Isnin, 31 Oktober 2011

doakan tuk saya ye.. T__T

4:02 PTG 0 Comments
as-salam...


hari ni tetiba datang rasa stress..
stress yang bukan diri sendiri cari..tapi datang dari orang lain..
sebenarnya sy x perlu rasa semua tu..tapi....


yela, sy pun punyai hati dan perasaan macam orang lain..
sume orang nak kan kebahagiaan kan?..lagi-lagi dengan orang yang kita sayang..yang sememangnya kita cintai..
tapi..apakan daya...
kita ni hanyalah manusia biasa..hnya mampu merancang..


lagi-lagi kita ni perempuan..so, kesabaran tu seharusnya ada..
tadi ada orang tanya bila la dapat merasa nasi minyak kita..
adoiyai..kalau dah sampai time tu, cnfirm sy jemput..insyaAllah..


masalah sekarang ni belum ada kata putus tentang tu..
jangan la tambahkan kesedihan yang sememangnya dah sedia maklum ada kat dalam hati & perasaan ni..


sy xde jawapan nak bg lagi dah.. T__T
korang-korang doakan la kebahagiaan sy ye..
moga-moga hati ni akan berbunga kembali..


doakan moga dipermudahkan segala perjalanan hubungan sy & cik abng sy..


kalau boleh lepas ni jangan la ada yang bertanya-tanya dah..
sapa yang xnak lalui sume tu..sume orang nak kan kebahagiaan..
doakan juga untuk sy je..
amin...  T_____T

Hantu Bonceng Full Movie

1:37 PTG 0 Comments


saja nak share cite hantu bonceng ni juga..best juga cite ni..memang buat orang gelak je..
so, sapa yang belum tengok tu, tengok la kat sini ye.. (^_^,)

Raya Tak Jadi 2011 Full Movie

1:29 PTG 0 Comments


agak-agak sapa x tengok lagi, leh la tengok kat sini ye..
saja share link ni..mana nak tahu kan..kut-kut nanti i nak tengok lagi, leh on blog je..
xyah susah-susah.. (^_^,)

i miss this moment..

12:16 PTG 0 Comments
as-salam..


sambil dok delete mendelete mana yang x perlu tu, buka la 1 folder friend's ni..
gambar ngan kengkawan masa balik dari kenduri kawin kawan i firhana 13 mac 2010..


balik tu kitorng berjalan ke Gunung Lang..
sakan la kitorng ramai-ramai kesana..ngan berbaju kurung sume..nampak sangat la balik dari kenduri..huahaha..
yang kelakarnya macam first time je baru pegi tempat tu..


tapi memang first time pun..first time g ramai-ramai ngan kengkawan tu sume..
best sangat time tu..bergambar sakan x hengat ko jah..haha


so..layankanlah gambar-gambar kami sume eh..
i miss this moment..



 i like this pic..soooo sweettt..  ;-)

 x hengat time ni sembang apa yang i gelak gitu..  >_<
anak dara nih sanggup aje dok atas titi ngan matahari terik atas kpla..huahaha..panas punggung duk situ..





 time ni punya la panas..sanggup tanggal kasut..huahahaha..



kerja delete mendelete

11:34 PG 0 Comments
assalamualaikum..
bersua kita kembali di blog cik puan mimie ye.. (pasan sangat puan) ;P


hari ni sy punyai banyak kerajinan untuk membuat kerja delete mendelete..
apa yang harus didelete ialah pic-pic yang membuat sy sakit mata dan menyemakkan pendrive yang dah nak full..


xtahu la napa hari ni rajin sangat nk buat keje tu sume..
(ayat macam dapat power baru jerk..) huahahaha..
harus la punyai kerajinan kan..


ok la..i smbung delete mendelete dulu yerk..
nanti kalau ada pape yang menarik tu d publish kan blog ni, i publish ye..
daaa..  (^_~)



Khamis, 27 Oktober 2011

Pantai Remis, Selangor

2:39 PTG 0 Comments
as-salam..


ni story dah 2 minggu lepas..punya la malas nk publish kat blog nih..
tapi nak publish juga..


