Jumaat, 30 November 2012

CONTEST KALENDER 2013 EKSKLUSIF HAZWANHAIRY | BOX CREATIVE

8:12 PTG 29 Comments
assalamualaikum..

Syukur alhamdulillah malam ni tak hujan..dapat la sy BW mana-mana yang dah banyak kali singgah sini.. risau juga kan ada yang kecik hati ingat sy ni xnak singgah blog awk semua pula.. cuma seminggu dua ni sy sibuk sikit. biasa la kalau buat keje akaun kan. tak boleh main-main time buat.. kang silap kira, jenuh nak cari punca.

InsyaAllah malam ni sy nak BW sambil join segmen.. hehe..see, segmen mesti tak tinggalkan.. nak buat macam mana..segmen best-best..layan kan aje..

ok.sapa nak kalendar 2013 free?? meh join..sy pun nak juga kalau ada rezki..maklum la, sy ni selalu sangat ketinggalan dapat kalendar.. kut-kut ada rezki dari empunya segmen pun ok jgk kan..hehe


cantik banner dia kan.. :)

ha, meh nak tunjuk sikit contoh kalendar tu..

ha..kalau ada rezki senang la sikit kan, tahun depan dah ada kalendar.. so, boleh la tengok tarikh-tarikh apa yang patut.. boleh juga cik mimie ni cari tarikh kawin..ahaaaks!.. 

Tarikh tutup : 12 Disember 2012

mai la pakat-pakat join sama.. ;)

CIK LYEEN'S GIVEAWAY

4:19 PTG 27 Comments
assalamualaikum..

Selamat petang..mencelah jap..penat duk tulis je..hehehe..
kali ni nak join GA pula.. tertarik dengan hadiah tuk GA ni.. kalau ikut apa yang empunya GA senaraikan,  hadiahnya berupa tudung..

Mesti cantik-cantikkan..sy boleh dikatakan pengumpul tudung..hehe..
eh, apa kes cite hobi kat sini..hehe..

stop bebel, meh kita cite bab GA ni pula..kalau nak join sama, meh la tengok syaratnya kat sini

sila tampal banner bear comel ni ye.. ;)

alamak, bab tag-tag ni lemah sikit..tak tahu nak tag sapa..tapi sy tahu, kawan-kawan cik mimie ni rajin juga join kan?..hehe..klau rajin, meh la join sama.. :)

InsyaAllah, syarat lain akan dipenuhi.. :)

tarikh tutup : 31 Disember 2012

1ST SEGMEN : JOM FOLLOW SAMPAI PENING by IRWAN

1:59 PTG 5 Comments
assalamualaikum..

Segmen lagi..selagi boleh pulun, sy pulun la ye.. dalam masa yang sama ni, chat skype ngan en.tunang..ahaha..layan je la..

kalau tak silap, segmen ni di jemput sendiri oleh empunya segmen..kelasss kau cik mimie..macam ViP..ahaha..

tQ ye irwan sebab jemput join segmen awak..nasib lambat lagi date line nya..hehe
kalau awak dan awak nak join sama, meh la tengok syaratnya kat sini.. :)


huhu..join segmen bukan sampai pening..tapi boleh sampai ke bulan.. :P
hehehe

jumlah follower saya yang setia :

309 orang.. :)

alamak, sy tak tahu nak tag sapa..sebab kawan-kawan pun dah join sama..tapi kalau ada kawan-kawan baru yang belum join, sy nak ajak la join sama.. :)

*empunya segmen, sorry ye kalau nampak simple sangat..sebab sy buat 2 kje dalam masa yang sama..hihihi *

tarikh tutup : 12 Disember 2012

SEGMEN BLOGLIST DISEMBER PAPA BLOGGER

1:19 PTG 0 Comments
assalamualaikum..

time rehat ni nak pulun segmen-segmen yang dah dibookmarks..sekali tengok tarikh tutup 30 november 2012..ha, hambek ko, last minit baru nak join..hehe

nak buat camner, kerja tengah banyak..tak kan nak biar kan je..lagipun kerja is no.1 kalau dah sampai pejabat..

sebelum terlambat, sy nak join 1 segmen oleh papa blogger..maaf ye lambat join.. ;)

tarikh tutup malam ni kan? :P

comelnya anak beliau.. :)

Tarikh tutup : 30 November 2012
Masa : 00.00a.m

Saya dah ada kotak bebel

10:49 PG 16 Comments
assalamualaikum..

