Selasa, 31 Julai 2012

R.I.N.D.U saat-saat itu!..

9:29 PG 0 Comments
assalamualaikum..

mOrning..& selamat berpuasa..jap je kan 11 Ramadhan..tapi tak rasa sangat pun suasana puasa..errrrggg..pelik betul..
cuma yang best bulan puasa ni sebab balik awal kul 4.. aloh..aloh..alohhh..macam tak pernah balik awal je kan..balik awal pun bukan buat apa kat umah..sampai umah letak bag terus cepat-cepat bukak tV3 nak tengok cite 'takdir Qismah'..tu la rutin hari-hari..

pkul 5 baru jengah ke dapur..hehehe!.. 

panjangnya mukadimah kan..bukan nak cite bab balik awal pun sebenarnya..tetiba je rasa rindu..rindu suasana macam dulu-dulu sebelum en.tunang pergi Lubnan..
tiap pagi mesti send msg mOrning & missshh U kat dia..dia balas ke tak, tu blakang kira..hehehe!..yang penting send!..
send sebab tu la perasaan kita bila bangun pagi-pagi..  ;-)

pastu kalau malam sebelum tidO pun sibuk nak msg juga..wish gudnite...dia tengok ke x, blakang kira..hehe..janji send..even dia dah tidO pun, nanti dia bangun bila tengok phOne, mesti dia baca jgk kan..kan..kan..  ;-)

pastu kalau balik kerja, rasa rindu sangat-sangat pun, main terjah je call en.tunang.. #suka-suka hati je kan#!.. kadang-kadang tu bila dia free, dia layan la jgk..kalau dia bz, xde la sembang pun..but i'm understand..

dulu-dulu selalu jgk kalau malam-malam time dah tersangat rindu, mesti buat Super Savers..sapa pakai maxis/hotlink tahu la kan..kadang-kadang sembang sampai ke pagi..dah dengar azan subuh baru stop..bangun, solat pastu tido..adoiyai..sungguh kenangan sume tu!..

sekarang ni dah tak boleh dah bila en.tunang kena bertugas kat Lubnan..sy rindukan saat tu..rindu sangat-sangat.. =(
sekarang ni bila bangun pagi dah tak boleh nak wish mOrning..sebab kat sana mesti dia baru nak tidO kan..



dah xde lagi super savers..rindunya..rindu nak sembang puas-puas time malam..selalunya time malam la kalau nak sembang pun..tu pun tengok pada keadaan yang mengizinkn..but sy rela je x tido..hehehe!..

sekarang ni pun, kalau malam time nak tido dah xde yang wish gudnite.. =(
rindunya semuaaaaaaaaaaaaaaaa tu..semua tu la kenangan yang sangat-sangat berharga dalam hidup ni.. xmungkin orang lain pun dapat macam ni..kalau P.J.J memang macam ni la situasi nya..dan sekarang ni memang PJJ yang sangat-sangat mencabar.. 

sekarang ni phone pun dah x bunyi..kadang-kadang tu memang xtengok pun..sedih.. =(
kadang-kadang sampai tak perasaan batery pun dah low..alahai..sungguh dugaan!..
takpelah..insyaAllah 1 hari nanti Allah akan dekatkan kami juga.. amin..

sungguh..semuaaaaaaaaaaaaaaa nya sangat-sangat menjadi kenangan dalam diri ni..   =(


Sabtu, 28 Julai 2012

Update berbuka puasa

9:28 PTG 0 Comments
assalamualaikum..


tetiba je nak update blog!..tapi xde story yang best nak cite..
cite bab semangat nak raya?..langsung xde dalam diri ni..sedih betul!..kalau tahun ni x balik kampung pun macam rela je.. #tetiba nak feeling-feeling sad#..


stop merepek jap..okeh, memandang kan sekarang ni bulan puasa, so, kalau update blog pun pasal makanan je lah..eh, boleh ke camtu?.. x boleh pun, bolehkan juga la eh..sebab blog ni i yang punyaaa..haha!.. #sapalah ajar camni..takpaham#..


harini dah puasa ke 8..jap je kan..sampai nak berbuka apa pun dah tak tahu..
so, harini menu simple-simple je..


