertugas kat sana, kita pula yang lebih-lebih kan.

sampai sekarang ni, dia dah balik seminggu ni pun rasa macam tak percaya. yela, walaupun dia dah balik, bukannya kitorng boleh jumpa pun. dia masih dikuarantinkan sampai sehari sebelum raya ni.

en.tunang balik penerbangan yang pertama. insyaAllah harini penerbangan kedua sampai. ikut pada cerita en.tunang saya la..

dulu rindu nak contact-contact macam selalu bila dia ada kat sini. bila dia dah balik rindu pula suasana masa dia bertugas kat sana. kenangan semua tu.. ehh, ingat en.tunang je ke yang boleh ada kenangan? hahaha :p

saya pun ada kenangan juga.. over je kan.. :p



rindu nak tengok dia pakai uniform macam ni lagi.. rinduuu sangat. sebab selalu kalau dia skype time kerja, so dia pakai uniform ni.. oOhh segaknyaa..hahahaha.. :p

kalau ada family ke, saudara mara ke, tunang ke, bf korang ke, suami ke yang bertugas kat sana, dapat laa rasa apa yang saya rasa dulu.. sedih tau.. memang kena banyak-banyak bersabar. hati memang kena kuat. dan selalu la berkata ' setahun tu sekejap je '.. *hehehe..

dulu saya pun susah juga nak terima kenyataan dia kena bertugas kat sana. tapi bila dia dah balik, dia pakai uniform tu, cerita Misi PBB ni selalu keluar kat berita, automatik saya jadi bangga..

Bangga sebab en.tunang saya bertugas untuk NEGARA.. =)


MALCOY 9 Ke LUBNAN


nota cinta : aikk, apa kes pula review2 kerja en.tunang ni??? haha.. *ampun* ;)

akhirnya. .

9:17 PG 36 Comments
Assalamualaikum buat teman setia disini.

alhmdulillah.. selesai juga renew lesen. semalam pergi punya la ramaiiiiii.. sampai no. giliran habis. pagi ni cepat-cepat keluar umah sebab nak hantar laptop kat pejabat dulu. lagipun tak jauh mana pejabat ngan JPJ.

sampai tadi tengok orang dah penuh. tapi tak seramai semalam la. just penuh kat dalam je. ambik no. giliran 2041. sabarrrrje.. sekali tengok kaunter semua close. then semuanya ada masalah dengan komputer. *sabar*

ok, bukan dekat ipoh je ye yang ada masalah ni. tapi kat semuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa negeri. so, bersabarlah korang ye mana-mana yang nak renew lesen sebelum cuti raya ni.

bukan kat JPJ je, kat pejabat pos pun sama. so tak leh lari la masalah ni. tadi jumpa dengan sorang kawan ni, kenal on the spot kat sana. hehehe..sebab duk sebelah2 kan, so bertegur la.. i kan peramah.. haha

tanya la kat dia mati lesen pun harini ke, dia cakap hari raya first. so dia renew awal juga. pastu semalam dia pergi kat pejabat pos, pun masalah sama. so xleh kata apa la.

pastu tadi encik yang jaga kaunter tu tanya la, nak buat lesen baru ke, so kitaorang cakap nak renew. dapat la Q.. sebab diberi laluan kan. pastu buat pun just renew tanpa gambar tu la. saya suka renew letak gambar tu. in case apa-apa jadi, ada muka kat situ kan.. 

so 2tahun ni idak le bergambar lesen baru tu.. just slip je.. ok la.. ingatkan buat 2tahun mahal. yela nak kena sampai tarikh lahir kan? dah peruntukkan Rm60 macam selalu. sekali kena Rm45 je.. syukur ada bakinya.. hehe


google

sapa-sapa nak berurusan dengan JPJ, sila la pergi awal pagi.. lepas subuh pun xpe tau.. tunggu sampai pintu pagar buka.. hehe



Selasa, 30 Julai 2013

Ramainyaaaa..