erm..xsilap i pegi sg. buloh hari tu 15-16 okt 2011..
saja jalan-jalan g umah makcik kat sana.,.
yang best sebab dalam kaurters tentera..wahh gatal ko..huahaha


bukan sebab gatal Ok..tp i like dengan kehidupan tentera..xtahu la nk explain camne..tp mmng i suka la..mybe juga sebab d besarkan dalam family tentera kut.. ;P
my father dulu tentera, pkcik, abg sedara pun ada tentera..
so sekarang cik abng sy pun tentera..tu yang best..cayang abng sangat-sangat.. (syng bukan sebab abng keje tntera..tp kerana kasih yng diberi)  >_<


petang hari kitorng sampai tu, kitorng g jalan-jalan..naik LRT g jalan TAR ngan msjid India..
tp silap pegi la..time nak raya depavali punya la sesak ngn orng india..
rasa nak pengsan..ngan bau yang bermacam-macam..
xde la shoping apa pun kat sana..dah nama pun nak jlan-jlan je kan..cuci mata jelah..


penat juga la berjalan hari tu..nampak sangat la slalu duk rehat je..hehe ;P
smpai malam tu pun xleh tido..  T___T
dah la badan penat, nyamuk bnyak (tapi xde pula bnyik2), kaki sakit, mata xmo lelap..
alkisahnya ingat kat cik abng.. T__T


esoknya kitorng berjalan pula ke Pantai Remis, selangor..ingatkan kat perak je ada pntai remis..rupanya selangor pun ada kan..ish3..nmpak sangat xpndai geografi.. T__T


slalu orng ke sana kutip kerang..tp i xdenya la nk kutip kerang bagai..beli yang dah siap dikutip je..senang..xde nk kotor badan ngan selut sume..(kerang xjuga berkilo-kilo dapat)
so, dah nama pun g tepi pntai kan..dari xde buat apa, so snap pic je la yang boleh pun..




adk sy, sy, my mum then my aunty.. :)


time ni air laut surut..so, nampak kan selut-selut tu sume??






erm..yang ni orng cari kerang agknya..maaf la yerk..pic ni bukan i yng snap..hehe

hari ini. .

1:58 PTG 0 Comments
assalamualaikum..


slamat pagi tengahari sume..
korang dah lunch?..kalau belum cepat2 la lunch sebelum perut tu berdongdang sayang ye..hehe


dah lama rasanya i x update blog kan?..rasa macam dah berbulan-bulan.. (nampak sangat bohongnya) .. al-mklumlah, banyak sangat kerjanya.. (lagi la nampak sangat bohongnya) haihh..


erm..xtahu nak tempek story apa hari ni..
tapi kan..kita nk tempek sikit la pic hari ni..
so..jangan la menyampah pula ye tengok i yang kiut miut ni..huahahaha..



haa..kiut x kita??..ooppss..xmo jeles2 ok..natural..hahaha..







 sori la yerk tetiba kuar gambar kaki yang xsemena-mena ngan kasut i nih..
ni bukan la kasut baru lepas dapat gaji..tapi ni kasut ntah dah bape tahun i beli..tup-tup jumpa dalam almari luar tu..
maklum la, klau nk urgent, kasut pula x boleh dipakai, kompem la godek almari kasut yang sedia ada tu kan..


ambik kau..berpasang-pasang dalam tu..yang lain-lain xyakin nk pkai, takut tali putus la..hehe


maklum la..dolu-dolu kan i punya trend suka kasut yang tali halus-halus tu..bila dah lama xpakai, simpan la bebanyak..
last-last tkut nak pkai..


so, moral of the story, jangan la tamak macam i ni ye..
tapi time emergency berguna juga..nak-nak tengah pokai..sob..sob..sob..  T__T

Jumaat, 14 Oktober 2011

Bini Biniku Gangster Full Movie 2011

11:18 PG 0 Comments



malam tadi layan movie ni.. Bini-biniku gangster..
fuhh..best giler walaupun kta xsempat nk g tengok kt wayang..
maklum la, nk kuar punya lah payah..
boleh tahan juga ye jalan cite ni..
memang best..tp kta pelik la bila ada orang kata cite ni x best..
ish-ish, dorang tgk ke dorang buat movie sendiri yang kata x best tu..


then pelakon yang kta suka yana samsudin hebat la..
memang kena je cara lakonan dengan watak yang diberi..
dah la dia tu comel..nak-nak bila dia senyum..alahai..sweet tau.. :)


pastu bergandingan pula dgn shaheizy sam..lagi la menarik jalan cite tu..