 >> dadih perisa tembikai susu..kalau x silap la..xrasa pun lagi..adik yang buat..
     dadih ye..bukan ddah..jgn salah sebut..bhya..hehehe


 >> roti berinti sardin & dibalut dengan kulit popiah..nama sebenar tak tahu..main buat je.. sebab teringat masa kecik dulu pernah makan, kkak sedara buat..yang tu i yang buat..hehe


>> atas tu cekodok pisang..fav. i tu..hehe.. #tu pun nak tayang dalam blog# haha
mak yang buat..hehe


 >> bubur lambuk..abah bawak balik dari tempat kerja..maybe ada gotong royong kut buat bubur lambuk tu..


>> air 2 jenis ni wajib ada tuk berbuka..air teh & air anggur..tetiba air teh ni kelainan sikit sebab perisa buah peach..




okey..sekian untuk pemberitahuan menu berbuka harini..hikhikhik..

Rabu, 25 Julai 2012

Cat soothing crying baby to sleep - too cute!

3:24 PTG 0 Comments
assalamualaikum..

eh comel je kan baby dan kucing ni..pandainya kucing ni..
usap-usap kepala baby ni sampai baby ni tertidur balik.. sweet sangatkan.. ^_^
eh, umah sy kan banyak kucing..
agak-agak la kan, kalau dah kawin, minta tolong kucing-kucing sy jagakan baby i boleh ke??? haha

silap-silap penuh dengar calar balar kena cakar dek kucing..haha!.. :-P






Selasa, 24 Julai 2012

makan Ooh makan

10:15 PTG 0 Comments
assalamualaikum..


tetiba je malam ni nak update pasal menu buka puasa..alahai, dah 4hari puasa, baru sibuk-sibuk nak tayang berbuka apa kan..hUhU..
xyah terliur-terliur key..lagipun dah berbuka kan maghrib tadi..hihi!..


ni menu berbuka untuk hari first puasa =)



>> sOtO ayam
>> pisang goreng
>> nasi impit
>> daging masak hitam
>> kurma
>> air teh 'O' & air anggur


punya la banyak kan..yang makan 5 orang je..sebab adk sorang lagi ada kat Adtec Melaka..


ha, yang ni menu berbuka hari ke-2 pula..



>> mee gOreng
>> apam balik tapi x menjadi..
>> air anggur


ha, simple aje kan..sebabnya xtahu berbuka nak makan apa..


ha, ni menu berbuka hari ketiga pula..menu ni best sikit..sebab..



>> nasi ayam
>> nugget ayam
>> cekodok pisang..
>> kurma
>> air anggur


ha, tuk menu berbuka harini simple je..


>> bubuk lambok..yang ni buat sendiri punya okeh..
>> kurma
>> kuih ketayap..malas ni ambik pic..hUhU
>> air cincau..


korang mesti berbuka makan best-bestkan..hehe..

Rempit Retro(FULL MOVIE)

12:52 PTG 0 Comments



dah start puasa ni rasa macam tak tahu nak buat apa sangat..kerja pun makin beres..nak buat akaun, tunggu penyata bank punya la lambat sampai..

so, cari je la movie yang boleh dilayan..so, tadi layankan aje la movie ni..



Ahad, 22 Julai 2012

22 Julai 2012

12:28 PTG 0 Comments
assalamualaikum..

kejap je masa berlalu kan...seminggu dah en.tunang ke Lubnan ada urusan tugasnya disana..
rindu kat awak la en.tunang..rindu sangat-sangat okeh!.. 
dapat vdeocall pun okeh la kan..terubat rindu.. #manja sangatkan!#

bila sembang dengan dia, dia tanya rindu ke tak, dah tentu-tentu la jawapan sy 'ye'..mau nye tak rindu..  ;-)

pastu dia siap gurau-gurau lagi.. ''ala, 365 hari tu kejap je..''
dan jawapan sy ialah.. ''tapi masih ada 359 hari kan? ''
haha..memang berhati mulia kan sy ni sanggup kira..haha..
dan jawapan en.tunang yang best ialah.. ''toksah kira camtu, nanti naik gila dibuatnya''.. haha! okeh, fine..xkira pun..tapi kan kat blog ni sy memang ada create time tu kan..senang la nak tahu.. dan bukan hari-hari pun sy tengok blog sendiri..dan nak tengok time tu..memang xdela buat macam tu..

