Khamis, 28 Februari 2013

Keywords apa korang cari ??

10:16 PTG 24 Comments
assalamualaikum..

saja gediks malam ni nak buka akaun nuffnang.. mana la tahu kut-kut ada hadiah (BE) tak duga ke kan..hehehe

sekali saja la check kat keywords.. kuar benda ni..

besarkan kalau x jelas.. 

korang cari keywords apa sebenarnya ni??? hahaha.. najib yang ku sayang?? haaaipp, najib mana korang cari ni.. janganlah cari cik abang i.. kang merana i tau.. :p

haa, yang last week punya pun macam pelik..


cukuplah muntahkedarah najib???? apalaaaaa pelik-pelik keywords korang cari ni.. cari la keywords besh-besh sikit.. baru la saya pun seronok tengok.. x pepasal nama najib pemes kat nuff i ye.. :p

Kejar Kereta Pulangkan RM 37,500.00

10:34 PG 19 Comments


Batu Pahat: Usianya baru 13 tahun namun kejujuran dan kemurnian hati Amir Azizan Hashim mungkin jauh mengatasi orang dewasa apabila dia memulangkan semula beg tangan berisi RM37,500 (SG$15,000) milik seorang wanita warga Singapura yang tercicir.

“Saya mengayuh basikal selaju mungkin mengejar kereta dinaiki wanita itu bagi mengembalikan beg tangannya,” katanya mengimbas kejadian itu yang berlaku berhampiran sebuah pasar raya di Taman Soga, di sini, awal Januari lalu.

Pelajar tingkatan satu Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Dato’ Syed Esa, di sini, ditemui selepas menerima sijil penghargaan atas kelakuan terpujinya itu daripada pihak sekolah, semalam.

Sijil penghargaan itu disampaikan Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid (HEM) SMK Dato’ Syed Esa, Mohd Taat Kasran.

Amir Azizan berkata, kejadian berlaku kira-kira jam 10 pagi awal Januari lalu ketika dia ke pasar raya berhampiran untuk membeli akhbar.

''Saya nampak seorang wanita masuk ke dalam kereta manakala beg tangannya diletak diatas bumbung kereta. 

''Saya percaya wanita berusia 30-an itu terlupa beg tangannya berada di atas bumbung kereta dan terus memandu keluar dari kawasan berkenaan.'' katanya.

Menurutnya beg wanita itu terjatuh sebaik kereta dipandunya bergerak dan dia mengambilnya sebelum memeriksa kandungan beg berkenaan.

''Ada sampul surat mengandungi wang tunai, pasport dan jam tangan dalam beg itu. Saya terus mengayuh basikal mengejar kereta itu untuk mengembalikan beg tangan miliknya. Syukur saya berjaya menahan wanita berkenaan ketika kenderaan itu berhenti di satu simpang jalan.''katanya.


Baca selanjutnya di akhbar harian metro. 28 feb 2013


Moral of the story : bagus adik ni kan..jujur sangat-sangat.. mempunyai keperibadian yang tinggi.. tak semua orang macam adik ni.. lagi-lagi kalau mereka lebih mementingkan diri sendiri. silap-silap wanita tu tak jumpa dah beg & barang-barangnya.. lagi-lagi beg tu mempunyai wang tunai yang banyak..

Dan peringatan juga bagi kaum wanita yang membawa beg tangan ni.. jangan tertinggal kat mana-mana. Kalau salah orang yang jumpa, memang menangis la tak jumpa dah beg tu..



28 Februari dah??

9:44 PG 16 Comments
Assalamualaikum..

Selamat pagi khamis semua.. kejap je masa berlalu kan.. harini dah 28 Februari.. hari terakhir untuk bulan Februari bagi tahun 2013.

Esok dah mula bulan baru.. pantas sangat masa berlalu..

Lebih kurang seminggu je lagi en.tunang akan berada di Malaysia.. hope tak datang perasaan sedih yang kuat. 



Perasan tak saya dah tukar header baru? hehehe..

Sebenarnya saya tak la pandai mana bab-bab edit ni..tapi disebabkan serabut tengok header lama + macam berat je, so dengan gigih semalam edit mengedit. 

