Rabu, 31 Oktober 2012

Knapa PHD SANGAT ??!!

8:59 PTG 12 Comments
assalamualaikum..

tetiba je harini petang balik keje hangin 1 badan!..geram ok..tapi tak tahu nak lepas kan kat sapa..rasa sy ni xde la dengki dengan orang, takde pun juga nak keje cari pasal dengan orang..

ntah sapa la yang PHD sangat dengan sy ni..dan tak tahu la apa motip dia.. PHD kali ni bukan tuk orang yang belajar tinggi-tinggi tu ye.. ni lebih pada Perasaan Hasad Dengki! 

balik tadi bila dah letak bag dalam kete, terperasan ada kesan calar kat bonet depan..macam baru kena je..ada pasir2..Ya Allah..menangis tengok kete macam tu..bila tengok kiri kanan, xde orang pula..nak tanya sapa yang buat pun, xde sapa sapa kat situ..


nampak kan kesan calar tu..bukan sikit ye..hampir separuh depan tu penuh kesan calar tu.. knapa la orang tu tak minta maaf kalau tak sengaja?!!!! kenapa?
awak dengki apa dengan sy? sy ni bukan anak orang kaya pun..kete ni pun hak ayh sy.. bukan sy punya.. knapa la buat sy macam ni..

awak nak ke sy doakan yang tak baik..? nak ke sy doakan moga2 awak eksiden ke apa ke? nak tak? tapi sy rasa sy NAK doakan macam tu!! NAK SANGAT-SANGAT !


nampak kan kesan calar tu? dah la kete ni warna biru..memang jelas sangat-sangat!..
meh sini sy nak bagitahu pada awk-awk yang ada niat PHD dengan sy..biar sy luah kat sini.. ni bukan kali pertama ye..ntah kali ke bape pun tak tahu..haritu kemek macam kena hempuk dengan tong gas.. (bawah pej.ada kedai runcit)
bila tanya orang kedai cakap tak tahu, padahal kete letak depan kedai!!

sy ni keje sebab nak berdikari, sebab xnak susahkan mak ayh sy..tak kan tuk hak sndiri nak minta kat mak ayh kan.. kete ni bukan hak milik kekal sy.. sy tolong bawak, tolong pakai je..jangan la ingat sy ni kaya raya asik nak merepair kete je.. gaji sy cuma RM ***.** je ok.. 3angka je..bukan smpai 4, 5 angka..nak pakai kete sendiri, sesungguhnya sy sendiri belum mampu.. :(

sy ni bukan nya senang.. kenapa la orang sanggup buat macam ni dengan sy? apa salah sy???!! apa yang awk dengki kan sngt..klau tak sengaja, datang minta maaf dgn sy..bukan buat bOdO je & bajet macam awk tu Pandai sangat!.. at least bila datang minta maaf, kurang la sikit api kemarahan sy ni!.. dah la balik kena mara dgn mak, pastu diri sendiri ni yng tengah mara, memang bertambah bengang la.

hanya mampu berdoa je la Allah beri balasan setimpal.. sy dah penat tahu nak betul kete je..sedangkan diri sy pun macam ibarat cukup-cukup makan je.. (diri sendiri la)
sy ni bukan mewah pun..nak beli baju pun fikir banyak kali sebab tahu duit tu banyak nak pakai ke arah yang lebih utama..

Ya Allah..sy betul-betul geram bila jadi macam ni..nak mara tak tahu sapa..last-last bila dah tersangat mara, airmata yang kuar sebab sakit sangat.. :'(
Ya Allah..jangan la lepas ni Engkau uji dugaan begini lagi.. :'(

sy dah banyak masalah nak tanggung..ni pula datang masalah macam ni..mungkin kalau orang lain yang gaji besar, kena macam ni no hal la kan..sy ni? tak kan nak merelakan je jadi macam ni..haritu btul kete pun mak yang bayar..tu pun belum diganti..ni dah dapat lagi.. :(

mak sampai cakap, jangan lepas ni cermin pula pecah!.. Ya Allah..minta dijauhkan lah macam tu..sy tak mampu..sy tak mampu nak kuar kewangan semata-mata untuk kereta je.. :(


*mana en.tunang ni..dah 3week tak contct*  :'(
i need u.. sangat-sangat perlukan abng..  :'(




saja nak update !