pape pun, kta rasa mmng rugi la xdapat tgk kt wayang..
lagi best kalau dapat tgk dgn incik abng kta.. :)

Khamis, 13 Oktober 2011

miss him so much

1:21 PTG 0 Comments
assalamualaikum..


dah lunch sume?.. sy baru je lunch..kat opis je..hari ni rajin tuk membawa bekal dari umah..
(semangat makan punya pasal)
erm, sambil duk layan lunch tadi, diserbu rasa rindu pada incik abng sy..rindu sangat-sangat..
xtahu la nak cakap tersangat-rindu tu macam mana..
rasa macam nak jumpa je depan-depan..
tapi apakan daya..kami jauh..  :-(
sabar je la yang boleh..


sekarang ni incik abng sy macam bz je..
nak mesej-mesej pun susah..nak angkat call pun payah..
alahai..bertambah sabar la sy disini..sob..sob..sob.. :'(
abng..kalau dah x bz tu mesej-mesej la sya eh..
rindu sangat nak borak-borak ngan abng..rasa macam bertahun tau x jmpa, x contact tau.. 
dan paling-paling sya harapkan, abng x cntct ni sebab bz keje tau..xmo bz dgn perkara lain.. (waa..amaran gitu) ;-)
janji tau abng..rindu abng..syng abng tau..


ok..sekian untuk hari ini.. ;-)

Rabu, 12 Oktober 2011

k a w a n

3:18 PTG 3 Comments
as-salam..

erm..saja nk tanya pendapat korang la kan..pernah tak korang rasa kan, bila time korang tengah memerlukan someOne, orang yang kita x sangka-sangka tu la yang hadir dalam hidup kita..
maksud disini, orang tu selain dari BF or GF sendiri..
walaupun sekejap, dia ibarat penganti kepada BF or GF korang?
dia akan buat korang ketawa, senyum, ceria kan hati & hari korang?

kadang-kadang kawan macam tu hanya boleh kekal sebagai kawan je kan..
sebabnya?..
sebabnya memang dah tertulis, dia lah kawan susah korang..
betul ke?
TAPI..TAPI KAN.. kalau time korang happy, dia jarang muncul tuk temankan korang kan?..
sebabnya?..dia tahu, dikala kita sedang susah, dia akan cuba untuk mengembirakan hati kita yang sedang berduka lara..

seronok kan ada kawan yang macam ni..dia seakan memahami apa yang kita rasa..
kadang-kadang, bila dia menghilang sekejap, tntu kita akan tertunggu-tunggu kemunculan nya..
tapi sayang..dia xmungkin akan menjadi kekasih kita..sebab memang dia telah ditakdirkan sebagai seorang K A W A N..


sy diserang penyakit stress lagi..

2:53 PTG 0 Comments
assalamualaikum..
slamat petang sume..


korang dah lunch ke?..i belum lunch lagi..nak mkan pape pun macam xde selera je..
sob..sob..sob..
mungkin effect dari demam & batuk yang x habih lagi..  :(
dan juga..menyakit stress yang dah menyerang balikkkk..


ohhh..tidak..stress kalau dah serang balik memang tension ok..10 hari 10 malam xmakan pun xpe.. (betul ke?)
napa la si dia ni buat sy begini..suka sangat hilang-hilang..dah lebih hebat dari chipmore lane  je tau..alahai..tetiba lapar nak makan chipmore..
kalau bz pun, blas la msg sy tu..xbanyak pun xpe..at least 1 pun cukup..


janji hati ni berbunga balik..sebab sy hnya ada awk sorang je in my life..sy xsuka cari pasal untuk berpasangan ramai..menyusahkan hidup..
pastu pula semalam ada la sorang mamat ni kat Fb..minta pendapat pasal ppuan..
ok la kan kita ni tolong sesikit mana tahu..pastu boleh pula dia banyak songeh..
adoi..apa punya orng la macam ni..klau nk kan seseorng tu mmng perlu  B E R U S A H A ..


kalau nk yang biasa-biasa, ko ngorat la lebih kurang je, pasti berduyun datang..
nak kan seseorng yng terbaik, kena la pndai2 guna cara tuk dekati..
maaf la..malas nk story lelebih bab ni..
menambahkan stress i je..


ok la..sekian tuk ini..

Selasa, 11 Oktober 2011

Petua SEKS Orang Melayu Zaman Berzaman

9:31 PTG 0 Comments
assalamualaikum..