Morning semua.. waaa..pagi ni curi masa lagi..tapi tak sempat nak balas jejak lagi.. godek-godek blog jap..

sebenarnya sy buat benda alah ni

v
v
v
v
v


ha, sy dah ada kotak bebel di sini.. tQ kak bee sebab tolong bagi link nya..before ni kat blog ni ada fibox..pastu rasa semak pula..last2 sy buang..pastu bila sekarang ni dah ramai follower, sume dok tanya mana kotak bebel sy ni..hehe..

so, sekarang dah ada kat tepi atas kanan..sy sorokkan..tak nak serabut..

ok la..meh la bebel kat situ ye..sy nak sambung buat akaun ni..kang tak siap pula..
:)

Khamis, 29 November 2012

Settle satu sesi BW

8:30 PTG 16 Comments
assalamualaikum..

Fuuhh, penat juga blogwalking ni ye.. cuma tak kuar peluh je..ahaha..
alhamdulillah, dah reply komen yang ada, dah balas jejak bagi mereka yang baru singgah sini yang mereka yang tinggalkan link..



pasni nak join jap segmen-segmen yang dijemput..sekarang ni dah macam siput cedut sikit join itu ini..selagi kerja akaun kat pejabat tak siap, tak boleh nak hadap blog sesaja.. malam baru dapat hadap puas-puas..

kalau tengok sy kurang komen tu, jangan mara tau..saya kena kayuh pelan-pelan..hehe


alhamdulillah.. 3++ sudah.. :)

1:16 PTG 14 Comments
assalamualaikum..

korang dah lunch ke? ni nak update curi-curi jap..hehe..sebab tadi pagi dah curi masa kan..
saja la tengok blog jap, waa.. ada peningkatan..

alhamdulillah..


Follower saya dah berginjak ke angka 3++ sekarang.. :)
amin..
moga-moga blog sy juga menjadi pilihan dihati awak semua sebagaimana sy juga begitu..


UPDATE kejap untuk semua.. :)

10:48 PG 9 Comments
assalamualaikum..

Salam 1 M'sia.. Salam pagi khamis.. ehhhh, dah hari khamis?? biar betul..kejap je kan masa tu berjalan.. bgus-bagus.. nanti cepat bertukar tahun..tapi x syok kalau nanti umur pun naik 1 anak tangga.. adik-adik pun dah nak start sekolah balik.. hik3..

ok..stop merepek pagi ni.. just entry santai-santai je dulu.. pagi ni dah balas komen, balas jejak tapak jari tangan awak semua kat blog sy tau.. mana-mana yang follow sy pun, sy dah follow kembali..tima kasih sangat-sangat.. kalau sy belum follow, insyaAllah sy akan follow juga.. :)

Actually dah curi masa 1jam lebih untuk semua tu..rasa macam kejap je, sekali tengok, eh, dah sejam setengah hadap blog..biar betul..
takpelah, yang penting semuanya terbalas.. :)

pagi ni sy nak siapkan keje akaun dulu.. yela, kerja ni kan amanah untuk kita. rezeki yang Allah beri kan..jadi tunaikan la dulu.. kalau nampak sy macam slow sikit nak balas jejak, harap awak semua paham ye.. xmo mara kita tau.. ;)

tima kasih sangat-sangat yang dah invite tuk join segmen/GA korang tu..saya dah bookmarks lagi tau semua tu supaya tak terlepas pandang.. maklumlah, bila dah kalut-kalut, mesti lupa. Dah la dah janji dengan empunya segmen..kang sentap ngan kita, xnak kawan kita pula..hik3.. :)

Mana-mana yang dah komen, sy belum balas kunjungan, insyaAllah sy akan balas slow-slow ye.. :)
lagipun sabtu ahad ni cuti..makanya, boleh la balas semuanya..

Ok la..stop bebel jap.. nak start buat keje dulu.. :)




Rabu, 28 November 2012

SEGMEN : BLOGLIST 2012 by JEMAH

10:16 PTG 9 Comments
assalamualaikum..