dan..macam x caya je kan, tOday 22 julai 2012, dah 6 bulan sy menjadi tunangan pada en.tunang..dan sepatutnya dah jadi wife dia pun pada 7.7.12 haritu..tapi xpe..sy paham sume tu..dia punyai tanggungjawap yang besar dalam tugas dia kan..biarlah tugas en.tunang diLubnan selesai dulu.. =)

#sya akan tunggu abang sampai abang habis Misi disana ye..tu janji sya#  =)

dan kalau juga sy bernikah pada 7.7.12 tu, dan 16 julai 2012 en.tunang dah bergerak ke lubnan, nampak gayanya sy kena lah hOneymOon sorang-sorang kan..hik hik hik..
xpe-xpe, sy paham tugas seorang tentera...sebab sy juga dibesarkan dalam family tentera.. ;-)



eh..xlupa juga..selamat berpuasa.. :)


Sabtu, 21 Julai 2012

Rindukannya seperti dulu..dulu..dulu...

6:16 PG 0 Comments
assalamualaikum..


hOhO..harini dah start puasa kan..jap je masa berlalu..dah setahun rupanya pusingan tahun islam kita ye..alhamdulillah..bertemu lagi kat ramadhan kali ni..syukur alhamdulillah..


tentang bulan ramadhan kali ni still sama je macam sebelum ni..kalau ikut perancangan sebelum ni, mungkin puasa yang lepas adalah puasa terakhirku sebagai orang bujang..tapi apakan daya..terpaksa la tahun ni pun berpuasa sebagai orang bujang lagi..dan juga tahun depan yerk!.. 


maknanya 2kali puasa la berpuasa sebagai orang bujang..#eh, ada kepelikkan ke puasa sebagai orang bujang?# nampak gaya nya begitu la puasa di akan datang.. #i kan malas liat bangun pagi..# hehe 


tapi xpe..yang tu boleh diatasi..cuma ada 1 je macam tak boleh nak atasi..sebelum-sebelum, tiap kali bangun sahur @ lepas sahur, mesti misscall-misscall kat en.tunang..suh dia bangun juga..kadang-kadang tu dia dah bangun dulu dah..suh dia sahur..yela, kunOnnya i ni prihatin la kan..hehe..


pastu kalau dah bangun, mesej-mesej dulu..kiranya macam senam pagi tuk jari dulu la..hikhik..ha, lepas sOlat subuh, baru la start agenda seterusnya..jeng..jeng..jeng..
ok, time tu selalunya mesti buat super savers..i kan ngengada..kalau x dengar suara tak puas sembang..huhu..kalau rindu tu, kiranya tak terubat la kan. #manja!#


ha, tahun ni xboleh dah nak mesej-mesej macam sebelum ni time pas sahur..xboleh dah nak misscall2 dah..tak boleh nak super savers bagai dah..sebab sekarang ni en.tunang dah kena bertugas kat lubnan..time kat sana dengan kat sini tak sama..time kita bangun sahur, dia mungkin baru masuk tido kan..#jarak malaysia---------------->lubnan, 5jam kebelakang, pandai-pandai la kira yerk.. :-P  #


so, tahun ni tu la perbezaan yang dialami..walaupun statusku masih sama, still ada juga yang dah berubah..mudah-mudahan en.tunang tabah la menempuh segala dugaan yang datang sepanjang bertugas di lubnan ye..


ok..tu dulu la story awal pagi ni yerk.. dah rasa ngantuk pun ada ni.. bye.. =)

Salam Ramadhan

5:46 PG 0 Comments
assalamualaikum..


eh..harini dah puasa dah kan..kejapnya masa tu berjalan..kejap je dah setahun berlalu ramadhan yang lepas..kejap je kan!..macam tak percaya je..
#baiklah.sila percaya, ok..#


ok la..xnak sembang panjang-panjang bagaikan bertazkirah subuh, sy just nak ucapkan Selamat Menajalani Ibadah Puasa kepada semua umat Islam..