Boleh la kan dari sebelum ni..hehehhe.. suka kan nak tayang muka sendiri tu.. :p

Any comment for my new header?? :)

Bila dah tukar header ni berharap sangat makin bersemangat nak update blog..
dan yang paling penting sekali berharap saya selalu happy, sentiasa terukir senyuman walaupun di dalam hati tersimpan 1001 duka.. ewaaaahh..bukan kemain kan..ahahaha..

Tapi betul la kan..kalau kita sedih tak kan nak tunjuk kat orang.. not good kan.. :p

0k laa..nak start buat keje.. rasa semangat pagi ni.. kena layankan perasaan semangat ni..semalam dah la mood kelaut..keje pun buat sikit-sikit je.. ;)
nanti kita sambung bebel-bebel lagi tau.. ;)


Rabu, 27 Februari 2013

SEGMEN : SAYA SUKA MAKAN...

4:30 PTG 14 Comments
Assalamualaikum..

harini check balik mana-mana jemputan segmen/ga yang dah dibookmarks.. ok, ada yang dah tarikh luput pun.. kebizian memang tak sempat nak join..

sambil-sambil tu nak join mana-mana segmen yang masih on date lagi.. maklum laa, dah kekok juga nak join setelah sekian lama tak join.muahahaha..


nak join juga? macam biasalah ye..sila tekan banner doraemon tu..

follow blog nasuha : 324
follow blog zakie : 431

like fan page : 266

done click & click

erm.. kena nyatakan salah 1 makanan kegemaran eh? tapi rasanya macam banyak.. hehehe.. takpelah, kita tulis 2 kat sini eh.. ;)

pertama sekali mengenangkan saya ni jenis suka makan nasi, jadi fav. kalau nasi ialah nasi ayam.. tak tahu la napa suka sangat dari dulu sampai sekarang.. nak-nak yang mak masak. memang terbaik. mungkin sebab complete ada nasi, ayam, sayur2, tomato, sup kan, so, memang sedap dan sentiasa menjadi fav. walau pergi mana pun. bukan la nasi lain tu tak fav. cuma yang lain tu biasa-biasa je.. :)

yang kedua soto ayam.. yang ni pula kalau dah jemu makan nasi mesti nak cari sup-sup.. so, yang bestnya soto ayam ni bila bergandingan dengan begedil. yang tu rasanya semua orang pun pernah rasakan. soto ayam ni terkenal kat negeri johor.. memandangkan my mum orang johor, maka tu pun salah 1 fav family kami.. :)

erm, rasanya tak perlu bebel panjang-panjang pun, sebab semua orang pun tahu tentang 2 jenis makanan ni kan..dan fav. makanan cik mimie ni takde la special mana pun :)


tag : awak dan awak :)

tarikh akhir : 31 mac 2013

jom join sama..memeriahkan segmen kawan kita ni.. ^_^




Selasa, 26 Februari 2013

Nasi Arab Mandy (Ayam)

4:27 PTG 16 Comments
Assalamualaikum..


Tetiba je kan dah petang-petang camni nak tepek gambar nasi camni.. nak-nak perut tengah lapar.. suka cari penyakit.. :p

Saja je sebenarnya nak tempek gambar ni.. buat kenangan..ahahaha.. boleh tak camtu?

Ni gambar ngam-ngam seminggu yang lepas.. kisahnya kan saya balik johor..nak urus hal dengan makcik.. niat lain yang penting nak bagi roadtax kete adik yang dah direnew kan..

Ingatkan nak jumpa dia hari isnin.. pastu dia cakap pihak adtec kasi kuar sampai pukul 7 je.. so memang tak sempat la.. jadi janji ngan dia jumpa hari selasa.

Hari selasa tu cuma cakap dengan dia nak jumpa dia kat adtec. pastu nak bawak dia kuar makan. sekali dia dulu yang arrange kan tempat makan kat mana.. amboiihhh, bukan kemain kan.. nasib bakal abang ipar awak yang belanja..ahaha.. 

Dia cakap nak makan kat restoran nasi arab.. dalam fikiran ni dah terfikir-fikir, confirm mahal.. pastu cakap kat en.tunang bakal adik ipar kesayangan dia nak jumpa kat restoran tu.. en.tunang tanya la kat mana tempat tu..