Maaf ye kalau ada yang fikir bukan-bukan..tapi sy sekadar ingin berkongsi..
ni ambik kat FB.


Berikut adalah pesanan-pesanan yang berguna buat wanita sebagai isteri, yang berkaitan dengan hal bersulit-sulit dengan suaminya. Ianya dikumpulkan dari punca lisan dan pembacaan:

1. Bertenang Ketika Memulakan Jima
Apabila suami mahu menusukkan zakarnya kedalam faraj isteri, bertenanglah dan sama-samalah dengan suami membaca Bismillah.Ketenangan ini penting bagi penghayatan rasa, dan InsyaAllah isteri akan merasa lebih nikmat dan mudah mencapai kepuasan.Rasulullah s. a. w. sendiri berpesan kepada isteri-isterinya agar bertenang ketika itu. Menurut riwayat Al-Khatib danUmmu Salmah, Rasulullah menutup kepalanya, dan membisikkankepada isterinya engkau dengan tenang.

2. Menghisap Lidah Tanda Menyerah Sepenuhnya
Dari riwayat Abu Daud: Sesungguhnya Rasulullah s. a. w. ada mencium Siti Aisyah serta menghisap lisannya (lidahnya). Bukan saja menghisap lidah itu sunat dilakukan ketika berlangsungnya jimak kerana mengikut cara Rasulullah s. a. w., ia juga akan membantu suami agar tahan jimak dan menghebatkan kenikmatan pada wanita kerana bersatunya nafas, kenikmatanyang dirasa itu berganda hebatnya berbanding jika tidak dilakukan hisapan lidah, malah ia juga adalah tanda bahawa isteri menyerahkan jiwanya dan raganya untuk dijima oleh suaminya. Untuk melakukan ini eloklah isteri menjaga kebersihan mulutnya, begitu jugalah bagi pihak suami.

3. Paling Selesa Berada Di Bawah
Posisi jimak yang terbaik ialah suami berada di atas isteri dalam keadaan terlangkup sedang isteri pula terlentang di bawah suami bagaikan hamparan. Sebuah hadis ada menyebut ertinya: “Anak itu milik yang menjadi hamparan (wanita)”. Posisi inilah yang paling merehatkan isteri, dan membolehkan isteri menumpukan perhatian kepada rasa kenikmatan. Sekiranya alat kelamin suami itu besar pun, posisi inilah yang terbaik bagi menampungnya, kerana peha boleh dihamparkan selebar mungkin.

4. Seburuk-buruk Kedudukan Berjima
Posisi jima yang dianggap paling buruk dan segi kesihatan ialah keadaan dimana isteri berada di atas suami sementara suaminya juga baring terlentang. Dengan posisi ini suami akan memasukkan zakarnya dari arah punggung isterinya. Dan segi kesihatan ini dianggap bahaya kerana mani tidak boleh keluar habis dan boleh menyebabkan kerosakan alat kelamin dan boleh mengakibatkan suami mati pucuk.

5. Cara Mendapat Anak
Ada petua yang mengatakan bahawa untuk membolehkan isteri mudah hamil, sebelum jima perlulah digeletek dahulu (dirangsang) purananya (kelentit). Dari sudut seksologi moden, perkara ini dianggap karut dan tiada kena mengena dengan kehamilan. Penulis juga bersetuju dengan pendapat moden ini, dan berpendapat bahawa rangsangan purana itu lebih bermakna sekiranya suami mahu membangkitkan keghairahan yang tinggi pada isterinya dan salah satu dari jalan memuaskan isteri, dan dari segi anak, cara itu lebih memungkinkan isteri mendapat anak lelaki.

6. Jima Yang Puas Mengawet Wajah
Menurut Mantak Chia dalam Taoist Secnets of Healing, banyak bukti yang menunjukkan kaitan antara aktiviti seksual yang harmoni dan awet muda. Seks yang mesra membangkitkan pengeluaran hormon yang bemutu tinggi. Kehadiran hormon-hormon ini di dalam darah impaknya melambatkan proses menjadi tua. Jika diperhatikan, wanita yang berkahwin adalah lebih berseri-seri rupanya berbanding dengan wanita yang umurnya serupa tetapi belum berkahwin. Pada pendapat penulis, inilah tanda bahawa wanita-wanita yang berkahwin rasa puas dalam berkongsi cinta, dan jiwanya rasa terisi, gembira dan tenang.