Harap-harap tahun ni dapat la lebih sikit pahala puasa tu kan..insyaAllah..  =)



Rabu, 18 Julai 2012

single, double & triple happy

1:34 PTG 0 Comments
assalamualaikum..


harini rasa happy sikit..eh, yeke sikit?..rasanya macam double je happy ni..
erm..yeke double?..rasa macam triple happy..  ;-)
whatever la kan..double happy ke, triple ke, patut sangat bersyukur..  :)
sebab ada yang sudi beri saya semua tu.. :-)


rasanya yang buat jadi double happy tu xyah kut cite kat sini..sebab?..rahsia... #waaa, bajet macam hOt sangat je story tu kan?..# pengsan!..  :)


yela, ada bnda kita boleh sharing, ada kalanya story tu xleh nak sharing..jadi simpan lek lok dalam peti hati ye.. :-P


so, dari triple, turun ke double story hapy tu xleh nak cite, kita cite yang single je eh..macam i yang still single ni.. :-P
single tapi dah separuh hak milik ok..hahaha!.. #mengarut..#


xde pape pun sebenarnya.cuma happy sikit, sebab on je Fb tadi tgk2 en.tunang tgh online..atau lebih tepat lagi maybe dia baru bangun tido..sebab tadi kat sini pukul 11.15pagi, sana baru je pukul 06.15pagi.. lambat 5jam..


ok la tu kan..ada juga la yang boleh disembangkan..yela, dia kan pergi sana atas urusan keje..bukan honeymoon setahun..harus juga la kena tahu perihal disana..


ok la..stop la dulu bebel petang ni..dah masuk zuhur tu..jOm sOlat dulu yuk..  ;-)


ha..jangan jadi macam ni udah la yerk.. taadaaa.. ;-)

Isnin, 16 Julai 2012

16 Julai 2012

10:53 PG 0 Comments
assalamualaikum..


terima hakikat harini 16 Julai 2012.. harini incik tunang bergerak ke Lubnan..
sepatutnya pkul 4pagi dia gerak..tapi ada masalah sikit, ditunda..
tadi pukul 10 setengah lebih kurang baru dia bertolak..


sempat juga dia call..maybe dalam flight..dapat cakap kejap je pun..dalam seminit..
syukur alhamdulillah..mudah-mudahan abang dapat sampai disana dengan selamat..


mOga Allah juga kuatkan hati ini untuk terima segala dugaan ni..


lepas ni cepat-cepat la tarikh 16 Julai 2013.. 
- abang selalu cakap, setahun tu kejap je syng..pejam celik, pejam celik dah setahun..
kuatkan hati..doa untuk abang banyak-banyak..  :'(




mOga Allah permudahkan segala perjalanan urusan kerja abang kat sana & Allah sentiasa lindungi abang sepanjang abang bertugas disana..


InsyaAllah, sya akan sentiasa doakan tuk abang ye..
- sya tak kan pernah putus doakan untuk abang.. & juga kebahagiaan untuk kita..






miss U dear..



Sabtu, 14 Julai 2012

kuat ke hati ni?..

10:28 PTG 0 Comments
assalamualaikum..


malam ni rasa sebak sangat..bila terkenangkan harini dah 14 Julai, xsampai 2hari je lagi incik tunang dah nak terbang ke Lubnan..
Ya Allah..kuatkanlah hati ini..boleh ke sy hdup tanpa dia nanti.. :'(


walaupun kami jauh, sy boleh terima lagi..tapi mengenangkan nanti dirinya akan berada di Lubnan, macam mana la kan..bolehkan sy nanti menyendiri disini?


sy sebenarnya takut nak terima kenyataan, 16 Julai nanti incik tunang dah nak ke sana..bolehkah saya menerimanya??..  InsyaAllah.. sy akan kuatkan hati sy seperti mana kata-kata incik tunang sebelum ni.. doakan dia.. Ye, sy sentiasa berdoa untuk dia..  :'(


walaupun sy tak kuat, sy harap sy boleh kuatkan hati sy.. biarlah sy menangis sekalipun, sesungguhnya ia akan menguatkan hati ni..  :'(


semua orang kata kat sy, "kalau kita tak kuat, Allah tak kan bagi dugaan macam ni".. Ya Allah, menitik airmata bila dengar orang kata macam tu.. kerana kekuatan seseorang tu, hanya Allah yang maha mengetahui..