Selamat Malam semua.. eh dah tido ke? awal lagi la..meh tengok bola dulu meh.. Eh, jap..sambil tu meh la kita join segmen + blogwalking sama.. :)

Maaflah ye, banyak sangat segmen sy join malam ni.. terpaksa buat sementara kerajinan berada ditahap 80% ni..hik3.. :)

Oh, sebenarnya sy tengah ada kerja akaun esok nak siapkan dipejabat.maka, kita buat siap-siap segmen yang ada.

Segmen ke-4 untuk malam ini :-



Tarikh tamat : 10 Disember 2012

Simple je kan..meh join sama.. :)

PENCARIAN 20 BLOGGER BERTUAH BY YANA

9:41 PTG 7 Comments
assalamualaikum..

Segmen again!.. segmen ke-3 dah ni kut..nak pulun mana yang sempat. sebab esok kat pejabat nak buat keje akaun.. so, tak kan nak bersegmen kan.. time rehat boleh blogwalking pula.. :)

Maklum la, gaji dibayar untuk bekerja, bukan berblogging..hehe.. Berblogging hanyalah bonus.. :)

Mula-mula, meh tengok banner empunya segmen.. Salam kenalan juga buat empunya segmen.. :)


Segmen kali ni tentang pencarian blogger bertuah.. dik, agk-agk, blog akak ni bertuah tak? :P

Tag :

Mengikut syarat perlu tag 3orang..tapi kalau boleh sy nak tag semuaaaaaaa yang nampak segmen ni, meh la join sama..manalah tahu kan kut-kut blog awak, awak juga bertuah..
:)

tarikh tutup : 30 November 2012

BLOGWALKING SAMPAI LEBAM

8:15 PTG 10 Comments
assalamualaikum..

Buang yang keruh, maka ambillah yang jernih.. eh, tetiba kuar peribahasa pula malam ni.. mungkin bersangkut paut kut dengan entry yang lepas tadi.. ;)

Malam ni sy nak pulun segmen-segmen yang dah dibookmark, yang dah dijemput.. malas nak buat entry sendiri banyak berkisar touching2 je..

So, ni segmen pertama nak join..untuk malam ni..hehe.. dijemput sendiri oleh empunya segmen.. waa, kalah ViP tau.. :P

Empunya segmen ni ialah ahsfantasy.. tima kasih awak sebab jemput tuk join segmen awak.. kita dah jnji nak join kan..  :)
awak, awak & awak yang nak join sama, meh la tengok syaratnya kat sini..

*comelnya bby girl & bby boy tu*..  :)


Tak sure pula bula tarikh tutupnya.. so, jom blogwalking.. :)

nOw i'm Okay! :)

6:56 PTG 5 Comments
assalamualaikum..

hai semua.. :)
rasanya harini tak jadi la nak wordless wednesday.. pasan tak entry post tadi.. bila entry post pun silent is better, rasa macam lemah juga 1 badan ni.. rasanya xde 1 hari pun yang boleh wordless.. ;)

thank's sangat-sangat pada mereka yang bagi sy support. sejujurnya, sy selalu mendapat perasaan macam tu.. mudah datang perasaan merendah diri dalam diri sy ni sendiri. pernah juga kena tegur dengan en.tunang sebab sikap yang terlampau merendah diri itu.
pastu terasa hati sendiri..

mungkin juga sy ni mudah terasa hati..hati mudah touching.. susah kan punyai jiwa sentimental camni..boleh sakit mental juga dibuatnya..hehe

betul kata sang lekat lekit, kita jangan bandingkan diri kita dengan orang lain, dengan apa yang mereka ada & apa yang dia dapat. sebenarnya sy selalu fikir macam tu.. cuma kadang-kadang keadaan sekeliling yang buat sy down macam tu..

Contohnya, ada orang ni kerja gov. pung pang pung pang pasal bonus dan macam-macam. kita ni kerja biasa-biasa je.. pastu diperli-perli.. sapa pun yang dengar mesti rasa macam tu kan. cuma mungkin sy ni jenis simpan 'sekejap' perasaan macam tu.

Takpe lah, InsyaAllah lepas ni sy akan cuba perbaiki perasaan sy tu ye.. :)
seperti juga kata tirana aduka, kehidupan pasti diuji begitu..
Ya, Allah akan sentiasa beri ujian pada hamba yang dikehendakinya. Sebabnya? Allah nak kita sentiasa beringat kepada-Nya.