7. Mengemut Ketika Buang Air Kecil
Bila buang air kecil, kemutkan faraj agar air kencing tertahan, kemudian lepaskan, ulangi 10 kali sekurang-kurangnya dengan pantas.Dalam masa yang sama, tarik otot-otot perut. Ini menolong mengawal pundi-pundi kencing yang lemah, menguatkan otot-otot kemaluan dan mempertingkatkan tenaga jima.

8. Menyusukan Anak Menyempitkan Faraj
Menurut Dr. Edwin Flatto, terdapat hubungan fisiologikal antara payudara dan otot-otot faraj. Wanita yang menyusukan anak bukan saja kurang kemungkinan diserang barah buah dada dan barah rahim, tetapi setiap kali dia menyusukan anak dengan payudaranya, otot faraj akan menguncup. Ini menolong otot faraj untuk kembali mengecil dan tegang seperti sebelum melahirkan.

Isnin, 10 Oktober 2011

demam & streess

9:20 PG 0 Comments
assalamualaikum..
slamat pagi sume..


hari ni i start keje balik lepas dah bercuti demam 3 hari..
dan pagi ni still rasa xde mood nk bekerja.. why???? :-(
pagi ni juga still batuk-batuk lagi..rasa macam nak tenangkan diri je..


yup..sy strees dalam demam..
sedihnya...terasa diri ni terlalu streess..
xtahu nak buat macam mana..rasa macam nak lari cari tempat yang mendamaikan je..
tapi macam mana??
nak pegi mana...??
Oh my god..memang xde tenangnya la kalau still duk kat umah ok..
mybe pejabat ni la boleh bagi i ketenangan coz i keje sorang-sorang..
harap-harap la xde gangguan yang mendatang..
i'm very-very strees ok..so, understnd me..  (betul ke ayat nih??)   ;-)


erm..cik abg sy juga bz..hmpir 1 week x cntct..so, itu juga yng membuatkan sy betul-betul strees..mybe sebab i demam kan..bdan x sihat..so, fikiran pun x bape nk ok..
sob..sob..sob...  :-(
bila la incik abg sy nk cntct sy balik ni?..
i need u dear...


kalau la abg ada, hilang segala strees sy ni ok..
so, muncul la kmbali in my life..


dan wahai demam, cepat-cepat la baik..sy sudah hilang mood untuk semua..  :'(
(nasib baik la keje x banyak)..

Jumaat, 7 Oktober 2011

demam & metro

9:54 PG 0 Comments
assalamualaikum..


slamat pagi sume..
hri ni macam mana?..shat ke?
sy x bape nak sihat la..sakit tekak dah menyerang..
biasa la kan..nak hapuskan dosa-dosa kecil..btul ke?..
:)
erm, btul ke x, xthu la..cuma ingat gitu2 je la masa ustaz slalu ckap time sek dlu..
actuaaly xla bape truk sangat..tp d sebabkan mood nk g keje macam xde, so bgthu bos ambik cuti hari ni..  :)  Shuke dia ye.. :-P


erm..sebenarnya nak tanya korang, korang slalu x kena mara dengan sesuatu perkara yang korang sendiri pun xkan pasti ianya akan terjadi ke x?
cite nye macam ni..
hari ni sy x g keje kan..so, kalau keje msti sy kena beli paper metro hari-hari..
sebab nya boring kalau xbeli sebab dah terbiasa & ada juga la tahu perkembangan dunia kan.. 
ceh..dunia la sangat..baca pun kadang x habih..
ok, di sebabkan hari ni xkeje, so xde la paper metro yng sy beli..
tadi mak g kedai..so sy pesan la skali beli paper metro..pastu abah pula kuar ntah kemana, balik-balik bawa paper utusan..mak pun beli yang sama..sebabnya metro xde..
pelik juga la napa metro xde..slalu bnyak je sampai ke petang..cnfius-cnfius..


nak d jadikan cite, mak balik bising-bising..padahal sy xsure lg tntng apa..tp dok sebut2 nama kita..
then bila tnya pasal paper..adoi..kalau la sy thu abh balik nk beli paper skali, xde la sy nak suh beli..
masih salah sy juga ke?..tp sy memang xtahu menahu..adoi..masalah betul kalau sy x g keje ni kan...
macam ni sakit-sakit pun kena juga la g keje tuk elak kan macam ni..terbeli paper 2x yng sama..  :(
harus pegi keje kerana paper???






sekian untuk bebelan hari ni..tima kasih..  :(

Isnin, 3 Oktober 2011

Hobi baru saya !..