7:03 PTG 30 Comments
Assalamualaikum buat teman setia disini.

tadi balik kerja pukul 4. terus pergi JPJ. niat nak renew lesen kenderaan tu awal sehari. sekali tengokkkkkkk.. oohh pengsan.. ramai giler orang. sampai nombor giliran pun habis.

dasyat betul. tak pernah lagi saya berurusan macam tu. sampai habis nombor giliran tu. selalunya berapa ramai eh yang dihadkan 1hari? saya rasa tadi mau lebih 50 orang.

tengok dari bawah macam clear jeeee.. sekali naik, hambek, penuh orang.. sampai beratur. tunggu kat tangga pun ada. ingatkan dorang saja lepak luar kut-kut malas nak tunggu kat dalam.

erm.. sabar je la..

nasib la lesen tu matinya esok. so esok pagi cepat-cepat keluar, hantar segala barang kat pejabat, terus ke JPJ tu balik. dekat je pun. tak sampai 10 minit sampai. kalau naik kereta la..hehe

saya kalau renew 2tahun sekali. 2tahun lepas pergi pukul 4 petang juga..tapi bukan bulan puasa la.. takde orang pun. siap boleh main lari-lari la kiranya. ada pun 2-3 orang je.. kali ni pergi dengan harapan macam tu la.. sekali tengok lebih dari 20-30 orang..

kenapa ramai sangat eh??

korang renew awal sebab nak balik kampung dah ke??


PERLU KE NASIHATKAN ORANG MACAM NI ??

9:59 PG 48 Comments
Assalamualaikum buat teman setia disini.

kalau kat taman saya, mana budak-budak sekolah kat taman tu, hot sekejap pasal video ni..



niat saya bukan nak mengaibkan sapa-sapa. tapi sebab adik ni sendiri yang cari penyakit dulu kan. semalam adik saya cite pasal budak 'HOT' ni. sebelum orang post benda ni, biar saya post dulu.. sebab saya tahu cerita sikit-sikit dari adik saya yang 1 sek. dengan adik ni..

mula-mula tak perasan pun. adik suh tengok kat youtube. saya kalau benda tu tak perasan, memang tak mencarinya pun.

maaf kalau ada familynya yang terbaca blog saya ni.

semalam adik cakap budak ni kena panggil kat PERHIMPUNAN. kena panggil dengan cikgu disiplin. kena panggil depan semua pelajar & guru. gara-gara video ni. malu ok. dah la pakai tudung sekolah. nampak jelas pula tu lencana nya.

before hot dengan kisah video ni, adik saya cakap sekolah 'tu' tengah naik namanya. yup.. sana sini sekolah tu disebut-sebut. sekolah tu sekolah baru. baru nak meningkat naik. jangan jatuhkan maruah sekolah ye. apatah lagi guru-guru yang ada.

kadang geram juga dengan budak macam ni. adik ada cerita pasal budak ni. aduhai.. menyirap je dengar dengan cara dia nak nasihatkan orang.

dik, awak tu baru 15 tahun. 15tahun ye.. kecik lagi. PMR pun tak jawab lagi. tak perlu nak nasihatkan orang. kalau awak nak nasihat kan orang, jangan nak mengutuk sama. at least puteri awani tu comel. awak?? ok.. tak nak sebut. walaupun korang nanti boleh baca komen-komen yang ada kat video youtube tu.

akk ni dulu umur 15tahun tak tahu cara-cara nak buat video camni.. aduhai.. kat fb pun ada la juga budak taman duk post pasal story. siap cakap budak belakang umah aku ni weeiii, malu betul..

so, sebelum nak buat sesuatu tu, terutamanya video, hati-hati la ye. kata-kata awak tu mungkin boleh buat orang terasa hati. pastu pula video ni dah tersebar sana sini.. tak boleh nak hapus macam tu je..

harap-harap adik ni insaf la sikit lepas kena panggil dengan cikgu disiplin.


Isnin, 29 Julai 2013

CONTEST BLOGGER JEJAKA JAMBU

3:02 PTG 48 Comments
Assalamualaikum buat teman setia disini.

Tetiba tergerak hati nak join Contest yang dianjurkan oleh Blogger Jejaka Jambu.. Bukan kemain glamer lagi namanya kan.