Restoran ni kat tepi jalan je.. macam kat tempat ladang sawit pun ada..ahaha.. kat masjid tanah.. dekat dengan umah mak dia.. nasib en.tunang tahu.. kalau saya dah confirm fail dengan tempat-tempat ni..

Time dalam kete tu, sekali en.tunang dengan nada gelak-gelak siap cakap.. 'pandainya bakal adik ipar abang ni kan..nak paw abang ye..nak makan nasi arab ye.. takpe, kita belanja dia'.. hahaha..

Saya ni nasi arab pun x kenal..nasi putih ke, nasi ayam ke, nasi hujan panas ke, tahu la juga.. pastu adik pula dalam otak dah memang aim ngan nasi ni.. betul-betul pluang dia minta bakal abang ipar dia belanja..hahaha..

Nasi ni sedap.. selalu kalau kita dengar nasi arab, hanya orang tertentu je yang tahu buat kan.. yang ni orang kelantan yang masak.. mengenangkan saya tak tahu rasa sebenar nasi arab ni macam mana, so telan je la..jnji perut boleh terima.. Nasi dia banyak sangat.. 1 pinggan tu boleh kongsi 2 orang..

Saya kan jenis perut kecik..so yang menjadi mangsa saya adalah en.tunang.. dia kena ambik separuh..hihihihik.. tak baik membazirkan..kan..kan.. ;)

Oppss, harga dia ok la kut.. Saya makan ni nasi arab mandy (ayam) harganya RM 10.80 kalau tak silap.. kalau kambing dalam RM 18 camtu kut..

Rasanya orang melaka tentu pernah rasakan?? :)


Syukur Alhamdulillah

12:10 PTG 13 Comments
Assalamualaikum..

Syukur alhamdulillah.. rezeki.. tak sangka pula permohonan BR1M saya lulus.. tawakal ke masa isi borang haritu..
Lagi-lagi isi online kan..

Masa surat ni sampai, saya ada kat johor..tak tahu la surat ni sampai hari apa kat umah.. tahu-tahu masa hari rabu lepas sampai umah mak cakap surat BR1M dah sampai.. Mak dah buka dulu.. tak suprise tau..hehehe.. :p

Tadi dah selesai ambik.. lega rasa hati ni.. nak kena ambik jauh juga.. nasib jalan tak jem..


Bayangkan tempat serahan BR1M ni dekat dalam Dewan Tokong. Mula-mula tu macam tak caya juga.. nak-nak kita ni mana la tahu apa nama tokong-tokong cina ni kan..

Hari sabtu haritu survey jalan nya supaya senang harini nak tuju tempat tu..

Tadi gerak dari rumah awalan pukul 8.. takde la bawak macam nak pergi race kan.. so sampai sana dah kat kul 9. tengok dah ramai orang masuk..

Nasib juga pergi awal.. kalau tak, rasanya ni pun tak kuar lagi dari dewan tu..

Apa-apa pun tima kasih pada PM kita sebab memahami mslh rakyat.. jangan minta saya belanja eh..ahahahahaha.. :p

Takde lah..gurau je.. duit yang ada ni ingat nak simpan tuk tambah-tambah beli barang kawen.. nampak gayanya tak boleh simpan.. rezeki BR1M ni untuk baikkan kete.. 

Takpelah, sekurang-kurangnya dah ringan beban saya sikit.. :)
Syukur.. :)

Isnin, 25 Februari 2013

Husin, Mon & Jin Pakai Toncit

9:38 PTG 5 Comments
Assalamualaikum..


Ha, haritu saya ada buat entry pasal pergi dating then tengok cite ni kan.. tak sempat nak balas komen awal-awal.. sori eh kawan-kawan.. mesti ada yang dah pergi tengok pun kan..

Cerita ni pada saya best..best sebab lawak.. kiranya tak la stress dalam panggung tu, takde la memeleh ayaq mata na..hehehe..