3:36 PTG 2 Comments
assalamualaikum..

tetiba je rasa nak update blog, walaupun dah tahu selalu-lalunya kalau hari rabu adalah wordless wednesday kan.. eh..ni blog sy, ikut suka sy la nak bebel hari apa kan..hehehe.. *bukan kemain gediks!*

sebenarnya xde apa sangat pun yang nak diupdate kan..saja gatal tangan nak menaip panjang lebar kat sini..maklum aje la, entry lepas-lepas kan semuanya boleh dikatakan, majoritinya *banyak sangat ke?* adalah men'join'kan diri dalam segmen..

so, terasa la nak buat entry diri sendiri kan.. erm,macam ni tadi dapat la call dari sorang ahli ni.. bukan ahli nujum ke, ahli silap mata eh, ni ahli tempat sy keje..dalam sembang nak tanya perihal dia, sempat juga la mencelah tanya sy ni dah 'Puan' ke 'Cik' lagi..

aloh..aloh..alohhhhh..sy 'cik' lagi la..yela, sepatutnya bulan 7 haritu dah pakai title 'Puan'..  eh, patutnya tarikh nikah sy sama ngan ella tau..hehe.. ha, senang nak ingat.. 07.07.12.. tapi apakan daya..ada tugasan lebih besar yang perlu en.tunang selesaikan dulu..

memang la sedih kan..tapi takpe.. Allah tak kan uji hambanya klau Dia merasakan hambanya tidak mampu..ye, sy bukannya seorang yang kuat..tapi kekuatan itu sebenarnya datang dari Allah..

ntah napa, kadang sy rasa xnak orang gurau-gurau macam tu.. tanya bab wedding..sebab sy tak tahu jawapan apa yang nak dibagi.. :(
yela, en.tunang sy pun ada tugas dia.. so, sy pun tak tahu la bila...dan harapan sy nak wedding next year [2013] laa.. doakan la moga-moga takde lagi yang menghalang..

adoiyai..jangan la bagi sy sedih.. :(
sy tak suka laaa..xsuka sangat-sangat..orang tak tahu apa yang kita rasa.. tak semua benda kita boleh luah.. tak bererti kita senyum tu, kita sebenarnya gembira ye..kadang-kadang tu la caranya nak menutup kesedihan dihati..

erm, macam ahli td mungkin niat nak bergurau, memang la sy gelak, memang sy x ambik hati..tapiiiii.. sy rasa macam sedih sangat.. dah la..jangan la ditanya lagi perkara sensitif macam ni..melainkan...klau sy memang ada story mory kat sini ya..


*hati kita mungkin sama..tapi perasaan kita semua tak mungkin sama, tak mungkin orang lain boleh selami.. *

Selasa, 30 Oktober 2012

Cerita Raya?? Jammed??

10:30 PG 14 Comments
assalamualaikum..

mOrning..bestnya terjah blog kawan-kawan lain.. sume dok pakat cite pasal hari raya haji kan..eh, raya juga kan.. macam-macam aktiviti korang kan.. siap ada masak memasak lagi..

yolah, cuti 4hari, sapa yang xnak balik kampung kan..memang syok la korang..hehe..
cuti 4hari? sy cuti 3hari je..heee..

eh, sy memang xde story bab raya haji..sebabnya tak balik kampung pun..al mklum la..kampung sy jauh kat johor tu.. kalau balik nanti mesti bertambah-tambah rindu kat en.tunang.. eh, motip?? kampung dia kat melaka..

memang xde motip pun..cumanya bosan la..yela, nak online xleh, nak ajak dia msg pun xboleh.. :(
r.i.n.d.u laaa kat dia..rindu sangat-sangat.. :(

dah-dah..xnak sentap2 pagi ni..dah 2hari mood xbape nak best.. berbalik cite pasal hari raya baru-baru ni..rata-rata yang saya dengar bukan cite apa yang syok nya pasal raya, sume komplen pasal jammed!!!..hehehe..