Ohh, jangan tak tahu ye, contest ni dijemput sendiri oleh tuan blog. apa salahnya kalau kita luangkan masa sedikit kan tuk support kawan kita ni. lagipun saya rasa dah lama juga tak join contest macam ni.

apa salahnya sahut cabaran sikit.. memandangkan hadiahnya pun gempak juga. huhu.. 

ok la, sebelum tu baik saya tunjuk bukti dulu dah like & follow syarat yang sepatutnya ye..

blog.lime.my : follower 76
blog awesome.lime.my saya tak dapat follow ye.. sebab kebenaran hanya untuk yang dijemput sahaja.

page 1 : penglike no.35
page 2: penglike no.6,937

sebelum tu, meh kita cuci mata sikit hadiah yang akan dimenangi.. mana la tahu ada rezeki korang juga kan?


Power Bank.. wuuaaa, kalau laa ada rezeki dapat ni sebiji kan? erm..


Perfume Power Bank.. Sapa nak?.. cepat-cepat la join sama ye.. :)


ni pun best juga ni.. ada yang nak tolong designkan header blog or fb cover.. bestnyaaa.. dapat designkan for header blog la yang best kan.. hehe

Secara review dari saya tentang blog blog.lime.my ni, walaupun blog ni masih baru, tetapi ada entrynya yang tersendiri. sebagai contoh ada sedikit tutorial, perkongsian gambar Photography yang sememangnya sesiapa pun suka melihat,kan? perkongsian InfographicTips dan sebagainya..

senang kata, awak-awak & awak semua pun patutlah terjah ke sana disamping memberi support kepada blogger baru ni.. :)

dan entry yang menarik minat saya ialah lukisan 3D yang sangat-sangat menakjubkan.. terkagum saya kalau tengok orang melukis 3D. bukan senangkan.

Ok laa, kalau awak-awak semua pun nak join sama, sila lah click banner yang ada pada sebelah kanan bawah tu ye.. :)

goodluck tuk semua... ^_*


artikel ini ditaja oleh : Contest Blogger Jejaka Jambu

tarikh akhir contest ini  pada 11 Ogos 2013 jam 11.59 p.m

OUT Service ??

8:45 PG 39 Comments
Assalamualaikum buat teman setia disini.

Emm.. pagi pagi dah membebel kan..
nak buat macam mana.. tetiba mood tu yang datang.
tapi bukan la nak bengang ke apa.. sebab puasa masih boleh sabarkan lagi. tak kuasa nak mara mara sendiri.. penat tau.. hee

tadi pagi pergi Public Bank.. boleh pula mesin cash deposit semuaaaaaaaaaa nya out service.. hai.. sabar je laa..

hari sabtu haritu bank in duit bayaran kereta adik. boleh pula cash deposit tu x terima sekeping lagi not Rm50. dah la lupa bawak duit spare lain. nak tak nak terpaksa bank in mana yang ada. semalam pula malas nak keluar sebab banyak kerja umah nak buat. 

harini semangat keluar awal sikit sebab nak senang dapat parking then tak perlu nak beratur panjang. sekali tengok 5-5 mesin cash deposit yang ada tak BOLEH GUNA!

adoiyai.. dugaan betul. nasib mood ok lagi..

rasanya dah banyak kali kena macam tu. mesin xnak terima duit langsung, yang service out tu jangan cakap la.. ntah dah berapa puluh kali jadi.

malas nak pergi ipoh sana. sebab jauh. pergi bank yang dekat ni asik buat hal. 

harap pihak bank service la perkhidmatan tu sikit. susah la orang macam ni. kita kejar masa nak pergi kerja. bukan saja-saja nak pergi bank tu je..

dah la pergi hari cuti ada je orang yang tawar perkhidmatan itu ini depan bank. tak layan di kejar nya. pergi time kerja, camni masalahnya..



terpaksa la balik kerja ni bersesak-sesak pergi balik. kalau xdapat nak bank in, pastu bulan depan kita sekalikan bayaran tu boleh ke?? saya tak pernah buat. so ada sapa-sapa yang tahu?

contohnya bayaran sepatutnya tiap bulan RM410. pastu bulan ni dapat masukkan Rm360 je. then bulan depan kita bayar Rm410 + Rm 50 tu.. boleh ke??