Terpulang pada individu tu sendiri la..time kat wayang en.tunang ajak tengok kerat 14. sori laa eh..saya kureng sikit ngan cite camtu..jadi disebabkan tahu cite ni sambungan dari hantu kak limah eh, jadi tergediks-gediks laa nak tengok juga..  :p

Bila yana aina tanya cite ni tergantung ke tak, maksud yana tergantung macam mana eh? sebab rasanya ok je cite tu.. macam saya cakap tadi..ikut pada penerimaan individu..

Cuma bab lakonan ezylnn tu saya ada la confius sikit.. dia sebenarnya jelmaan ayu ke mon..tapi saya layan je bhgn tu tanpa perasaan..hehehe..kang kita konpius-konpius, terus tak paham dengan cite tu kan.. dan lakonan suami vanida imran tu pun saya kureng sikit..sebab dia jadi orang jahat.. saya memang tak suka orang berlakon jadi jahat-jahat ni..terus tak minat tau..hahahaha

Kak Limah nya pun dah Ok.. dah cun tau..aauuuww..ahahaha.. siap buat rombongan pergi singapore lagi..ahahaha..pastu basnya masuk gaung.. tapi dia selamat..yang kelakar siap berbalut badannya..

Tapi bahagian black magic tu saya tak bape minat sikit..dah macam apa je cite tu.. part tu rasanya tak sesuai tuk budak-budak..
walaupun cite ni untuk tontonan umum, budak-budak kecik macam tak bape nak sesuai je..

Erm, ok laa..saya pun dah macam nak buat karangan tergantung je ni.. hahhaa..tak tahu nak tulis apa dah.. sapa-sapa yang berkesempatan tengok, boleh la tengok nanti ye.. :)


*Takziah buat Allahyarham Zami Ismail.. 

SEGMEN: FOLLOW SAMBIL TUTUP MATA BY LIA ABDILLAH

8:50 PTG 2 Comments
Assalamualaikum..

Malam ni punya tugas adalah membalas komen & berblogwalking.. dah la tak buat semua tu.. rasanya seminggu juga la..ditambah pula seminggu haritu saya cuti.. so blog pun ikut bercuti..

Malam ni bayar hutang sikit-sikit..kang menggunung hutang tu, mara dek kawan-kawan kang..hehehe

Dan rasanya juga dah lama tak bersegmen.. so, malam ni sambil BW nak join la mana-mana segmen yang mampu..hehehehe..


macam biasa la yerk.. kalau nak join segmen tu tekan banner comel kat atas tu.. sambil tutup mata pun boley.. :p

follower : 338
penglike fan page : 204

ditag :
Eja a.k.a Puan Zaniff
nana
zulaikha

 rasanya syarat lain dah diikutikan.. :)

ok laa..korang-korang yang dah baca entry ni pun jangan la segan-segan nak join sama ye.. ^_^


Terima Kasih En. Nuff

9:31 PG 27 Comments
Assalamualaikum..

Salam Pagi Isnin semua.. mood harini rasa macam tak bape nak best je.. aduhai cik mimie.. xmo stress-stress.. kerja banyak ni nak kena buat..

Semalam internet 1 hari buat hal.. nak online memang tak boleh.. nak BW apatah lagi.. geram je rasa.. sekarang ni nak BW pun dah susah kalau internet buat hal.. sedih tau tak dapat singgah umah-umah korang..

Mesti korang ingat kita dah sombong kan..huk huk huk.. nanti kalau ada masa, saya curi-curi juga pergi umah korang tau.. jangan mara ye kita lambat singgah.. salahkan internet..jangan salahkan kita.. :p

Ok..mukadimah bukan kemain panjangkan.. tajuk lain, sembang lain..hehehe..


Mekasih kat en.nuff.. dapat CPUV yang pertama buat tahun ni.. makin semangat nak berblog.. :)

Moga lepas ni makin murah rezeki dan mencurah-curah lagi CPUV singgah melekat kat sini eh..hehehe..

Jumaat, 22 Februari 2013

Round-Round Kat Bandar Hilir

9:41 PTG 22 Comments

Assalamualaikum..

Meh nak sambung cite lagi.. korang nak baca ke ni eh? hehehehe.. kalau tak nak baca pun xpelah.. tengok gambar pun boleh.. kalau nak komen pun lagi boleh.. :D

Sambung cite hari selasanya pula eh.. 19 Feb 2013.. bangun pagi-pagi.. paham-paham je la kalau kat kampung suasana pagi macam mana kan..dengan sejuknya.. kalau dapat sambung tido memang syok.. hehehe..