Mungkin lepas ni sy perlu berada pada kedudukan sy sendiri. Cuba kontrol perasaan begitu. Biarlah apa pun kata orang, yang penting kita tetap kita. :)
walaupun dihati kita terasa, simpanlah ia sebaiknya..



* Lepas ni nak pulun join segmen yang ada..biarlah apa orang nak kata, yang penting kita happy kan* :)

Silent is Better

12:43 PTG 11 Comments
assalamualaikum..

Selamat Pagi kawan blogger sy.. Patutnya harini Wordless Wednesday kan? 

Tapi rasanya memang nak wordless sikit la harini..dari entry yang panjang lebar, kita pendekkan je..

Tetiba je rasa hati ni nak mendiamkan diri..nak menjauhkan diri..nak memencilkan diri.. selalu jadi dalam diri ni..
rasa macam merendah diri sangat-sangat. sepatutnya tak boleh begitu kan, seolah-olah kita tak yakin dengan diri kita sendiri..

kat FB pun dah jarang nak post something.. tak tahu la knapa..bila tengok kehidupan orang lain, rasa macam, kita tak pun macam mereka kan..
dari situ la rasa perasaan nak berdiam diri..

kadang-kadang on fb pun, senyap je..tak sembang ngan sesapa. kadang-kadang tak kisah kalau tak on pun.. hurmmm.. :(

kadang-kadang berdiam diri lebih baik kan dari kita bersuara walaupun sepatah kata..
maaf ya..sy bukan sombong. tapi memang sy seorang yang begitu..

mungkin kerana 'Silent is better'..


*semangat nak siapkan keje akaun*

p/s : tQ pada kawan-kawan yang invite tuk join segmen/GA/contest ya..nanti sy join tau.. :)

Selasa, 27 November 2012

Saya B2B 2013 Yang Tak Tahu Tarikh Kahwin??

11:12 PG 21 Comments
assalamualaikum..

Meh nak buat story sendiri pula..takut pula ada yang nangis masuk sini nampak segmen semedang kan..hehe..
actually tak tahu nak cite camne, tapi nampak tak tajuk kat atas yang panjang berjela tu?

Tajuk bukan kemain, kalah cite ViP kan..ahaha.. Ok, berbalik pada tajuk tu, sekarang kan dah musim cuti sekolah..makanya musim orang kawin-kawin. kenduri sana sini. Jemputan tepi, depan, kiri, kanan, belakang umah.. ha, banyak kan jemputannya tu..belum lagi yang luar kampung, luar daerah.. :P

Balik dari umah kenduri baru-baru ni, sembang la ngan mak..ala, story biasa-biasa la..bukan kes ngumpat, ngata ye..
ni kisah pasal tahun depan sy kawin. InsyaAllah..dalam masa yang sama, sy fobia fikir hal ni sebab, en.tunang pun bz dgn tugas dia.

Cakap kat mak camni :

Me : Next month akak nak g umah kawan akak tunang.. saja la kan..dah dijemput kena la pegi..lagipun kawan akak tu dah banyak tolong.
tapi tahun depan kena prepare tarikh kawin betul-betul la..xnak la nanti tarikh tersama..tak boleh pergi kenduri kawan sendiri.

Mak : Ish, xdenya tarikh sama.. ko ambik la lepas-lepas raya..

Me : Erm, agak-agak akak ni kawin bulan bape la kan..tarikh pun ntah bape haribulan..
kiranya kawan akak tunang ni pun lepas 11 bulan akak jadi tunang orang..

Mak : Orang lain kalau ikat setahun, 11 bulan tu dah kelam kabut buat persiapan..ko punya la relax..

Me : Nak buat camne..orang takde tarikh kawin rupa gini la..tingin juga nak buat pape sikit-sikit..tapi apanya pun yang nak dibuat.

Lebih kurang gitu la sembang nya..

Hebatkan..orang lain walaupun pasti nak kawin, mesti dah buat persiapan..but me? tengok je la orang lain punya persiapan..serius! teringin nak buat itu, ini..tapi bila fikir tarikh pun xde, terus hilang semangat..