Ahad, 28 Julai 2013

Alohh.. Aloohh.. Alohhhh.. Sweetnya.. :p

3:40 PTG 50 Comments
Assalamualaikum buat teman setia disini.

hai semua..
dah start masak juadah berbuka ke?? saya pukul 6 nanti baru ke dapur.. jarang masak awal.
.
.
.
.

tadi dapat sembang dengan en.tunang lagi.. alhmdulillah.. bahagia rasanya.. hehe.. sori la ye.. entry dah banyak entry 'syok sendiri'.. maklum la, nak menaip benda lain tengah xde masa nak duk depan laptop lama-lama..

entry pagi tadi kan saya ada story pasal en.tunang tanya pasal biskut raya kan.. pastu tadi dalam call pun dia ada cakap pasal biskut raya lagi.. syak dah ni.. mesti dia nak suh buat.

en.tunang : dah buat kuih raya ke yang..
me : belum lagi.. awal lagi je.. tak tahu nak buat kuih apa.

me : kenapa abang tanya? abang nak sya buatkan kuih raya ke?
en.tunang : tak la.. saja abang tanya.

disebabkan dah 2-3 kali en.tunang tanya, wajib la syak sesuatu kan.. hehehe

me : abang nak rasa kuih sya eh? nanti sya buatkan eh..?
en.tunang : xde la..abang saja tanya..

me : takpelah.. nanti sya buatkan eh.. yang simple-simple je la eh.. nak bawak masa pergi umah mak abang ke??
en.tunang : takyah la.. nanti abang datang rasa masa datang ipoh eh..

me : erm.. yela..tapi nanti sya buatkan kek pelangi eh.. boleh?? tuk bawak masa raya..
en.tunang : boleh.. abang suka apa yang sayang buat. sebab sayang buat dengan penuh kasih sayang..

me : *senyum* hahaha
en.tunang : apa yang sayang masak sedap.. sebab masakan dengan kasih sayangkan? tu la pengikat kasih kan..

hahaha.. 

adoyai.. kembang la kalau dipuji macam ni selalu.. hihi.. ni bukan entry rekaan ye.. memang en.tunang saya cakap macam ni tadi. selalu saya baca kisah macam ni.. tak sangka pula en.tunang saya se'sweet' ni..hehehe

mudah-mudahan sweet macam ni akan kekal selamanya.. :)


sumber : google

nota cinta : persiapan diri nak jumpa my chinta hati.. bila la nak dapat date wedding.. *sabar menanti*

Biskut Raya?? Ooohh MALASNYA !

6:18 PG 38 Comments
Assalamualaikum buat teman setia disini.

hai.. 
salam pagi minggu.. bestnya korang tengah golek-golek atas katil.. saya malas pula nak tido.. kang terlajak tido, syok je. bila bangun mula laa malas nak buat itu ini kan?

haritu calling-calling dengan en.tunang. waaa, rindu giler kata ko.. lama dah tak dengar suara real tau. selalu dgr dalam skype je. belum tambah dengan background 'music' yang ada.

sembang punya sembang.. pastu en.tunang tanya la tak buat ke kuih raya.. *biskut raya la tu*.. so saya dengan malas-malas mengatakan 'malasssssssssssssssssssssssssnya' nak buat.. boleh tak camtu??

malas nak duk dapur main tepung. malas nak hadap oven berjam-jam. masa macam habis cenggitu je. dah la tiap tahun buat biskut raya pun bukan ada orang makan sangat. biskut raya tak habis sampai tempuh raya haji. last-last buang camtu je.

malas nak beli. sebab bukan sedap mana pun. pastu last-last pun masuk tong sampah je..

tengah fikir-fikir juga la nak buat sejenis 2.. tak tahu la rajin ke x.. tak nak jadi macam tahun lepas. azabbbbb tau x. buat last minute. sekali esok nak balik raya, malam tu sampai pukul 2 pagi masih kat dapur..

harap tahun ni tak macam tu la.. kalau tiap tahun kerja saya ialah buat la dalam 3 buku kek tuk tambahan kuih raya kat kampung.. 

so, tahun ni nak bagi en.tunang kek pelangi kut kat dia.. maklum la, bakal isteri mithali la katakan.. hahahaha.. :p   wuuuuuuueeekkk!!




nota cinta : saya betul-betul kekangan masa.. sobbbbbbss! segala komen, BW & request follower tuk follow balik saya balas slow-slow tau..

Sabtu, 27 Julai 2013

Tak S.E.G.A.N Ke ???