Pagi tu bangun awal.. tapi badan ada berbaki lagi rasa letih.. tak bape nak tido sangat.. sebab saya jenis tak tahan sejuk.. kalau cuaca sejuk sangat, memang tido tak lena.. pelik kan..orang lain syok tido, saya kejap-kejap berjaga..

Pagi tu en.tunang pun berjaga awal..bayangkan kul 7 bape eh, 7 suku camtu kut, dah kalut suh mandi..ahaahaha.. sejuk ok.. tak tertahan rasanya.. pastu cakap ngan en.tunang pergi la mandi dulu.. saya slow-slow iron baju tudung sume.. pastu tengok makcik buat kuih..

Lepas je selesai mandi, makcik tanya.. 'ko nak kemana awal subuh camni?'.. hahaha.. entah laa..cik abg kita tu kalut nak kemana ntah..

Time tu saya bersiap pun slow-slow.. sebab sambil bersiap badan still menggigil-gigil..siap-siap dalam awalan kul 8 camtu.. makcik suh sarapan dulu.. saya ok je.. sebab sambil-sambil tu boleh sembang-sembang ngan makcik..

Punyalah leka menyembang, akhirnya pukul 9 setengah camtu kut baru kitorng gerak.. dari segamat menuju ke melaka.. en.tunang bawak tak bape laju..tak bape slow.. so sampai sana lebih kurang pukul 1 tengahari.. Sampai sana kitorng pusing 3 kali nak cari tempat parking.. 3kali pusing.. sedia maklum la..dah la time tu orang nak kuar makan..budak-budak nak balik sekolah..

Last-last cakap ngan en.tunang, parking je la mana yang dirasakan selamat.. akhirnya kitorng pilih Mahkota Parade je.. senang..parking kat situ, pastu exercise la jalan kaki je nak ke bandar hilir.. 

Sampai sana dah pukul 2..teman en.tunang jap masuk MP sebab nak beli barang yang kawan dia pesan..pastu baru kitorng gerak ke bandar hilir.. sebenarnya masa bulan 7 tahun lepas en.tunang ada jgk nak bawak ke situ.. tapi tak sempat..


kali ni en.tunang tunaikan janji dia.. dia bawak ronda-ronda..walaupun tak habis pusing, tapi tertunai juga hajat di hati nak sampai ke bandar hilir tu..


bukti sampai melaka.. kena la bergambar sebagai bukti..ye tak?.. hehehe.. sebenarnya en.tunang susah payah juga tunaikan janji saya.. sebabnya? adalah hamba Allah ni, pernah la cakap camni.. 'eh, ko ni nama je berkawan dengan orang melaka, tapi melaka pun ko tak tahu camne kan.. bukan nya nak bawak ko pergi sana..ntah apa-apa je'..

see, en.tunang tunaikan juga permintaan saya walaupun dia rasa dah lewat.. tapi xpe cik abang sayang.. lepas kawin kita datang situ lagi sampai termuntah-muntah ye.. :D


jalan-jalan kat sekitar muzium je.. tak tahu nak bebel apa, saya tempek gambar je la eh.. boleh kan?.. :p







dulu tak minat belajar sejarah.. nasib dah nak kawin ni ingat lagi bab-bab sejarah ni..ahaahaha..


sebelum ni segan juga nak posing-posing depan en.tunang..hehehe..mengenangkan kami kuar ber-2 je, maka sorang posing, sorang tukang ambik gambar la jawabnya.. :p

 en.tunang suh posing gaya lain.. kita posing cenggini pula la ye.. hehehe.. hentam je la ye en.tunang.. yang penting gambar kita harus cun..ahaaaks!.. :p

 en.tunang beriya ajak ke situ.. ingatkan ada apa.. rupanya ada kete antik ni.. ok, kita posing je la kat situ.. dah alang-alang sampai kan..


dalam A Famosa.. kat tempat jaring-jaring tu dorang campak duit.. maybe dorang campak duit tu sambil minta hajat kut.. kalau saya nak minta hajat moga cepat2 kawin boleh?? :p