Doakan untuk kami ye..  :'(
mOga Allah akan beri juga kami kebahagiaan yang amat2 indah untuk kami ber-2 nanti.. :'(

Seketika Di Melaka

3:37 PTG 0 Comments
assalamualaikum..


lambatnya nak update pasal haritu pergi melaka kan..bukan xde yang menarik..cuma tak tahu apa yang nak diceritakan..sebab semua dah terdraf dalam hati sy..  =(


saya rindukan suasana kampung..best kat sana..lagi-lagi ada anak sedara incik tunang 3 orang tu..sungguh cute..pandai ambik hati..datang-datang terus panggil makngah..comelnya korangkan..pandai temankan makngah..


sampai ada 1 malam tu, malam sy smpai sana, si kakak malam tu menangis nak tido dgn makngah kan..tak tahu pula sebab dia nangis..sebab nya time tu sy baru je terlelap sebab penat drive..
last-last tengok esok pagi memang dia tido kat sebelah..



yang ni adik yang bongsu..susah nya nak senyum..tp time ni dia sebenarnya merajuk..
cute je..  =)

ha, yang depan ni kakak yang sulung..
pandai layan makngah dia kan..

teringat pula kisah masa hari first datang sana..masa kat bilik dia cakap camni.. :

aQilah  :  makngah datang sini lama ke kejap?
me       :  qila nak kejap ke lama?
aQilah  :  qila nak makngah datang lama..
me      :  iye..kenapa nak lama?
aQilah  : sebab pakngah kan suka makngah..
me      :  :-)

pandainya qila ni kan..nak makngah datang lama sebab pakngah suka makngah ye..  =)


akmal & pakngah..  =)

yang ni masa hari kenduri..  =)
with aQilah..  =)

okay..tu je la kut nak story buat kenangan time pergi rumah bkal MIL haritu..
time kasih qila, akmal, adik sebab pandai layan makngah kat sana..  =)
nanti kalau mkngah jumpa korang, mesti korang dah besar kan..
rindu kat korang ye syng..  

Jumaat, 13 Julai 2012

Nak Balik Raya full movie

3:33 PTG 0 Comments

ada yang tak sabar nak raya ke?.. tengok cite ni terus terkenang nak raya..
tapi raya tahun ni macam x best je..incik tunang pula raya kat sana..

xpelah..nak hilang boring jOm layan jap..


Rabu, 11 Julai 2012

nak seperti dulu.. =(

9:45 PG 0 Comments
assalamualaikum..


mOrning..pagi ni redup je kan..kalau kat ipoh, ni la keadaan pagi ni..
pagi ni rasa ok sikittttt je dari semalam..
cuba untuk buang perasaan sedih..nak buang jauh-jauh..tapi tak boleh..! setiap kali cuba, setiap kali tu juga airmata ni jatuh.. Ya Allah..dugaan apakah ini..?


Saya nak jadi seperti diri saya yang dulu..bila kat pejabat, sorang-sorang..sunyi..  :'(
saya xdapat elak dari nangis.. walaupun pada hakikat, saya cuba untuk kuat.. Ya Allah..berikanlah saya kekuatan..kesabaran diatas setiap ujian yang telah menimpa diri ini..


tersangat banyak masalah..sampaikan di pejabat pun, sy lebih selesa berdiam diri dan buat aje apa saja kerja yang mampu..buatlah lawak mana pun, setiap senyuman tu tntu akan terbalas dgn airmata..


Cepatlah semua ni berakhir.. saya nak kan dia disisi saya..  :'(  :'(  :'(






#doakan kebahagiaan tuk kami ye#.. 