6:00 PG 36 Comments
Assalamualaikum buat teman setia disini.

semalam orang perak kan cuti. cuti nuzul al-quran. pastu setelah dihitung-hitung harinya, kena juga keluar untuk cari baju raya sepasang dengan baju untuk nikah.

hoooyeeahh.. baju untuk nikah dah cari. cari kaler ni xde saiz dah. cari kaler tu pun xde saiz dah. last-last ambik warna putih cream. memula ingat nak warna biru ke camtu. bila xde ambik juga la warna tu.

ehh, panjang pula mukadimah. biasalah syamimi kan. mukadimah je bukan kemain. hehehe.

sebenarnya macam ni. semalam kan hari jumaat. pastu saya sampai tempat 'shopping' tu pun dah pukul 11 lebih camtu. niat nak keluar awal. kebetulan pula mak pada pakcik sebelah umah meninggal. so jenguk la jiran dulu.

pastu bila sampai tempat shopping tu, Ya Allah.. azab juga la kut nak cari tempat parking. penuh!. normal la, hari cuti kan.

tapi yang saya pelik 1 je. maaf lah buat kaum 'adam' yang singgah sini. takut ada yang terasa ke apa. korang tak segan ke pergi tempat shopping time orang tengah solat jumaat????



saya yang tengok pula rasa malu. kalau hari lain, tak kisah sangat. tapi sebab hari jumaat, ada solat jumaat, so rasa macam tertanya-tanya. sebab solat jumaat ni untuk kaum adam. padahal masjid besar kat sebelah tu je. bukan la sebelah betul. kena jalan sikit la. kalau jalan kaki pun sampai.

saya ada kat pasaraya tu dari pukul 11 lebih sampai 1 lebih. time orang tengah solat jumaat. time tu juga saya tengok kaum 'adam' berpusu-pusu dok teman wife, teman tunang, gf pergi beli baju.

apa salahnya singgah masjid tu sekejap. penuhkan saf untuk jemaah solat jumaat dari penuhkan shopping compleks tu tuk cari baju raya. tempat shopping tu kan buka sampai malam. tak pun pergi la hari sabtu ke, ahad ke, isnin ke, selasa ke..ehh, banyak lagi la hari boleh penuhkan tempat tu..

bukan saya nak mengata ke apa.. tapi sebab saya teringat cerita macam ni dari cikgu saya dulu. kenapa mesti pergi tempat shopping tu hari jumaat. pastu time orang tengah solat. tak rasa lain ke?boleh pergi hari jumaat, tapi biarlah time tu dah selesai solat.. tak gitu..

bukan la saya ni alim ke, baik sangat. tapi tak salah kan bersuara macam ni. sekadar meluahkan apa yang saya fikiran.. tadi pun ayah saya tak ikut. sebab katanya nanti nak pergi solat jumaat.

harap kaum adam yang ada, janganlah buat begitu ye.. buat kaum hawa-wife ke gf ke, kalau giler shopping pun, bagilah ruang buat kaum ada tu solat jumaat dulu. tak lari mana tempat shopping tu.. 

lagipun ramai kaum hawa suka tengok kaum adam berbaju melayu. baru nampak segak.tak gitu???

sekadar sebuah pandangan je dari saya..

Jumaat, 26 Julai 2013

Sapa Ada Instragram ??

6:16 PG 45 Comments
Assalamualaikum buat teman setia disini.

semua ni penangan cik min maya.. kisahnya dari internet saya dapat free sebulan tu, meleret pada cerita wechat wassap, terus pada instagram.




before ni dah terfikir dah nak install benda ni. ntah napa fikir beribu kali. malas. sebab saya tak rajin nak menghadap benda ni. pastu isnin lepas-22 julai, ter- install juga la. cik min kata best. ok la.. penangan cik min maya ni selalu buat saya terpedaya..hehehe

so, sekarang dah ada benda ni. tapi saya setakat ni tak pasti lagi apa yang best sangat benda ni. hehehe.. just share-share gambar je la eh?? saya baru lagi.. kalau ada yang saya tak tahu, ajarkan saya.. ;)

soo, sapa kat sini ada instagram juga?? jom kita sama-sama follow mengfollow nak?? hihihi

saya pakai nama >> syamimi8088 <<

korang tinggalkanlah nama korang yang pakai kat kotak komen ni ye. ada juga la 2-3 orang yang saya dah follow..

so, jom la follow sama-sama.. ^_^


nota cinta : baru nak belajar..eermmm

Kenangan Itu . .