Yela, memang sy tak tahu pun bila weddingnya.. T___T 
sebab bulan 7 baru en.tunang habis misi..bulan 7 kalau tak silap bulan puasa.. cnfirm time tu xdenya nak jumpa..pastu raya..adeh..pening juga bila kena postpone camni..sedih.. T__T

Agak-agak apa yang sy boleh buat untuk masa ni eh? ingat nak buat sendiri la beg goodies tu kan..tapi... mana nak mula dulu ni.. T___T

*cepat la bulan 2..nak tunggu en.tunang balik cuti..nak confirm semua ni..seteres je bila fikir macam menanti buah durian yang tak gugur..*
(motip durian?fenomene crepe durian)

sumber : google

SEGMEN JOM TUKAR DAN KENAL RAKAN BLOGGER

10:15 PG 6 Comments
assalamualaikum..

Selamat Pagi semua..pagi ni entry pertama sy adalah segmen..jangan la nangis ye bila tengok segmen je kat blog ni..ada juga nak buat entry story sendiri.. tunggu je..hehe..

Nampak gayanya sy dan segmen bagaikan tidak dapat dipisahkan.. :P
habislah camni..hehe.. tu la orang kata, sekali terjebak, berkali-kali nak kan.. ala, apa la sangat nak segmen.. bukan buat bnda salah kan.. :P

ok, stop mukadimah, meh kita cite, segmen apa yang nak dijoin pagi ni.. 
Segmen ni dibuat oleh pak joe.. rajin dia buat segmen.. ha, dia siap bagitahu lagi, setiap hari sabtu jam 09.00am dia akan buat 1 segmen atau contest.. harap-harap ada la yang join ye.. :)


syaratnya pun senang je..nak tahu? ha, meh la tengok kat sini.. jangan malu-malu, tekan je link tu ye.. :P

Menurut empunya segmen ni, dia buat segmen untuk memudahkan kawan lain berblogwalking dan mencari kenalan baru..tapi kalau tetiba ada yang dapat pasangan baru tu, kira bonus la ye..hihihi

Tarikh tutup segmen ni 09.12.2012 (Ahad)

Lambat lagi kan..meh la pakat-pakat join sama.. :)

Isnin, 26 November 2012

SIMPLE GIVEAWAY : PINK ORANGE SHOPPE

9:20 PTG 6 Comments
assalamualaikum..

Selamat malam semua..korang tengah buat apa tu? BW ke.. haiih, tak tahu nak tulis apa sebenarnya kt entry ni.. makanya nak join la segmen yang ada boleh?..layankan aje la ye..

Ada 1 giveaway..tak tahu nak join ke tak..tapi disebabkan dah tak tahu nak update apa, maka, kita join je la eh.. awak dan awak nak join juga ke? meh tengok syaratnya kat sini..


nama pun giveaway kan, tentunya ada hadiahnya.. jom join sama.. sy sekadar menempah nasib je then sambil nak kenal-kenalan dengan rakan blogger yang lain.. 
*rezeki masing-masing*

Harus tag ke? alahai, nak tag sapa eh?..kalau nak tag semua follower sy yang singgah sini boleh?
Ni antaranya 3 nya :


Tarikh akhir : 26 Disember 2012

Jom join sama..

REVIEW BLOGLIST SEGMEN : JOM UP FOLLOWER BERAMAI-RAMAI

2:12 PTG 2 Comments
assalamualaikum..

Selamat tengahari semua..dah makan ke?..dah solat zuhur?.. waa..tanya macam polis traffic.. hehe..
harini rasanya nak marathon mana-mana segmen yang sempat nak join..
sebabnya esok sibuk.. ada tugasan lain esok bakal menjelma..
hehehe..

makanya esok sy tinggal BW mana-mana yang sempat ye.. :)

ok, nak start join segmen ke-2 untuk harini ye.. segmen ni dibuat oleh yummy coklet.. salam kenalan buat empunya segmen.. :)

awak dan awak pun nak join sama ke? meh la tengok syaratnya kat sini ya.. jangan malu-malu..tekan je link tu.. :P

harus la ada banner pengenalan kan.. :)


Tarikh tutup : 25 Disember 2012

SEGMEN : FOLLOW DAN BLOGWALKING OLEH MIALIANA.COM

12:07 PTG 57 Comments
assalamualaikum..