Selasa, 10 Julai 2012

ATM setanding tentera negara lain

3:33 PTG 0 Comments

KUALA LUMPUR: Penghantaran pasukan Malaysian Company (Malcoy) 8 bagi meneruskan misi Pasukan Interim Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu di Lubnan (Unifil) adalah pengiktirafan dan kepercayaan masyarakat antarabangsa terhadap kewibawaan Angkatan Tentera Malaysia (ATM).
Panglima Angkatan Tentera, Jeneral Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin berkata, pencapaian itu membuktikan ATM mampu memainkan peranan setanding dengan angkatan tentera lain dalam misi Unifil.

“Kita amat berbesar hati kerana Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) terus memberikan kepercayaan bagi meneruskan misi di sana,” katanya pada sidang media selepas majlis penghantaran kumpulan itu di Pangkalan Udara Subang dekat sini, semalam.


Terdahulu Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Abdul Halim Mu’adzam Shah dan Raja Permaisuri Agong Tuanku Hajah Haminah berkenan menemui anggota misi sebelum mereka berangkat ke Lubnan. Zulkifeli berkata, ia juga satu manifestasi bahawa PBB dan kerajaan Lubnan memberikan sokongan padu kepada anggota ATM dan Angkatan Bersenjata Diraja Brunei (ABDB).

“Menjadi tanggungjawab seluruh anggota MALCOY 8 untuk memastikan pengiktirafan ini terpelihara demi memartabatkan maruah Malaysia dan ATM di persada antarabangsa,” katanya.




Artikel ini disiarkan pada : 2012/07/10



#next week incik tunang pula terbang ke sana..mudah-mudahan abang selamat bertugas disana..#

:'(

12:01 PTG 0 Comments
assalamualaikum..


Ya Allah..kembalikanlah saya pada keadaan yang dulu..saya x kuat sekarang ni..sungguh tak kuat.. asik jatuh je airmata ni..


saya nak jadi seperti yang dulu..cuba untuk kuat..dengan pelbagai dugaan & masalah ni..semua ni dugaan!..tapi..berikanlah saya kekuatan..sy xsanggup nak rasa sakit macam ni..rasa macam nak incik tunang kat sisi je..


mungkin sebab 1week dengan dia, rasa macam tak sanggup nak pisah.. Ya Allah..cepatlah berakhir semuaaaaa ni..  :'(


Saya perlukan dia sangat-sangat..  :'(
Hanya dia... dia.. dia... :'(


kembalikanlah mOod saya juga..saya rasa xmampu nak buat apa pun sekarang ni..  :'(






#walaupun 1week sya dgn abang,,sya rasa tu xcukup#.. sya nak abang selamanya disisi sya..#  :'(

:'(

10:04 PG 0 Comments
assalamualaikum..

harini dah start keje balik..tapi moOd ntah la..ntah kat mana pun tak tahu..  =_=
still rindukan incik tunang, walaupun dah luangkan masa 1week ngan dia!..
actually, tu sebenarnya xcukup..sob..sob..sob... :'(
saya nak dia disisi saya selalu..!..ye, selalu!..tapi tak boleh..dia ada tugas dia..

Ya Allah..kuatkanlah hati ni..xsampai seminggu je lagi incik tunang dah nak terbang bertugas kat Lubnan..Lubnan,bukan Labuan ok!..boleh ke hati ni bertahan.

haritu temankan incik tunang ambik barang-barang dia kat kem..ntah napa juga la airmata ni boleh jatuh.. saya memang xboleh nak tahan perasaan tu lagi..xpelah..mungkin dia juga patut tahu apa perasaan saya kan..walaupun ianya tak sengaja..Ya Allah..bagi lah kekuatan itu..saya x sekuat mana pun yang orang lain sangkakan..

Thank's to incik tunang sebab sudi luangkan masa..sudi temankan jalan-jalan..layan sya dengan sebaik mungkin..manjakan sya sampai buat sya tak sanggup nak lepaskan abang.. :'( :'(

paling sya terharu abang sanggup temankan sya balik ipoh balik & gerak balik naik bas balik pada hari yang sama..
Ya Allah..tima kasih sebab beri incik tunang untuk sya..  :'(

Dan sepatutnya juga sy & dia telah disatukan pada 2hari yang lalu..takpelah..mungkin Allah nak yang terbaik buat  kami..dan Dia pisahkan kami untuk 'sementara' untuk duga perasaan ini..