6:08 PG 24 Comments




 Assalamualaikum buat teman setia disini.

sebelum tu, sorry la ye, mungkin entry saya ni panjang berjela. taknak baca, X kan aje. 

rindu betul bila teringat kat video ni. poyo je rasa. haha.. tapi masa buat video ni pun sebab lagu muara hati tengah top kan. nak-nak sebab cerita adam hawa eh??? betul ke??
saya tak tengok pun cite tu sampai ke sudah.

gambar dalam ni pun masa puasa ngan raya tahun lepas. sentap betul time tu.. touching habis la bila en.tunang jauh.. tapi belum la meroyan habis.. masih boleh control. hehehe

tapi effect yang orang perasan, saya nampak kurus walaupun makan macam biasa. yup, effect paling kuat. slow-slow tabahkan hati.. *poyo betul bunyinyakan*. tapi betul, sapa yang alami, dia je yang akan tahu perasaan tu macam mana.

copy gambar-gambar en.tunang masa dia kat lebanon tu. copy curik-curik. hehe.. *smart betul en.tunang i ni* eheeem.. haha.. masuk bakul angkat sendiri la nampaknya kan..

banyak sangat-sangat kenangan yang saya kutip sepanjang dia kat sana. *skema pula ayat*.. sepanjang dia kat sana juga mengajar saya erti kekuatan hati.. bersabar. yup. ntah apa yang bersabar tu pun saya tak tahu. hehehe..

pastu, saya kan kuno sikit.tak reti nak bervideocall, berskype.. semua tu saya rasa bila dia kat sana. hari-hari u dapat tengok muka. kalau kat sini xde la. ni en.tunang dah balik pun kitorng xde pun call lagi. sekadar msg je.

then sepanjang dia kat sana, banyak hikmahnya.. tu la anugerah Allah paling terindah dalam hidup saya.syukur, dalam kita sedih, Allah bagi kita semua tu. then sikap en.tunang pun lain. bukan la sebelum ni dia ganas sume tu, takde.

ngan saya ok je. cuma bila kat sana, rindu kitorng jadi lagi-lagi kuat. rasa naaaaaaaak je jumpa.. tapi xboleh. hehe.. then perasaan antara 1 sama lain bertambah lagi kuat. syukur alhmdulillah.

yang kelakar bila en.tunang belikan habbatussauda. dia beli dalam 1kg kut. saya pun tak kenal benda tu. punya la tanya banyak kali apa benda hitam-hitam tu. oOo.. baru saya kenal. kalau tak, tak tahu la rupanya dia macam mana.

then dia belikan buah tin. banyak juga 1 pek tu. merasa juga buah tin tu. sedap tau. kat sini mahal. then first time juga saya tengok buah tu.

apa-apa pun, semua kenangan sepanjang en.tunang di lubnan tu, adalah kenangan terindah dalam hidup ni.. syukur dia pun dah selamat sampai sini kembali.. :)

*setahun tu kejap je sayang* tu antara ayat dia untuk tenangkan hati saya.. :')



nota cinta : tak sabar nak jumpa raya ni.. :')

Khamis, 25 Julai 2013

Geram Betul !!

9:22 PG 40 Comments
Assalamualaikum buat teman setia disini.

Pagi ni keluar macam biasa. singgah ke Cimb. niat dihati nak keluar kan duit & ada urusan sikit nak bank in pada bakal adik ipar. ntah macam mana, mula-mula tu tengok ada la 2orang kut tengah guna mesin keluar duit tu.

semua lelaki. nak kata india, dorang ni yang jenis kulit putih sikit tu. nak kata singh, tapi dorang tak pakai serban kepala tu. tapi paham kan maksud saya ni. ok. bukan nak cerita dorang tu keturunan apa.

bahagian mesin atm & kaunter berurusan tu kan dipisahkan, kan? (ditutup). pastu tadi belum pukul 8 setengah lagi saya ke bank tu. pastu ada 2 pekerja ppuan tunggu pintu nak buka, dorang duk dalam tu dulu. pastu dalam masa yang sama, tadi ada 2 orang guna mesin Atm tuk keluar duit tu, dah bertambah lagi kaum tu 3 orang!..