aloh, alooh, aloooohh..memang bernasib malang betul la kalau kena tempuh jammed ni kan..terseksa jiwa raga okeh!..xsanggup rasanya..hehe

buat setakat ni sy belum pernah lagi la kena jammed yang teruk-teruk sampai kete x bergerak.. selalu kalau on the way nak balik segamat, lebuhraya belah ke utara memang teruk..xgerak-gerak..then bila tiba on the way balik ipoh, lebuhraya belah selatan pula yang teruk..alhamdullillah..masih gagah lagi la rasanya..

haritu adk llki sy nak balik melaka pun jammed!..bayangkan dari pukul 9 pg kuar umh, jam 6 petang lebih kurang sampai sana..uuii, memang teruk la..pastu dengar pula jalan ke taiping pun sama..dari ipoh kalau ke taiping kan sejam lebih or 2 jam..ni dengar sampai 5jam..

boleh pengsan duk lama-lama dalam kete.. rasanya ni la first time dengar jalan jammed teruk.. maklum la, kereta atas jalan raya kan dah makin bertambah.. belum lagi dengan kenderaan berat lagi..memang kena sabar je la..

*rasanya kalau sume orang ada helikopter private pun, laluan udara akan sibuk kan*..

dan, apa yang boleh sy cite kan kat sini tentang raya haji sy ialah, sy dapat beraya dalam suasana yang penuh nikmat..hehe..sebab tak perlu tempuh jammed yang teruk!.. jimat juga duit minyak + tol..hihihi..

terasa amat syurga sekali sebab xperlu nak kalut-kalut masak..hehe..

so, memang xde story raya haji la yerk.. ;)
he he he

google




BUBBLY SEGMEN 2012: EXCHANGE LINK JOM?

9:37 PG 4 Comments
assalamualaikum..

morning semua..pagi ni cik mimie ni nak join segmen lagi.. haiiihhh, bila nak buat story sendiri kan..heheheee..

jangan nangis ye bila tengok xde entry baru.. *eh, korang ambik kisah ke entry baru sy*?

key la, tak nak bebel panjang-panjang.. kali ni saja gediks nak join segmen yang dianjurkan oleh f.a.r.a.h w.a.h.e.d.a


kat sini sy xnak tag orang tertentu je..tapi nak tag semua yang nampak segmen ni join la sama ye.. :)

bye..

Isnin, 29 Oktober 2012

SENARAI NAMA PESERTA SEGMEN

10:54 PTG 3 Comments

SEGMEN : AYUINSYIRAH MENCARI RAKAN BLOGGER

12:59 PTG 18 Comments
assalamualaikum..

seperti biasa..bila dah xde story sendiri, kita join la segmen dari kawan-kawan..itu je la yang mampu kut buat setakat ni.. nak buat story sendiri memang ada..tapi macam xsanggup je nak post..takut kan ada yang kuar airmata sekali *touching* hehehe

ok la.. tanpa menunggu masa yang lama tuk membebel, meh la kita join segmen ye.. segmen ni dianjurkan oleh ayu insyirah.. memandangkan segmennya mudah, boleh la sy join sama..



Tarikh tutup segmen ni lambat lagi.. 
Jumaat - 09.11.2012 - 11 Malam

erm, kena tag kawan eh??? rasanya xtahu nak tag sapa...tapi nak ajak kawan-kawan yang belum join, meh la join sama..

