Monday, 26 November 2012

Fenomena 'Crepe Durian'

assalamualaikum..

Selamat Pagi Isnin..apa nak update pagi ni eh..kalau buka Fb mesti je ada 2 kisah hangat ni..ianya 'Crepe durian' ataupun hal 'Gaza'..

Fenomena sungguh.. sekarang ni yang hebat crepe durian la..sampai naik ngidam-ngidam orang dok tengok..yela, maunya tak tergoda..dah la comel pastu cute je sebab warna warni..

kak, minta izin ambik gambar Crepe Durian yang comel ni eh..


Bila hati ni tengok benda cute camtu, mula la teringin..teringin gitu-gitu je la..permasalahannya disini, boleh ke sy telan eh..tapi belum la sampai tahap ngidam-ngidam tau.. kut la kan ada orang baik hati nak bagi rasa ke..ahaha..

Saya bukan memilih.masalahnya sy tak leh nak makan durian yang dibuat masakan atau apa-apa yang dicampur dengan benda lain..ha, camne tu..parahkan?..hehehe
sy layan durian yang masih ada biji dia lagi..ahaha
contohnya macam bubur durian. kan ianya dibuat masakan kan? ha, sy ntah la, kalau mak buat pun, tak tergoda. Cam bau tu ok la..tapi kalau bubur tu dicampur dengan kacang hijau, lagi la tak sentuh.. kalau orang bagi makan, means datang rumah orang kan, makan la jgk sikit..tapi jenuh la asingkan kacang tu..ahaha

alahai tekak, ngengada betul kan..ha, lagi 1..orang perak kan menggila dengan tempoyak..eh, orang negeri lain pun ada yang makan juga.tapi sy tak boleh nak makan. dah banyak kali cuba makan.. kalau makan pun secubit kut..tu pun tekanan jiwa nak telan..hehehe.. 

pernah juga la makan masakan tempoyak tu..last-last kepala pening, tekak mual..haaihh, dah macam orang prengnat ok..hehe..last-last sekarang dah tak sentuh apa-apa yang berkaitan dengan tempoyak..tak sanggup nak berpening kepala kerana itu..
trauma pun ada..hehe

semalam baru dapat makan durian..indahnya dunia..maklum la, xde sapa-sapa nak hntar buah dari kebun kan..ahaha..

*mak yang belanja sebab anak dia tahu cakap je teringin nak makan..nak beli tak reti*  :P
hehehe


11 comments:

  1. entah la dik tak tau nak cakap macam mana. akak ni kalau bab durian memang tak pernah tolak/. buat la apa pun. mesti licin akak bedal.

    masa preggy dulou lagi la teruk. pepagi pun sarapan ngan durian. sampai anak kecil akak ni pun gila gila makan durian. panas nak tido tak boleh// hahahaha...

    " dik, akak pun tak tau nak check limit cik gugel tu" tapi bila sampai msanya dia akan warning kat ruang yng kita nak upload gambar tu.

    ReplyDelete
  2. waa..hebatla akk ni..sampai turun ke anak..hehe..sy ni susah sikit..bau tmpoyak pun dah tak lalu..camne la hai..

    *oOo..camtu eh kak..tQ sebab share..kut2 la nanti kena kat diri sendiri, blur pula kan*

    ReplyDelete
  3. suka sangat durian..tapi crepe2 xpernah mkn dan xingin pun..hihikk mcm xsuka pula..
    suka durian ori

    ReplyDelete
  4. sama la ngn akk jue..suka yang ori..dapnya..

    *lahai, napa la cite bab durian, kan dah terkenang durian kt umh tu*..hehe

    ReplyDelete
  5. Mimie... he he he..nak share informasi nih... Saya memang tak makan segala jenis bagai bubur durian ker, pengat durian ker or tempoyak...Memang x ley nak gi langsung... Better half saya kata, eeee...ruginya x makan tempoyak... tapi kannn... memang x herannn langsung...

    Durian crepe nih pown tak derlah fancy sangat cuma teruja nak mencuba sesuatu yang baru jer...sebab durian tu tak dimasak... ekekeke....^_^

    ReplyDelete
  6. hehe..faraa..ramai juga geng sy yang tak makan semua tu..ingatkan sy je..takut jgk orng kata memilihkan..rupanya ramai juga yng tekak serupa..hehehe

    ReplyDelete
  7. sedap ka?
    kalau buah durian original saya makan. kalau mkanan lain buat dgn durian, saya tak makan (",)

    ReplyDelete
  8. Sodap ooo durian letak dalam bubur kacang hijauu, kalau eiqa confirm durian eiqa tibai, ekekee Tapi kalau bau dia tu memang ayoyoyooo. (@_@)

    Ramai jugak eiqa baca entry pasal crepe durian nie tp x tau nak cari dekat mana.. >_<

    ReplyDelete
  9. durian crepe dgn bubur durian mmg sdp...huhuhu....kalau bubur tu cicah roti...slurppp...sodap... ^__^

    ReplyDelete
  10. mazliza :
    -sama la kak kita ni..hehe

    eiqa almond :
    -hehe..oo, fav ye..hihihi..tu la, rmai jgk dok cari2 crepe durian tu..

    nasriz :
    -mesti dah terliur tu kan..hehe..

    pink ummi :
    -dah pernah mkan ke kak? :)

    ReplyDelete

Sponsor

Comments