bila pintu dah buka, pekerja tu masuklah kan. so tinggal la saya sorang-sorang ppuan dalam tu. cuak tu jangan cakap lah. dah la dorang badan besar-besar. yang bengang nya 10 minit saya tunggu dalam tu, semua mesin masih lagi di conquer oleh dorang!..

hooii, tahu la banyak duit. pikir la orang lain. yang nak bank in tunai tu saya tengok sorang tu pegang not Rm50 setebal 2ruas jari kita ni. so banyak lagi la duitnya kan. pastu yang guna mesin keluar duit tu 2 orang tu x selesai-selesai juga. 

bengang giler dibuatnya. dah la nak masuk kerja lagi. pastu ada sorang pakcik tu pun nak bank in duit juga. last-last dia keluar sambil senyum sinis kat saya sebab lelaki-lelaki bape orang tu guna mesin tak fikir orang lain. saya pun dah senyum kelat dah!..

last-last tengok jam dah 8 lebih, terus masuk balik kad Atm dalam purse, keluar dengan muka benganggggggg je.. dari rasa cuak sebab saya sorang ppuan, terus bertukar jadi bengang.. mau kalau kasi penumbok sorang2 tu, lebam biji mata.

fikir la sikit. 4-4 mesin yang ada, semua dorang guna. paling tidak bagi la ruang sekejap kat orang lain kan. eeeeeiii..sabar ok.. 

nasib bulan puasa. kalau x, mau dah keluar macam-macam ayat ni.

sabar!..



Rabu, 24 Julai 2013

En.Tunang Dah Sampai Malaysia !!!

8:39 PTG 39 Comments
Assalamualaikum buat teman setia disini.

kisah dari hari sabtu - 20 julai 2013

petang tu en.tunang ajak skype. so on la skype. terdetik nak tanya lagi. betul ke balik 31 julai ni. mana tahu bertukar tarikh jadi lambat lagi ke kan.
sekali terkejut dengar bila dia kata balik 23 julai ni. tanya banyak kali. pastu en.tunang siap sengeh-sengeh lagi. dah la kita ni terkejut. siap terbeliak mata lagi. sebab lagi 3hari dah nak gerak.

percaya dengan tak percaya je.

pastu semalam 23hb, ingat dia dah tak on fb. sekali dia on ajak skype. cuak dah ni. ok, dah on. dia cakap berkumpul pukul 6.30 petang, waktu sana. dan bergerak naik flight 3pagi. waktu malaysia pukul 8 pagi.. means dah masuk 24hb.

ok. sabar dan doa semoga dia selamat sampai malaysia balik sebab perjalanan dia ambik tempoh masa yang lama. 12-15jam camtu. tapi tadi dia cakap pihak ATM tempah flight khas, so xde tukar-tukar flight lain ambik masa lebih kurang 10jam lebih je.. pukul 6 setengah petang ni sampai bumi malaysia..

dan harini, en.tunang saya dah selamat sampai sini.. alhamdulillah.. syukur ya Allah.

terkejut tak?? terkejut tak?? hehe..

saya tak berani nak publish entry ni awal-awal.. takut kan apa-apa jadi. tak nak terlalu excited.. selagi tak sampai, selagi tu saya sabarkan diri..

tadi pukul 07.30 dia msg bagitahu dah sampai subang..dia tak la terus msg..sebab dia smpai 1jam sebelum tu.. terkejut..terus berbuka tadi tak lalu nak makan.. haha..

penangan betul..

apa-apa pun tak tergambar perasaan bahagia tu bila dia dah ada kat sini kembali.. alhmdulillah.. :)



nota cinta : tak sabar nak jumpa raya ni..dup dap dup dap nak bertentang mata balik..haha :p


sumber gambar : google


Wordless Wednesday

9:44 PG 30 Comments
Assalamualaikum buat teman setia disini.

Ibu & Anak

hitam : si ibu
name : gebu
born : 01.06.2010

putih : si anak
name : jojet
born : 04.04.2012


nota cinta : tuan saya bz, jadi dia letak gambar kami yang comel ni.