Berikanlah kekuatan untuk saya..kesabaran dihati saya..untuk tempuh setahun ni... :'(  :'(
saya tak kuat..!..


Rabu, 4 Julai 2012

kalau dah nak jadi!..

11:54 PTG 2 Comments
assalamualaikum..


berkaitan ngan tajuk kat atas tu "kalau dah nak jadi", memang kita xleh nak duga..
camni..harini kuar pergi pekan ipoh..temankan incik tunang nak cari barang sikit..
ntah macam mana, nak masuk la 1 kawasan tempat parking ni, boleh pula ada moto pakcik ni, ntah kuar dari mana, dah berdegang ngan kete sy..


serius..memang tergamam jugak..terus terfikir, 'eh, aku eksiden ke'??
mau nya x terfikir camtu..tapi time tu jalan macam x bz mana..then dah bagi signal..nasib baik la incik tunang ada..boleh juga tenangkan hati ni..


Ya Allah..memang terkejut sangat-sangat..sebab depan mata sendiri..nasib la time tu bawak slow..tersangat takut..dah masuk 6tahun drive, ni la pertama kali jadi..tak tahu nak kata apa..Allah je yang tahu..nasib la pakcik tu xde pape..moto dia pun ok..tapi cakap jugak la kat incik tunang, hulur la sikit..xpe, nti sya gnti balik..serba salah sangat2..pastu cik tunang kata xpe..dia ikhlas bg tadi..pastu bila cakap kat pkcik tu 'tapi saya dah bagi signal' pastu pakcik tu pun cakap camni, 'pakcik pun dah bagi signal'.. then bila sambil drive tu teringat-ingat dengan hal tu..then tanya kat incik tunang.. "eh, tadi pakcik tu cakap dia pun bagi signal kan?..pakcik tu nak masuk mana?????  confius..blurr ok!..


kalau dah bagi signal, pakcik tu nak masuk simpang mana???.. kenapa dia bawak laju macam merempit???..syukur sangat pakcik tu xde luka-luka..tapi!..fine, kete adik dah tercalar..Ya Allah..dalam banyak dugaan ni, dapat lagi 1 dugaan..dengan kete wira merajuk..kuar masuk klinik..stress mak hencik ok..!..fine..xnak fikir..xnak fikir..!


nasib la xde kemek-kemek..kalau tak, apa nak jawab dengan mak abh..duit mana nak bayo!..calar pun nak kena jgk bagi baik balik..pastu masa tengok k'daan pakcik tu, berkali-kali ckap minta maaf..nasib sy slow..kalau x, mau nangis 7hari 7malam..


fine..sebelum pakcik tu beredar, dia sempat cakap macam ni.. 'baru minggu lepas pakcik eksiden.. (sambil tunjuk siku dia..takut juga kut kuar darah-darah kan)..then sy bertambah2 rasa bersalah...masalahnya juga, mana sy tahu minggu lepas pkcik tu eksiden..
fine..memang tadi tu dah buat sy kena lebih bertambah3333 berhati-hati..


bila ingat-ingat balik, ckap kat incik tunang.. "kenapa eh pkcik tu cakap dia dah bagi signal?"..dia nak masuk mana??..dan jawapan incik tunang paling senang & ringkas ialah.. "pakcik tu nampak macam tersumbat!"...dah..settle..



Ahad, 1 Julai 2012

Julai 2012

12:15 PG 2 Comments
assalamualaikum..


hallo Julai..jap je dah bulan julai kan..dah kita tinggalkan Jun yang dah lepas..
sedihnya..kalau la ianya terjadi..bulan Julai la bulan saya & incik tunang disatukan..


tapi benarlah apa yang kita selalu kata.. 'kita hanya mampu merancang, tapi kuasa Allah yang menentukan'..


dan bulan julai juga la incik tunang kena tinggalkan saya 'sementara' demi tugas dia pada negara..sob..sob..sob..


Ya Allah..kuatkanlah hati ini..permudahkan segala urusan kami.. =(


mudah-mudahan dia akan selamat pergi & selamat kembali ke sini nanti.. :'(