:)

Ahad, 28 Oktober 2012

SPECIAL GIVEAWAY BY THEROSPUTIH

5:12 PTG 3 Comments
assalamualaikum..

eh, sy mendapat jemputan dari rose putih tuk join special giveaway la.. so, sebagai follower yang prihatin, kita sambut la jemputan itu.. :)


eh, ada hadiah mengikut kategori tau.. so, apa lagi..jom join ramai-ramai..

meh pakat promote kat kawan-kawan lain.. :)

Tarikh tutup : 21 November 2012..
*fuhh 22 nov. anniversary 10mOnth engaged*


SEGMEN : JOM FOLLOW

4:56 PTG 12 Comments
assalamualaikum..

apa lagi yang boleh dibuat selain dari story mory kan..hehe..kita join segmen aje la..
ilham sy untuk menulis story sendiri belum mariiiiiiiiiiiiii.. ;-)

tetiba nampak segmen ni..dan sekarang menggila nak bersegmen aje.. kita join aje la ye cik mimie..tanda support kawan-kawan..kan..kan..kan..  :)



so, jumlah follower sy setakat ni


ok..settle.. 

Sabtu, 27 Oktober 2012

SEGMEN : JOM TUKAR LINK BLOGLIST

11:51 PTG 9 Comments
assalamualaikum..

salam aidiladha...selamat malam semua.. rasanya macam dah tak tahu nak story mory apa kat blog ni.. buat setakat ni sy join segmen je la ye..

jangan mara eh kalau blog i ni penuh segmen..sekadar nak support mana yang boleh.. :)
eh, jom join segmen saya juga..hehehe

kali ni nak join segmen dari nabila..

sapa yang berke'rajin'an, jom join.. :)

Tarikh tutup 30 Oktober ni..

BLOG REVIEW WITH PIQA

9:25 PG 0 Comments
assalamualaikum..

pagi-pagi dah on blog kan..tak tahu nak buat apa..yang pasti cuti 4hari & duduk kat umah adalah sangat-sangat bahagia..

dah tak tahu nak buat apa, so, kita on blog la ye.. sambil tu kita belek-belek sikit aktiviti kawan-kawan yang lain..korang buat apa cuti-cuti ni eh?

eh, ternampak ada 1 segmen la..nak join boleh? hUhU.. join segmen je la cik mimie ni kan selagi mampu..dah tak tahu nak story mory apa..

nampak pula segmen review dari adik piqa ni..sebelum ni x pernah la lagi join segmen camni..so akak nak join la ye.. ^_^

syaratnya simple je......boleh  la tekan sini kalau nak tahu..

ha, senang je kan..jom join sama-sama.. ^_^

Jumaat, 26 Oktober 2012

Beraya Di Perantauan

9:46 PTG 2 Comments
assalamualaikum..

saja gatal tangan nak buat entry gedik macam ni..hUhU..nampak tajuk kat atas tu?? Beraya Di Perantauan.. eh, ni bukan kisah eh tunang ye..dia dah sememangnya beraya di perantauan..(lubnan)

ohh, kisahnya macam ni..harini kan hari raya..walaupun bukan semeriah macam hari raya aidilfitri, tetap hari raya juga kan..yela, hari raya aidiladha kan.. memandangkan kampung sy jauh kat johor sana, so memang xbalik la.. eh lupa nak bagitahu, sy duk kat ipoh, perak..

gila nak balik..haha..memandangkan raya pun kejap je, memang tak pernah balik kampung pun..tiap-tiap tahun memang sambut kat ipoh..eh best apa raya kat ipoh.. raya haji je la yang best pun..cuba klau raya puasa, menangis la ko raya 1 family kat sini..ahaaha..

sebab semua akan beraya kat kampung walaupun cuti kejap..tu la bezanya raya puasa dengan raya haji..hehe..
eh, macam dah melalut panjang sangat kan..

berbalik pada tajuk kat atas tu, sy kalau time free memang online la.. terutamanya malam..hoh, malam memang freeeeeeeee time saja la..hehe
sambil-sambil godek blog, fb, memang akan on chat la..maklum la, sambil tu kut2 la sangkut line en.tunang nak videocall ke apa kan..

tup-tup tadi kakak sedara yang hantar msg suh buat video call..mula macam malas, memandangkan mood macam kelaut pun ada..hehe.. *tersentap saja*.. :P
then line kat kampung lagi kan..