Seterusnya kami bergerak pula ke Muzium Pemerintahan Demokrasi.. Layankan aje kaki ni nak bergerak kemana..hehehe..


tetiba nampak cermin besar.. memandangkan kami berdua je, tingin juga nak ada gambar bersama.. jadi kami pinjam cermin besar tu je la tuk bergambar..hehehe.. jadi la dari takde kan.. :p

ok laa, saya tempek la gambar-gambar lain sekitar dalam muzium tu eh..



 memandangkan sekarang dah nak mengundi, jadi tetiba nampak patung ni, terus nak ambik gambar ni..hehee



panjang sangat dah entry ni kan.. stop dulu la..nanti kalau belek-belek ada gambar lain, saya tempek kat entry lain eh.. :)

mekasih eh sudi singgah, baca & komen.. :)

Cerita Hari Isnin

3:56 PTG 11 Comments
assalamualaikum..

nak settle kan cerita kisah cuti haritu.. kang tangguh-tangguh, confirm lupa.. dan paling best cerita tu peram je sampai basi..

kisah hari ahad dah lepas.. saya sambung cerita hari isnin pula eh.. entry ni tak bergambar.. menonong je la ceritanya.. hari isnin tu dalam kul 9 pagi kut dah gerak dari ipoh nak pergi PD umah makcik..

haritu kan saya ada cite yang saya ambik baju, pelamin dengan makcik.. ingat tak? tak ingat takpe..saja nak ingatkan balik..hehehe.. saya dah cancelkan dah dengan butik kat ipoh ni.. nasib kakak tu baik.. dia tak kisah pun.. yang tu saya pergi lepas balik dari lost world.. rasa tak seronok pula kalau tak inform awal-awal kan..

jadi hari isnin tu tenang la sikit, satu perkara dah selesai.. pastu nak ke umah makcik tu dah target dah xnak drive laju-laju..no rushing2 ok..hahaha.. emang dasar kan.. lemau ok bawak slow-slow ni..naik ngantuk.. dengan matahari tegak je.. terasa lambat je perjalanan.. ada juga la benti-benti..

ha, masa benti rehat kat dengkil dalam kul 12 lebih kut, saja msg kat adik. cakap kat dia camni..

'akak sekarang baru nak gerak balik dari hentian dengkil.. agak-agak jauh lagi tak nak sampai PD'?

sekali adik jawab macam ni.. 'jauh lagi laa.. rasanya ko sampai pukul 3 nanti'..

hahaha..kelam kabut weh kakak dia ni.. maunya tak.. terasa macam jauh bebeno.. kul 9 pagi ke kul 10 la kut gerak, kul 3 petang baru smpai PD?? confius dah ni..

pastu lepas je dari hentian, drive dalam 110 camtu, street je..dah xde nak benti-benti dah.. bukan apa, dah janji dengan makcik nak bincang apa yang patut..takut juga dia tunggu lama sangat.. last-last dalam kul 2 tepat camtu sampai depan umah makcik kat teluk kemang.. terus call mak bagitahu dah sampai.. msg kat adik..

so, jangkaan adik kkak dia sampai kul 3, saya awalkan 1 jam..hehehe

sampai butik makcik sebelum pukul 3 setengah..butik makcik kat apa ntah nama tempat dia..sy pun tak tahu.. yang saya tahu, adik sedara tunjuk jalan, sy drive je.. sampai sana pot pet pot pet dulu.. cite perkara lain..ahaha.. kaki gosip betul.. :p

kali ni pergi dengan en.tunang..berbeza sikit keadaan nya berbanding masa pergi bincang ngan mak abh haritu.. kali ni kena tetapkan nak warna apa.. belah saya opkos la merah putih kan.. en.tunang insyaAllah biru putih.. berjampi je nak kaler biru.. hahaha..

ok la tu kan.. i ambik merah, u ambik biru.. bila i mara,  i lap u..ahaaks!.. ok dah..tahap mengarut dah ni.. sampai butik, kami discuss la apa yang patut.. rasa macam dah dewasa sangat je kena urus sendiri.. selalu tengok dalam tv je..ahaha.. la ni kena rasai sendiri..