10:01 PTG 2 Comments
as-salam..


ok..disebabkan dah mengadap depan laptop ni..so, dengan ini sy ingin mengumumkan..
ceh..ceh..ceh..macam nak bg penganugerahan kunon..hehe..
dengan ini sy nak memberitahu, sy sudah mendapat hobi baru..


nak tahu apa hobi baru sy tu?..
ok..buat masa ni sy dah punyai kemalasan  kerajinan tuk jahit menjahit..
ha..amik kow..dah menjait pula..
ok..
sekarang ni sy tengah mengila dengan manik-manik sume tu..
walaupun ianya bukan baru lagi dalam industri seni jahitan ni..ceh-ceh..
so, sy baru berkesempatan tuk melakukannya..


so, sekarang kuar tempat shoping, tntu nak cari manik dulu..
sebelum ni penah juga la nak jinak-jinak menjait manik ni..tp x tahu nak blajar macam mana..
so, dengan ilmu yang banyak  tidak seberapa banyak ni, sy mencuba nya..
itu pun usahakan nya dari incik google..
boleh la buat yang simple-simple..







ok..ini antara manik-manik yang sy dah ada dalam simpanan..


sok-sok la sy upload hasil jahitan sy ye..
agak-agak, ada orang nak tempah x?.. :-P

Resepi : Rendang Ayam

9:29 PTG 0 Comments
Bahan-bahannya :-
(anggaran masakan 1 ekor ayam)


bahan A :


5 biji bawang merah (agak-agak besarnya)
4 ulas bawang putih
sedikit lengkuas (agak-agak je la eh)
sedikit air


sedikit halia ( ditumbuk hingga lumat)
perahan santan
serai (lebih kurang 5 batang) (diketuk)
sedikit garam
sedikit kunyit serbuk
kerisik (ikut masing-masing nak banyak mana)
cili kisar
daun kunyit


Cara-caranya :-


bahan A tadi di blender terlebih dahulu..
masukkan ke dalam kuali..
masuk kan sedikit serbuk kunyit
masukkan cili kisar (ikut korang la nak pedas mana yerk)
masukkan ayam yang telah dipotong kecik
masukkan serai yang telah diketuk & halia yang telah ditumbuk lumat..
kacau bahan tadi sehingga rata..


Ooppss...jangan lupa on api dapur gas tu ye..kang x masak rendang tu..hehe..


step seterusnya masukkan santan..ikut korang la yerk..pndai-pndai la agak bnyak mana..
jangan lupa masukkan sedikit garam..
ok..biarkan ianya mendidih..
kacau bahan tersebut hingga nampak pecah minyak..


apabila hampir masak, masukkan daun kunyit yang di ricik halus..


ok..biarkan sehingga ia masak..


dan hasilnya seperti ini..








sekian sahaja untuk resepi kali ini..  :)

rendang ayam

9:12 PTG 0 Comments
assalamualaikum..


slamat malam sume..
dah nk tido eh..ishh..awal lagi la..
key, malam ni sy mempunyai sedikit kemalasan  kerajinan tuk meng'update' story-story yang dah basi..
hehe..nasib la yerk..dah lepas-lepas baru nk publish kat sini..


ok..ni sy nak cite tentang apa yang sy masak smalam..
semalam buat kali ke-2 sy mencuba tuk masak rendang ayam..
hari tu dah buat sekali..xsilap masa raya..
so, semalam sy buat sendiri tuk kali ke-2..
alhmdulillah..mak cakap dah passs...hehe


ok..lepas ni dah boleh kawin..hehehe.. :-P
waaa..gatal ko nak kawin ye..  :-P
ok..nak tengok x rupa rendang yang sy masak semalam?..


ok..tarraaa....




amacam?..ok x?..erm,..sori la yerk kalau gmbar tu nampak kekaburan sikit..
sebab camera fon i kena wap masakan tu la.hehe..


ni yang first time sy masak..



 ce korang bandingkan?..ada pape perbezaan x?..
ce senaraikan...haha..ok2..dah tahap merepek dah ni..


ok..sekian tuk masakan sy semalam.. :-)