so, bagi tidak menghampakan mereka yang dirindui orang jauh ni, so, buat juga la vdeocall..amboii..mentang-mentang zaman dah maju..bukan kemain dorang kan..siap vdeocall hadap depan laptop ramai-ramai..ahhaaha..
tak cukup dengan tu, siap pusing laptop tunjuk dorang tgh buat apa..tgh makan ramai-ramai..aloh..aloh..aloh.. :P

terasa la pula diri ni bagai beraya diperantauan..haahaa..kelakar ok.. bukan kemain lagi dorang nak bg orang ipoh ni jeles sebab dorang berkumpul ramai-ramai..hahaha..
suweeeeeeeeeet je dorang tau :P

cuba kalau kitorng balik, x dapat la nak vdeocall bagai kan..xde la ala-ala diperantauan itu..haha..

macam-macam la story dorang kan..bukan nya nak cakap apa pun..gelak aje yang lebih..siap minta family sy sorang-sorang tunjuk muka..aloh..alohh..alohh..rindu kitorng lettew..  :P

haha..tu la kisahnya..eh, tp memang kitorng ala-ala diperantauan pun kan..
ipoh------------> johor?
:P

ok..bye.. hihihi..




Contest : Saya Sayang Kamoo Sahabat

4:02 PTG 20 Comments
assalamualaikum..

Salam Aidiladha semua pembaca setia blog cik mimie yang xbape nak cute ni..hehe
haritu dah janji nak join segmen dari cik didiey kan tentang 
'Saya Sayang Kamoo Sahabat'

aloh-aloh-alohhh, hok ni yang suka ni nak story mory ni.. ;)
maaf la ye kalau cerita cik mimie ni nanti mungkin kelaut..hihi..

Bercerita tentang sahabat, sejujurnya saya sangat-sangat bahagia dapat sahabat masa form6  .. disana lah tercipta nya segala suka dan duka.. hanya Allah yang maha mengetahui segala-galanya.. alhamdulillah, masa form 6, boleh dikatakan sy je sorang wakil dari sekolah SMKB.. tak perlulah mention SMKB tu apa..hehe

Dari situ, saya berjumpa dengan ramai kawan baru..memang la sebelum masuk form6, kita dah alami sekolah menengah hingga form5 kan? cuma, bila masuk form6 saya dapat rasanya disanalah saya rasa macam mana dihargai oleh sahabat & menghargai apa itu sahabat!..

Saya rasa sangat-sangat bersyukur bila pilihan masuk form6 itu sebenarnya sangat indah.. mungkin la pada mereka, setakat form6 itu mungkin hanya seperti sekolah biasa..tapi tidak pada saya..

disana, saya bukan sekadar mempunyai seorang sahabat baik..tapi 1kelas adalah sahabat baik saya..sejujurnya, sy rasa tak semua orang begitu kan? setiap masa kami bersama..tak kira dalam apa jua keadaan sekalipun.. *kecuali masuk toilet ye* hehe

sekiranya seorang punyai masalah, kami semua akan membantu..

*sebahagian kawan-kawan sekelas*

alhamdulillah, walaupun sekarang semuanya dah punyai kerjaya & kehidupan masing-masing, masih lagi kami berhubung.. Ya Allah, rindu sangat-sangat saat bersama mereka.. bergelak ketawa bersama, menangis bersama..hehe

*pelajar lelaki kiri bukan sekelas, dan pelajar p'puan no 2 dari kiri bawah pun bukan sekelas, tapi kami tetap rapat*


*kenangan atas feri dari pangkor nak balik jeti*
-Kursus Kepimpinan Pelajar-
boleh dikatakan kami 1 kelas pengawas..hik hik..so, kami semua pergi ke sana.. 

*kami bersama dimana jua*  :)


ok..tu kawan-kawan masa form6..yang ni hanya sorang je yang rapat dari darjah 3 lagi sehingga harini..walaupun pernah gado *gado2 manja*, xbertegur, alhamdulillah kami masih baik sehingga ke harini..

hanya kawan ni sorang yang sy cerita tntng diri ini, dan dia juga je yang tahu tntang sy nak tunang.. 