makcik pula tolong suggest kan itu ini.. mkcik pun ikut excited.. siap testkan crown sume.. hahaha.. terasa malu-malu kat situ..wink~wink..

yang kelakar ni macam ni..makcik cite la kisah sepupu-sepupu saya yang nak kawin start dari bulan 3 ni sampai nak masuk bulan puasa.. berderet majlis kat kampung.. tak tahu la macam mna..dah la kmpung kat johor..majlis pula tiap-tiap bulan..kopak juga dibuatnya klau nak balik kan..

makcik tanya laa, dah tahu ke nak kawin bila.. so, saya serahkan la en.tunang yang menjawab.. sebab kena tunggu dia kan.. misi tak habis lagi.. pastu yang bestnya makcik cakap camni..
'korang ni pengantin paling cool..relax je..takde nak kalut-kalut kawin cepat-cepat macam dorang.. mungkin dorang excited nak beraya dengan suami tahun ni'..

hahahaha..soooo funny mkcik saya ni kan.. kelakar betul..dengan gaya dia cakap tu..kami pengantin paling cool?? haha.. kalau en.tunang dah hbis misi pun kami pun agknya tergolong dalam kumpulan tu kut.. erm.. takpe laa..nak buat macam mana kan..kalau ikutkan dari tahun lepas lagi kami dah berniat nak beraya bersama.. tapi tahun ni pun tak boleh lagi.. sob..sob.. 

kami settle kan apa-apa yang patut.. en.tunang pun tanya juga kalau nak ambik pakej dari butik mkcik bape sume..senang kan..if tak jadi ambik pun, kita cuma buat perbandingan je..

kami settlekan perkara kat butik lebih kurang kul 5 setengah petang.. terus gerak balik.. kami tidur kat kampung saya kat segamat.. punya la round ke selatan sana.. dari ipoh ke pd.. dari pd ke segamat.. tu baru satu hari..

penat memang penat.. masuk jalan biasa (jalan kampung) suh en.abang yang drive.. malas saya nak drive..hehehe..sebab saya ni kurang cekap jalan-jalan biasa..lagi-lagi jalan tu tak selalu  lalu.. kat highway takpe..

kami sampai segamat dalam pukul 9 malam.. bayangkan, dari 9 pagi ke 9malam.. 12jam perjalanan.. penat.. tapi bila sampai segamat tu rasa lega je.. selamat rasanya..

so, cerita hari isnin tu kami habiskan masa atas jalan je la.. :)

nti saya sambung cite hari selasanya pula eh.. :) 


Mini Zoo Lost World Of Tambun

10:11 PG 5 Comments
assalamualaikum..

saja nak tempek lagi gambar-gambar binatang yang ada kat lost world tu.. entry yang ada muka tuan blog terjah kat sini..

maaf ye kalau tengok gambar-gambar tu banyak muka saya je.. en.tunang xbagi letak sangat gambar dia.. xde apa pun.. cuma, biarlah privacy kan.. lagipun tu hak dia kan.. :)














 racoon ni tengah menari-nari minta makan.. ;p


 comel kan racoon ni.. geram tengok.. lagi-lagi time dia minta makan.. gediks bukan kemain..








 kambing.. 


 ayam kluk-kluk.. hehehe.. rasanya ni ayam belanda kan? sy panggil ayam kluk-kluk je.. 





 cantik kan umah ayam katik ni.. cute je..macam ayam-ayam tu juga.. cuteeee je.. :p



sebenarnya ada lagi haiwan lain..tapi tak kuasa dah nak snap 1-1..hehee

tu pun saya lupa nak snap sekitar taman tema air tu.. dek kerana tak nak mandi, langsung tak heran kan..ish-ish.. fail betul nak tolong promote tempat sendiri.. :p

kalau ada kawan-kawan yang teringin nak ke sana, datang la bawak family.. mandi puas-puas kat sana..lagipun dah alang-alang masuk pun tiket mahal, harus la main semua permainan yang ada kat sana.. :)

yang penting, datang sana x boleh bawak masuk bekalan makanan ye.. tak dibenarkan.. kalau bawak pun kena simpan dalam kete je.. means kalau nak makan kena kuar kejap la..