First segmen untuk pagi isnin ni.. hOhO..berani betul nak bersegmen kan cik mimie ni walaupun dalam masa yang sama signal untuk ke'bizi'an sudah memberi isyarat..

Nak buat macam mana..orang bersegmen, awak pun nak juga kan..takpelah, kita layan kan aje la ye..
kali ni nampak kak mia buat segmen..so, ni kiranya first time la nak join kan diri dalam segmen mia..kalau awak,awak dan awak ada masa nak join juga pun boleh.. tengok je syaratnya kat sini.. 


Jumlah kawan-kawan yang setia disini :-


Tagline :-

Apa yang saya suka dengan blog mia ni?
-Saya suka membaca kisah-kisah kehidupan yang mia kongsikan bersama diblog beliau dan saya tengok mia juga salah seorang yang rajin support blogger2 baru dalam dunia blogging, dari segi join segmen dsb. :)

Tarikh akhir 08 Disember 2012

Ha, apa lagi, moh le kita ramai-ramai join segmen ni.. ;)

Fenomena 'Crepe Durian'

10:07 PG 11 Comments
assalamualaikum..

Selamat Pagi Isnin..apa nak update pagi ni eh..kalau buka Fb mesti je ada 2 kisah hangat ni..ianya 'Crepe durian' ataupun hal 'Gaza'..

Fenomena sungguh.. sekarang ni yang hebat crepe durian la..sampai naik ngidam-ngidam orang dok tengok..yela, maunya tak tergoda..dah la comel pastu cute je sebab warna warni..

kak, minta izin ambik gambar Crepe Durian yang comel ni eh..


Bila hati ni tengok benda cute camtu, mula la teringin..teringin gitu-gitu je la..permasalahannya disini, boleh ke sy telan eh..tapi belum la sampai tahap ngidam-ngidam tau.. kut la kan ada orang baik hati nak bagi rasa ke..ahaha..

Saya bukan memilih.masalahnya sy tak leh nak makan durian yang dibuat masakan atau apa-apa yang dicampur dengan benda lain..ha, camne tu..parahkan?..hehehe
sy layan durian yang masih ada biji dia lagi..ahaha
contohnya macam bubur durian. kan ianya dibuat masakan kan? ha, sy ntah la, kalau mak buat pun, tak tergoda. Cam bau tu ok la..tapi kalau bubur tu dicampur dengan kacang hijau, lagi la tak sentuh.. kalau orang bagi makan, means datang rumah orang kan, makan la jgk sikit..tapi jenuh la asingkan kacang tu..ahaha

alahai tekak, ngengada betul kan..ha, lagi 1..orang perak kan menggila dengan tempoyak..eh, orang negeri lain pun ada yang makan juga.tapi sy tak boleh nak makan. dah banyak kali cuba makan.. kalau makan pun secubit kut..tu pun tekanan jiwa nak telan..hehehe.. 

pernah juga la makan masakan tempoyak tu..last-last kepala pening, tekak mual..haaihh, dah macam orang prengnat ok..hehe..last-last sekarang dah tak sentuh apa-apa yang berkaitan dengan tempoyak..tak sanggup nak berpening kepala kerana itu..
trauma pun ada..hehe

semalam baru dapat makan durian..indahnya dunia..maklum la, xde sapa-sapa nak hntar buah dari kebun kan..ahaha..

*mak yang belanja sebab anak dia tahu cakap je teringin nak makan..nak beli tak reti*  :P
hehehe


Ahad, 25 November 2012

BUBBLY SEGMENT 02 : LOVE ME LIKE YOU

10:55 PTG 6 Comments
assalamualaikum..

Join Segmen ke-2 untuk malam ni..sementara boleh marathon join, sy join mana yang sempat ye.. cuma kadang-kadang lambat sikit BW sebab dalam masa yang sama, kerja..
mungkin adik-adik yang cuti sekolah tu sempat la nak BW kan.. :)

Malam ni nak join segmen dari kawan baik alam maya sy ni - cik farah.. rajin dia menyambung segmen dia yang dah habis tu.. :)

kalau awak-awak dan awak nak join sama, meh la tengok syaratnya kat sini.. tekan aje link tu ye..jangan malu-malu.. :P
cik farah ni buat syarat yang simple je.. tu yang suka nak join tu.. ;)

syarat pertamanya harus la ada bannernya kan..