*see tag sy itu - "mOga persahabatan kami kekal selamanya"*
InsyaAllah..


ok.. tu sebahagian dari kawan-kawan saya..eh, ada lagi kawan-kawan sy yang lain yng saya sayang.. *maklumlah, saya kan penyayang orangnya* hihihi..
jangan kecik hati ye kalau gambar korang xde..bukan xsayang tau..

ok lah..rasanya dah panjang lebar dah story ni..kang story panjang lagi, mau menitik airmata ni..hehe..
buat semua kawan-kawan yang saya sentiasa ingati & sy sayangi, sesungguhnya kenangan bersama korang, InsyaAllah tak kan kita lupanya..setiap kali ketawa, setiap kali menangis bersama.. tu la pengalaman yang sangat berhargai buat diri kita..

cik didiey, sy tak pandai bab2 nak tag orang..means, tak tahu nak tag sapa yang berminat..tapi kalau boleh sy nak tag semua kenalan yang terbaca story ni join sama..

:)

=________=

2:45 PTG 2 Comments
assalamualaikum..

Salam Aidiladha.. 2 kali raya tanpa en.tunang.. raya aidilfitri & raya aidiladha.. erm..dah paham sangat dah keadaan itu..seronok nya tengok kawan-kawan yang lain.. boleh juga wish pada pasangan mereka..

en.tunang membizi sampai xsempat nak online kan.. :(
sama je keadaan masa nak raya aidilfitri haritu.. senyap sunyi.. :'(
bila la agaknya nak muncul..2week penuh kesabaran.. :(


*bertabahlah wahai hati*  :(


Salam Aidiladha

1:00 PG 3 Comments
assalamualaikum..

kepada semua kawan-kawan saya di blog ini, di facebook dan dimana saja, dan mereka-mereka yang tersinggah sini, saya nak ucapkan
Selamat Hari Raya Aidiladha
dan juga kepada semua umat islam diseluruh dunia..

Jika ada salah & silap, tutur kata yang terkasar, harap dimaafi..


Rabu, 24 Oktober 2012

JOM MASUK BLOGLIST GULIBOOLAT

2:37 PTG 5 Comments
assalamualaikum..

nak join segmen lagi.. *join je la ye cik mimie selagi mampu*..
kali ni dari  blog ni..

syarat dia pun senang je..boleh la join..nak tahu syaratnya? just click here ye..



kena tag? ok, sy nak tag semuaaaaaaaaaaa kawan-kawan yang join blog sy dan mereka yng intai-intai blog sy.. :)
jom join ramai-ramai.. 

Tarikh tutup : 24 November 2012


Isnin, 22 Oktober 2012

22 Oktober 2012

9:27 PG 6 Comments
assalamualaikum..

harini genap 9mOnth menjadi tunangan orang..tapi tidak seperti mereka-mereka yang lain..mungkin ada diantara kawan-kawan, 9mOnth tempuhi alam pertunangan, mungkin ada yang dah bersedia untuk melangkah ke alam rumahtangga..

insyaAllah, diri ini telah bersedia..namun kuasa Allah benar-benar lebih berkuasa..Allah telah pisahkan kami untuk 'Sementara' antara bumi Malaysia & Lubnan..
Ya Allah..kuatkanlah hati ini, walaupun ianya tidak lah sekuat mana..

kuatkanlah jodoh antara kami..kasih & sayang antara kami yang telah sekian lama tersemai..utuhkanlah hubungan kami ni bukan sekadar ke jinjang pelamin, malah hingga ke alam syurga..

Ya Allah..kuatkanlah hati ini untuk menempuh segala dugaan yang telah diberi..syukur padaMu Ya Allah, kerana pisahkan kami walaupun untuk 'sementara' kerana disitu juga Engkau lahirkan perasaan rindu yang kuat untuk kami..

Ya Allah..Engkau juga lindungilah tunangku sepanjang dia berada di bumi Lubnan..mOga dia selamat pergi & selamat kembali ke bumi Malaysia..
Amin..



your love :  missss you dear..



*seminggu dah tak berhubung dgn en.tunang..rinduuu sngt2*..

Ahad, 21 Oktober 2012

1st Giveaway by me

10:55 PTG 2 Comments
assalamualaikum..

nak join giveaway boleh? terjumpa segmen ni dari blog angel love soldier.. so, saja nak support je.. :)
giveaway ni datangnya dari blog ni.. syaratnya pun sangat la simple..
just click here ye..

simple je banner ni kan.. :)

jom pkat ramai-ramai join sama.. :)

Tarikh Tutup? oh..yang tu tuan empunya blog x update lagi.. :)

Segmen : Follow..Follow..Follow By NurulFHMT

4:12 PTG 4 Comments
assalamualaikum..

nak join segmen lagi.. :)
sementara ada masa ni, kita support menyapot la kawan-kawan lain kan.. *support menyapot? ada ke perkataan camtu??*
hehehe..

kali ni segmen yang di buat oleh nurul..nak tahu syaratnya apa? meh click kat sini ye..


comel kan miaw kat banner tu..

tag? alamak..tak tahu nak tag sapa..tapi nak ajak sume yang follow blog sy ni, or tersesat singgah sini join la sama ye..bukan susah pun..syarat yang simple..

jom join sama ye.. :)

Sabtu, 20 Oktober 2012

Target Dah Tertunai.. =)

2:46 PTG 7 Comments
assalamualaikum..

selamat tengahari semua kawan-kawan cik mimie yang comel, kiut, ensom & kacak..hehe..
dah lunch ke?.. :)

waahh..macam happy je bunyi nya kan..cik mimie dapat 1juta ke tadi?? ahaaaks!..xde sapa pun yang sudi bagi duit banyak camtu..ada yang nak bagi ke?? meh cik mimie bg no tepon..haha..

no, no, no..bukan nak cite bab happy terlampau atau menang duit 1juta ye.. cuma, sapa ada baca entry post cik mimie tentang target?..ala, mesti xde yang baca kan..sebab bukan penting dan menarik pun..

meh nak review balik..dalam target tu sy nak up kan follower..eh, bukan saja2 nak tengok follower tu naik mendadak sebab nak lawan dgn blogger2 lain ye..tapi memang niat ikhlas nk berkawan..sambil2 dapat selami pengalaman orang lain mungkin juga tuk kita ambik peringatan dan sebagainya..

sambil-sambil boleh berkongsi idea dan apa-apa je story yang boleh dikongsi..so, sekarang ni apa yang sy targetkan kiranya dah tercapai la..hehehe..
before ni follower sy ciput je..dalam 30lebih..so, macam xbest je kan kawan sikit ni.. *tamak ye cik mimie*.,.

bukan tamak..rasa macam nak kawan seramai yang boleh..kawan dengan hati yang tulus mulus ikhlas..hehe.. ;-)
so, now kawan-kawan sy yang comel, kiut miut, kacak & ensom ni dah ....

101 follower..tQ ye kawan-kawan yang sudi kawan dgn kita.. *lapairmata*

so, lepas ni boleh la teruskan target ke-2..hehehehe...
now, targetnya nak naik kan my follower ke 5++ before i'm married..  ;)
hope berjaya la..
=)

*Eh, sempena hajat ni dah tertunai, rasa macam nak buat segmen laaa..agak-agak ada yang nak join tak???*

Jumaat, 19 Oktober 2012

GIVEAWAY : Love Collection by Jaja Sutera

9:20 PTG 2 Comments
assalamualaikum..

kali ni join giveaway pula..dapat tag dari cik zaniff yang comel  :)
tapi segmen ni dari jaja sutera.. nak tahu syaratnya sila click kat nama jaja sutera tu ye.. :)

 *bukan kemain romantik banner ni kan*
kelip.mata.laju.laju

jom join ramai-ramai..hadiah pun best..
*tapi sy x harap sangat pada hadiah, yang penting happy dapat kenal dgn kawan-kawan lain*
=)

then kena tag 3 kawan atau lebih ye.. ermmmmm..nak tag sapa ni eh.. ;)


ok..rasanya dah buat ikut syaratnya.. :)