Ok cik fara, sy sememangnya dah follow awak tau..dan kalau boleh nak menjadi 'kawan ibu' seperti yang awak pernah tulis ..hehehe.. InsyaAllah.. :)

kat sini sy tak tahu nak tag sapa..tapi nak war-warkan la pada mereka yang intai-intai sini, meh la join sama.. :)

Segmen ni akan berakhir pada 31 Disember 2012

Ha, lambat lagi kan..tapi disebabkan takut terlepas pandang untuk join, meh la join cepat.. :)



SEGMEN : SAYA MAHU DIREVIEW OLEH NURUL

9:57 PTG 7 Comments
assalamualaikum..

Malam ni nak join la 1 segmen.. Saja nak update 1 segmen kan.. Rasa macam pelik pula bila takde segmen..hehe..

so, entry yang agak ringkas la ye.. :)

kalau nak join sama, meh la tengok syaratnya disini..


Due Date : 02 Disember 2012

so, jom join.. :)

P/S : mOga, dengan cara kita melibatkan diri didalam segmen yang ada, dapat juga kita eratkan silaturrahim sesama peserta dan rakan blogger yang lain..
InsyaAllah.. :)

MASA Oh MASA

9:46 PTG 4 Comments
assalamualaikum..

Malam ni dapat la blogwalking sikit kat mana-mana blog yang baru follow dan tinggalkan jejak..
2hari tak berapa nak online, rasa macam dah berbulan-bulan tinggalkan blog..

rasa macam terkejar-kejar pula..syukur alhamdulillah, follower pun makin meningkat..

niat hati nak join segmen..tapi sekarang ni ntah napa pula rasa macam tak cukup masa nak BW.. T____T

sumber : en.google

motip gambar diatas? masa terlalu cepat.. sapa-sapa yang follow sy dulu, tima kasih sangat-sangat.. :)
insyaAllah, dalam masa yang sama, sy akan komen juga entry2 yang lain..

buat masa ni, mana-mana segmen yang dapat sy join, insyaAllah sy akan support dengan cara join..cuma lambat sikit sy BW ye..harap dapat fahami la ye..sebab sy pun dalam masa yang sama bekerja.. :)

Macam manapun, sy tetap akan balas semua kunjungan..cuma cepat @ lambat je..
harap faham ye.. :)
*cyng korang*

Sorry ye :'(

7:15 PTG 0 Comments
assalamualaikum..

Hye kawan-kawan semua.. sorry sangat-sangat dalam 2hari ni sy tak dapat nak blogwalking sangat kat blog korang..
sedih nya..
macam-macam halnya..

Yela, time cuti sy kalau nak online, pastikan la dulu kerja umah yang ada dibuat dulukan..tak kan nak biar pinggan tak cuci, umah tak sapu, kain tak lipat, tak kan nak biar je kan.. not good tau..

so, semalam dah settle hal pagi, ingat nak online jap..pastu balik kenduri nak online la, nak jenguk-jenguk blog kawan-kawan, sekali dapat sakit kepala daaa..maybe makanan yang saya makan, masakan dia terlebih 'AJI' kot..sy memang tak tahan bila ada 'AJI' dalam masakan..last-last hadap laptop kepala denyut-denyut..last-last off kan laptop.

nak online malam, sekarang kan musim hujan..so, camne nak online..dah reda hujan, tenet pula yang tenat..adoiyai..sabar je la..
last-last effect sakit kepala siang tu, buat malam jadi ngantuk.. sy kalau effect kena 'AJI' yang teruk adalah sakit kepala & ngntuk.

Ahad pula, pagi tadi ntah napa, tenet buat hal..xleh nak sangkut..sabar je..last-last sampai tengahari kuar makan kenduri lagi..balik dah petang sebab balik knduri pergi beli barang..
ni baru la bernafas sikit nak online..

sory ye kawan-kawan kalau perasan sy kurang komen & post entry baru..macam-macam hal..harap-harap la internet ni ok je sampai malam..

So, now nak merangkap slow-slow balik nak jenguk kawan-kawan semua..